Şimdi Ara

Bilgisayar USB bellek okuyor ama mouse çalışmıyor..Yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
26.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Marka dizüstü bilgisayarımda usb belleği takınca okumada problem yok. Ancak mouse çalışmıyor. Mouse'un ışığı yanıyor..
    Hafta başında başladı bu sorun..image'ını aldım(2 farklı tarihteki), bir müddet mouse çalıştı sonra tekrar mouse gitti..3-5 defa resette de değişiklik olmadı..
    Sonra bios'a girip usb'ye bakayım dedim. " usb legacy" yi enable yaptım.. Bilgisayar açılmadı ve asus yazısı öylece kaldı..Biosa girmeye çalıştım..."initializing" deyip öylece kaldı.20 dk bekledim ama olmadı...Son çare olarak windows'u sıfırdan tekrar kurdum ve D sürücüsünü formatladım(virüsten kaynaklanıyorsa diye)..Dün yine mouse'u okumadı, bilgisiayarı kapatıp açayım dedim ancak önceki gibi "Asus" yazısı kalakaldı 10-15 dk beklemişimdir gider mi diye gitmedi..Bu şekilde 3-5 defa daha reset attım bilgisayardan ASUS yazısı(başlangıçta çıkan) gitmedi...Bilgisayarı toplarken şarj adaptörünü çıkarttım son bir defa deneyim dedim(sorundan yaklaşık 2,5 saat sonra), bu sefer açıldı ve mouse'u okudu..Bugün sabah yine bilgisayar çalıştı, mouse da ama 15 dk sonra mouse gitti. açıp kapattım bilgisayar açıldı ancak mouse hala çalışmıyor(mouse'un ışığı yanıyor)..

Resimin sağ alt köşesinde görüdüğünüz hata bildirimi geldi üstüne tıkladığımda da ortadaki...

Aygıt ve yazıcılardan sorun gidermeye calistim ancak sorun gidermedi..internete bağlandığınızdan emin olun diyor..

Ne yapabilirim, öneri - tavsiye bekliyorum..
    yardımlarınız için teşekkürler..

Problem saki donanimsal gibi geliyor ama pek bilgi sahibi olduğum bir konu değil..1 sene daha garantisi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icansu -- 4 Mart 2011; 11:09:39 >

• evet dediğiniz gibi mouseniz problemli gibi gözüküyor farklı bir pc de kullanmayı deneyin sanırım kablosunda deformasyon olmuş gibi duruyor.
  • Ama mouse'u okumamasina bağlı olarak bilgisayarin acilmasinda da sorun var. Mouse'u başka bilgisayarda denedim okuyor(asus'un verdigi mouse)
  • quote:

Orijinalden alıntı: icansu

Ama mouse'u okumamasina bağlı olarak bilgisayarin acilmasinda da sorun var. Mouse'u başka bilgisayarda denedim okuyor(asus'un verdigi mouse)

o zaman güç ile ilgili bir problem var birde şöyle deneyelim , batarya takılı iken dene ve birde bataryasız adaptör takılı iken dene bakalım sorun olacakmı.

bu arada ürün kablolumu kablosuzmu ?

sistem bileşenlerinizi belirtiniz.
  • aynı sorun bende de var. ilk önce asusun verdiği mouse çalışmadı sonra başka mouse taktım oda bir müddet çalıştıktan sonra çalışmaz oldu.

arada sırada da laptop açılırken asus yazısı gelip donma yapıyo :s
  • Ben bilgisayarı servise götürdüm(Ankara), cuma günü mesai bitmeden yarım saat önce verdim, salı günü tekrar verdiler. Sorun çözülmüştü(format atmışlar). Asusunuzun recovery dvdleri varsa format atarsanız heralde sorun çözülür.
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama belki aynı sorunu yaşayan olur. Benimde usb bellekleri görmesini rağmen hiç bir usb fareyi görmüyordu. Driverları yüklememe rağmen sonuç alamadım taki
    aygıt yöneticisinden > fare ve diğer aygıt işaret aygıtları > PS/2 uyumlu fare üzerine sağ click > donanım değişikliklerini tara diyoruz ve olay çözülüyor arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.