Şimdi Ara

Laptop dahili kamera açılmıyor?..(SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
55.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar, dahili web kamerayı nasıl aktif ediyoruz?..

Fn+F6 yapıyorum ama webcam aktif olmuyor?..

Aktif olması için, ille de msn. in açılması mı gerekiyor?..

İlk defa ''dahili webcam'' li laptop kullanıyorum..

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWfriend -- 12 Mart 2012; 0:54:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Dahili Kamera Açılmıyor? (Sorun Çözüldü)

Laptopunuzun dahili kamerasının açılmaması, sinir bozucu bir sorun olabilir. İşte bu sorunu çözmenin bazı adımları:

• Cihaz Yöneticisini Kontrol Edin: Aygıt Yöneticisi'nde Kamera bölümünü genişlet ve dahili kameranın etkinleştirildiğinden emin ol. Devre dışıysa sağ tıklayıp "Etkinleştir"i seç.

• Gizlilik Ayarlarını Gözden Geçirin: Bazı durumlarda, gizlilik ayarları dahili kameranın açılmasını engelleyebilir. Ayarlar > Gizlilik > Kamera'ya git ve uygulamaların kamerana erişmesine izin verdiğinden emin ol.

• Sürücüleri Güncelleyin: Eski veya bozuk sürücüler kamera sorunlarına neden olabilir. Aygıt Yöneticisi'ne giderek kamera sürücülerini kontrol et. Güncellenmeleri gerekiyorsa, üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indir ve yükle.

• Windows Sorun Gidericisini Kullan: Windows, kamera sorunlarını gidermek için yerleşik bir sorun gidericiye sahiptir. Ayarlar > Sistem > Sorun Giderme'ye git ve "Donanım ve Cihazlar" sorun gidericisini çalıştır.

• Antivirüs Yazılımını Kontrol Edin: Bazı antivirüs yazılımları, kamera erişimini engelleyebilir. Antivirüs yazılımının ayarlarını kontrol et ve kameraya erişiminin etkinleştirildiğinden emin ol.

• BIOS Ayarlarını Sıfırla: BIOS ayarlarındaki hatalı konfigürasyonlar kamera sorunlarına neden olabilir. Bilgisayarını kapat, tekrar aç ve BIOS ayarlarına girmek için üreticinin talimatlarına uy. Ardından varsayılan ayarları geri yükle.

Bu adımları uyguladıktan sonra, dahili kameranın sorunsuz bir şekilde çalışması gerekir. Sorun devam ederse, profesyonel teknik destek almayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dahili kameranın sürücü paketi yani driver'ı yüklü mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakozkan34

Dahili kameranın sürücü paketi yani driver'ı yüklü mü ?

Evet, windows7 ''aygıt yöneticisi'' nde normal gözüküyor..

''bu aygıt düzgün çalışıyor'' diye mesaj çıkıyor..
  • eğer dahili webcamdan görüntü almak istiyorsan ekstra bir program kullanman lazım;misal youcam tarzında !
  • Sorun çözüldü..

K-LİTE CODEC paketini kaldırdım, kamera çalıştı.. Bir uyumsuzluk oldu demek ki..
  • Arkadaşlar benim karemda bozuktu webcam driveri yüklüydü ama galiba kamerasındaki kablo kopmuş eğer kameranızın mega pixeli küçük ise kameraya yaptıracağınız paraya yeni 25-35 tl arası kameralar onlardan alın 5-6 mega pixels falan yani kameraya vercenniz paraya yeni kamera alın derim eğer 5-6 mega pixels veya üstü ise siz bilirsiniz ben böyle yaptım :D teşekkürler....
  • NEWfriend kullanıcısına yanıt
    O zaman kameranın bir iki kablosu kopmuştur ya yaptır yada yeni kamer al derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.