Şimdi Ara

Ekran Kartı renk sorunu..ÇÖzÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar asus 9500GT ekran kartı ile neovo H-W19 mönitör kullanıyorum.. sorunum renkler çok soluk(tüm renkler var ama maviler çok belirgin ve şuan DHnin turuncu rengi bile çok açık bir turuncu) LCD de normalde böyle bir sorun yok, monitörün ayarlarına girip auto color yaprığımda bir anlık renkler düzeliyor ama tekrardan bozulup sabitleniyor user şeçeneğinden ayarlamaya çalıştım nvidea denetim masasından ayarlamaya açalıştım ama normal bir renk sıçaklığı yakalayamadım.. bios ekranında bile renkler kötü..
    bu ekran kartının firmware güncellemesi falan varmı yardım edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 29 Eylül 2011; 23:59:43 >

• LCD'de böyle bir sorun yok derken başka bir monitörden mi bahsediyorsunuz?
  • eğer elinde farklı kablolar varsa alternatif girişleri kullan
    örnek olarak vga kablosundan bağlıysan hdmi yada dvi bağlantısını kullan bu sorunlar genelde bu giriş bölümlerindeki sorunlardan oluyor. Bir şey daha söyleyim kullandığın anakartın üstünde dahili ekran kartı varmı eğer varsa onun girişinden de test yaparak 9500gt de sorun olup olmadığını anlayabilirsin.

yinede sorunu bulamadıysan mümkünse o pc ye farklı monitör takmayı dene (komşudan yada arkadaşından test için isteyebilirsin) monitörde sorun yoksa o zaman bilgisayarı kurcala.
  • farklı ekran kartı ile ve farklı VGA kablosu ile denedim , sorun kesin ekran kartında.. renkler soluk gama ayarı ile bir nebze kullanılabilir oluyor ama yinede çok kötü..
    asıl anlamadığım monitörden auto color u şeçtiğim zaman rekleri ayarlıyor ve bir an renkler normal haline geliyor ama sonradan tekrar soluk mavimsi bir ekran halini alıp öyle sabitleniyor..yani aslında ekran kartı normal görüntü verebiliyor ama monitörde ince ayar yapma şansım yok..
    acaba dvi to vga dönüştürücü kullansam durum değişir mi?
  • ekran kartı için 3.5tl ye dvi to vga dönüştürücü aldım ve monitörü dvi çıkışına bağladım renkler düzeldi.. bu arada ekran kartı garantili ve alındığından beri VGA çıkışı sorunlu önceleri lcd de sorun olduğunu zannediyordum..sizce garaniye göndermelimiyim yoksa bu şekilde sorun yaratmaz mı?
  • çevirici kullanımıyla bi skıntı yaşamassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

ekran kartı için 3.5tl ye dvi to vga dönüştürücü aldım ve monitörü dvi çıkışına bağladım renkler düzeldi.. bu arada ekran kartı garantili ve alındığından beri VGA çıkışı sorunlu önceleri lcd de sorun olduğunu zannediyordum..sizce garaniye göndermelimiyim yoksa bu şekilde sorun yaratmaz mı?

Bence gönder.

Başka sorunlar çıkmadan.

Distrübütörü ne bu arada.?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

ekran kartı için 3.5tl ye dvi to vga dönüştürücü aldım ve monitörü dvi çıkışına bağladım renkler düzeldi.. bu arada ekran kartı garantili ve alındığından beri VGA çıkışı sorunlu önceleri lcd de sorun olduğunu zannediyordum..sizce garaniye göndermelimiyim yoksa bu şekilde sorun yaratmaz mı?

Bence gönder.

Başka sorunlar çıkmadan.

Distrübütörü ne bu arada.?

Kart boğaziçi bilgisayardan 11 nisan 2010 da çıkmış..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.