Şimdi Ara

notebook ekranı kırıldı - vga çalışmıyor (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar casper nirvana tw8 laptopum düştü ve lcd ekran paramparça oldu. Ekran çerçevesi zarar gördü ekranı tutan menteşeler yamuldu ve alt kasanın vidaları diplerden kırıldı. Kasada aralık kalıyor.

Estetiğe önem vrmediğimden bir crt ekranla kullanırım dedim. Ama ne vga ne hdmi görüntü vermior.
    Makina çalışıyor ses usbler dvd hepsi çalışıuor. İşletim sistemi çalışıor.
    Bu durumda anakart mı zaar görmüştür. Yoksa kendi imkanlarımla ekran alıp takarsam görüntü vermez ben de parayı çöpe mi atmış olurum ?

---------------------------------------------------------------

Tahmin ettiğimiz gibi kırık lcd paneli yerinden sökünce vga ve hdmi portlarına görüntü verdi makina. vga dan bios ayarlarını bile yapabiliyorum. şimdilik harici ekranda kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphellium -- 4 Aralık 2013; 19:58:20 >

• ekran karti sorunlu gibi, bi servise gonderin baksinlar parca degisimini yapabilirseniz kendiniz yapin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VGA ya da HDMI'dan bağlantı yaparken nasıl yaptığınızı bi anlatın?
  • Bilgisayari ilk actiginizda bios ekran goruntusunu gorebiliyor musunuz ekranda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

ekran karti sorunlu gibi, bi servise gonderin baksinlar parca degisimini yapabilirseniz kendiniz yapin.

çalışacağından emin olsam parça siparişi verecektim hemen ama emin olamıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Bilgisayari ilk actiginizda bios ekran goruntusunu gorebiliyor musunuz ekranda ?

ekran paramparça oldu tamamen hiçbirşey görünmüyor. sadece belli kırık parçalarda beyaz renk veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül

VGA ya da HDMI'dan bağlantı yaparken nasıl yaptığınızı bi anlatın?

crt ekranıma vga kablosuyla lcd tv ye hdmi ve vga dan bağlanmayı denedim ekran değiştirme tuşlarına basıyorum görüntü vermiyor. ama sistem çalışıyor göremesem de sesini duyuyorum sistemden müzilk açıp dinleyebiliyorum. ezbere çalıştır yapıp olmayan bir komut yazıp hata sesi alıyorum. explorer da geziyorum gezerken klik klik ses geliyor. görüntü haricinde herşey normal gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilgisayari ilk actiginizda bios ekran goruntusunu gorebiliyor musunuz ekranda ?

quote:

hayır hiçbir şekilde görüntü alamadım.
  • Ekran değiştirme tuşu derken FN+ F5 gibi mi? Sizde nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: morphellium

quote:

quote:

kirilan paneli kastetmiyorum; bilgisayari vga veya hdmi ile varsa tv ye , veya baska ir monitore baglayip acmayi deneyin bir. bios ekrani, windowsun boot etme ekrani, onlari gorebiliyor musunuz?

bilgisayarda kurulu olan isletim sistemi nedir bu arada?

• quote:

quote:

quote:

quote:

kirilan paneli kastetmiyorum; bilgisayari vga veya hdmi ile varsa tv ye , veya baska ir monitore baglayip acmayi deneyin bir. bios ekrani, windowsun boot etme ekrani, onlari gorebiliyor musunuz?

bilgisayarda kurulu olan isletim sistemi nedir bu arada?

quote:

vista yüklüydü o şekilde de denedim tv de ve monitorde hem hdmi hem vga dan defalarca yeniden başlattım uzun süre bekledim fn tuşlarına bastım fayda yok. harici ekrana da görüntü vermiyor anlayacağınız.

• quote:

Ekran değiştirme tuşu derken FN+ F5 gibi mi? Sizde nasıl?

fn + f3 hocam ama işe yaramıyor
  • Hmm, elinizde baska bir bilgisayar var mi? remote desktop ile makineye baglanmak icin ? bulabilir iseniz 2. bir bilgisayar; oncelikle modem arayuzunden bilgisayar hangi IP adresini aliyor bir ogrenin . eger daha once remote desktop servisini actiysaniz remote desktop istemcisinden bilgisayarin ip adresini yazarak bilgisayara ulasabilirsiniz. ama muhtemelen acmamissinidir. bunun icin sirasi ile asagida yazdiklarimi yaparak deneme yapmaniz gerekli . ekran olmadigi icin korlemesine yapacaksiniz bunlari.

bilgisayar acildiktan sonra
    <windows>+<R> tuslarina basin
    klavyeden "cmd" yazip <Enter> e basin

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server" /v fDenyTSConnections /t REG_DWORD /d 0 /f

ustteki satiri yazip enter a basin, ve diger bilgisayardan remote desktop ile baglanmayi deneyin.
  • ekrana görüntü vermek için windows+p düğmelerini deneyin (windows basılı iken "p" ye her defasında 2 kere basın)
    belki fn veya f3 zarar görmüş olabilir
    ekran kartı zarar gördüyse büyük ihtimalle çalışmazdı
    darbeden sonra vga veya hdmi çıkışları zarar görmüş olabilir
  • Ben de onu diyecektim, Windows tuşu + P'ye basın. Yalnız ekranı görmediğiniz için, önce win+ 2 kez P'yapın bırakın. Bişe olmazsa Win+ 3 kez P' yapın bırakın, olmadı win+ 4 kez P'yapın bırakın. Olmuyorsa bilgisayarın içini açmak gerekir ekran kartı yerinden oynamış olabilir.
  • quote:

Hmm, elinizde baska bir bilgisayar var mi? remote desktop ile makineye baglanmak icin ? bulabilir iseniz 2. bir bilgisayar; oncelikle modem arayuzunden bilgisayar hangi IP adresini aliyor bir ogrenin . eger daha once remote desktop servisini actiysaniz remote desktop istemcisinden bilgisayarin ip adresini yazarak bilgisayara ulasabilirsiniz. ama muhtemelen acmamissinidir. bunun icin sirasi ile asagida yazdiklarimi yaparak deneme yapmaniz gerekli . ekran olmadigi icin korlemesine yapacaksiniz bunlari.

bilgisayar acildiktan sonra
    <windows>+<R> tuslarina basin
    klavyeden "cmd" yazip <Enter> e basin

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server" /v fDenyTSConnections /t REG_DWORD /d 0 /f

ustteki satiri yazip enter a basin, ve diger bilgisayardan remote desktop ile baglanmayi deneyin.

valla windowsunkini hiç kullanmadım. hep teamweaver kullandım. daha önce kurulu ve ayarlı olsaydı onunla da bağlanabilirdim ama değil. söylediğiniz parametreleri elle girmektense bir reg yada bat dosyasıyla flash diskete atmak daha pratik. ama daha sonra ne olur nasıl bağlanırım bilmiyorum ip yeterli olmaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

ekrana görüntü vermek için windows+p düğmelerini deneyin (windows basılı iken "p" ye her defasında 2 kere basın)
    belki fn veya f3 zarar görmüş olabilir
    ekran kartı zarar gördüyse büyük ihtimalle çalışmazdı
    darbeden sonra vga veya hdmi çıkışları zarar görmüş olabilir

o kombinasyon da tutmadı hocam.
  • quote:

Ben de onu diyecektim, Windows tuşu + P'ye basın. Yalnız ekranı görmediğiniz için, önce win+ 2 kez P'yapın bırakın. Bişe olmazsa Win+ 3 kez P' yapın bırakın, olmadı win+ 4 kez P'yapın bırakın. Olmuyorsa bilgisayarın içini açmak gerekir ekran kartı yerinden oynamış olabilir.

ekrankartı oynamaz diye düşşünüyorum slot yoktur herhalde entegredir anakarta.
  • quote:

quote:

Ben de onu diyecektim, Windows tuşu + P'ye basın. Yalnız ekranı görmediğiniz için, önce win+ 2 kez P'yapın bırakın. Bişe olmazsa Win+ 3 kez P' yapın bırakın, olmadı win+ 4 kez P'yapın bırakın. Olmuyorsa bilgisayarın içini açmak gerekir ekran kartı yerinden oynamış olabilir.

ekrankartı oynamaz diye düşşünüyorum slot yoktur herhalde entegredir anakarta.

Niye, sizinki ultrabook mu? Harici ekran kartları genellikle MXM slotu ile takılıdır, başka çareniz kalmazsa bence bir deneyin şansınızı garanti durumu falan da yoksa. Ben kendi laptop'ımı 10 kez açıp toplamışımdır hiç birşey de olmadı. Hem eğer MXM slotlu ise, yine şansınız fazla, eğer ekran kartı sorunluysa sökersiniz yerine 2.el yenisini bulma şansınız da var

• ekran güç ve görüntü bağlantılarında kısadevre oluşabilir...
    bu nedenle vga çıkışında sinyal olmayabilir...

becerebilirseniz menteşelerden itibaren üst kapağı komple ayırın...
    kalanını bir monitör bağlayıp kullanabilirsiniz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.