Şimdi Ara

notebook ekranı kırıldı - vga çalışmıyor (çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: vtnsvr

ekran güç ve görüntü bağlantılarında kısadevre oluşabilir...
    bu nedenle vga çıkışında sinyal olmayabilir...

becerebilirseniz menteşelerden itibaren üst kapağı komple ayırın...
    kalanını bir monitör bağlayıp kullanabilirsiniz...

benim de aklımdan geçen buydu hocam. en olmadı parçalayıp satarım galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül

quote:

Orijinalden alıntı: morphellium

quote:

Ben de onu diyecektim, Windows tuşu + P'ye basın. Yalnız ekranı görmediğiniz için, önce win+ 2 kez P'yapın bırakın. Bişe olmazsa Win+ 3 kez P' yapın bırakın, olmadı win+ 4 kez P'yapın bırakın. Olmuyorsa bilgisayarın içini açmak gerekir ekran kartı yerinden oynamış olabilir.

ekrankartı oynamaz diye düşşünüyorum slot yoktur herhalde entegredir anakarta.

Niye, sizinki ultrabook mu? Harici ekran kartları genellikle MXM slotu ile takılıdır, başka çareniz kalmazsa bence bir deneyin şansınızı garanti durumu falan da yoksa. Ben kendi laptop'ımı 10 kez açıp toplamışımdır hiç birşey de olmadı. Hem eğer MXM slotlu ise, yine şansınız fazla, eğer ekran kartı sorunluysa sökersiniz yerine 2.el yenisini bulma şansınız da var

o da doğru ben üstten sökmeye başlarım artık önce kırık lcd den başlayıp sökerim aşama aşama da denerim :)
    tamire gitse astarı yüzünden pahalı. parçalayıp satsam biriken paraya azda cepten katıp aynı ayarda bir ikinci el makina alabilirim sanırım :)

• Üstten olmaz o iş, önce laptop kasasının alttaki vidaları söker, sonra klavyeyi çıkarırsın sonra klavyenin altındaki vidaları sökersin, en azından çoğunlukla böyledir. Direkt ekrana dokunamazsın bile o en son iş. Ayrıca, laptop'ı parça parça satarım diye sevinme, uzun zaman alır o iş, ayrıca alıcısı da bulunur mu o da var, içinde görece kolay satabileceğin ram/ram'ler var, hdd'leri istersen satarsın, ekran kartında problem varsa çöp, ankartı da satarsın satmasına da 1 ay mı beklersin 1 yıl mı artık bilinmez.

Özetle parçalayıp satma işini geç, eğer beklerim dersen başka tabi.
  • quote:

Üstten olmaz o iş, önce laptop kasasının alttaki vidaları söker, sonra klavyeyi çıkarırsın sonra klavyenin altındaki vidaları sökersin, en azından çoğunlukla böyledir. Direkt ekrana dokunamazsın bile o en son iş. Ayrıca, laptop'ı parça parça satarım diye sevinme, uzun zaman alır o iş, ayrıca alıcısı da bulunur mu o da var, içinde görece kolay satabileceğin ram/ram'ler var, hdd'leri istersen satarsın, ekran kartında problem varsa çöp, ankartı da satarsın satmasına da 1 ay mı beklersin 1 yıl mı artık bilinmez.

Özetle parçalayıp satma işini geç, eğer beklerim dersen başka tabi.

Vay arkadaş dünya kadar vida var altta :) lcd ekranı sökebilmek için komple sökücez

• Benimde laptopun ekrani kirildi , tvye baglayip kullaniyodum fakat ekrana gelmiyo goruntu artik ekranui degistrrsem cozulurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resulbulut R kullanıcısına yanıt
    Laptop'un monitör kısayollarını deneyin (FN+F1 gibi). Olmazsa kasayı açıp monitör bağlantısını kesin öyle harici monitöre bağlayın. Laptonuz bilindik bi modelse ekran vb. parçaları bulabilirsiniz.
  • Resulbulut R kullanıcısına yanıt
    laptopun ekranında vidalarını söküp bağlantı kablolarını sökerseniz vga ve hdmi çıkışları çalışacaktır. tv yada monitore bağlayıp kullanabilirsiniz. İnternette arayın laptop ekran panel değişimi diye. oldukça kolay bir işlem. 1 yada 2 iki bağlantı vardır panele. isterseniz satış sitelerinden uyumlu bir panel bulup değiştirebilirsiniz de. servise verseniz 180 200 tl ister en az. Ben 50 Liraya ikinci el bir ekran aldım sahibinden.com dan hallettim. satıcıyla konuşup soket pim sayısını ve uyumluluğunu mutlaka görüşün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok eski fakat günümüz ekonomisinde bu derdi yaşayan arkadaşlarımız olabilir ve çözümde bulamamış olabilirler.

Bu nedenle aklımda olan bir çözüm önerisini yazmak istedim . şuanda ekranı kırık bir laptoptan yazıyorum .

Elimdeki laptop bios ekranında görüntü vermiyor;(HP marka). içindeki harddiski söküp farklı bir bilgisayarda ubuntu kurdum ve tekrar laptopa taktım . Bu şekilde görüntü aldım.

Diğer ve daha güzel olan yöntemse , bir usb içine çalışan pardus kurarak ,usb üzerinden bilgisayarı çalıştırmak ve görüntü almak . İşletim sistemi tüm donanımı otomatik tanıyor ve çalıştırıyor . Herkese iyi forumlar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.