Şimdi Ara

ekran kartı driver yükleyince açılmıyor ve görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar merhaba. öncelikle NVIDIA GTX 460 SERİES ekran kartı kullanıyorum. geçenlerde bilgisayarı açmak istediğimde monitöre görüntü gelmedi. (Bu hatayı arada sırada yapıyordu.) Birkaç resetten sonra görüntü alıyordum. Geçenlerde bu ve başka sorunlardan dolayı virüs yemiş olabileceğimi düşünerek format attım bilgisayara. Bilg. açınca masa üstü arka plan resmi geliyordu ama ikonlar vs. gelmediğinden işlem yapılamıyor ve windows tam açılmıyordu. Araştırmalar sonucunda sorunun ekran kartı driver ını yükleyince olduğunu anladım. Driverı kaldırınca bil açılıyor, kurunca açılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaslar. Güncel driver ile de denedim ama sorun devam ediyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Sürücüsü Yükledikten Sonra Görüntü Gelmemesi Sorunu

Ekran kartı sürücülerini güncellemek genellikle performansı artırır ve hataları giderir. Ancak bazen ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra görüntü gelmeyebilir. Bu sorunla karşılaşıyorsan aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Ekran kartı sürücüsünü sil ve yeniden yükle: Sürücüyle ilgili bir uyumsuzluk olabilir. Mevcut sürücüyü "Aygıt Yöneticisi" aracılığıyla kaldır ve en son sürümü üreticinin web sitesinden indirerek yeniden yükle.

• Farklı bir sürücü sürümünü dene: En son sürücü uyumlu olmayabilir. Üreticinin web sitesinde daha eski sürücü sürümlerini ara ve dene.

• Temiz kurulum yap: Sürücü yükleme işlemi sırasında eski sürücü dosyaları sorunlara neden olabilir. "Temiz kurulum" seçeneğini işaretleyerek eski dosyaların kaldırılmasını ve yeni sürücünün sıfırdan yüklenmesini sağla.

• Monitör bağlantısını kontrol et: Görüntü gelmeme sorunu, gevşek veya hasarlı bir monitör bağlantısından kaynaklanıyor olabilir. Kabloyu çıkarıp tekrar tak ve bağlantının sağlam olduğundan emin ol.

• Laptop'un dahili ekranını kullan: Laptop kullanıyorsan ve harici monitör kullanmıyorsan dahili ekranlamayı etkinleştirmeyi dene. "Fn" tuşuna ve ilgili işlev tuşuna aynı anda basarak dahili ekranı etkinleştirebilirsin (laptop modeline göre değişiklik gösterebilir).

• Güvenli Mod'da başlat: Güvenli modda, yalnızca temel işletim sistemi dosyaları ve sürücüler yüklenir. Ekran kartı sürücüsü Güvenli modda çalışıyorsa, sorun muhtemelen başka bir yazılımdan kaynaklanıyordur.

• Sistem geri yükleme noktası kullan: Son zamanlarda bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysan, sürücüyü yüklemeden önceki bir noktaya geri dönebilirsin. Bu, sorunlu sürücünün kaldırılmasını sağlar.

Yukarıdaki adımları denedikten sonra görüntü hala gelmiyorsa donanımla ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda teknik servise başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pc masaüstüy se ekran kartını çıkar bak bakalım kondansatörlerde şişme filan var mı.Genel de bu durumlarda donanımsal hata olur.
  • Yanlış driver yüklemiş olma ihtimalin var mı ? Eğer yanlış driver yüklediysen yükledikten sonra monitöre görüntü gelmeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chachaa

arkadaslar merhaba. öncelikle NVIDIA GTX 460 SERİES ekran kartı kullanıyorum. geçenlerde bilgisayarı açmak istediğimde monitöre görüntü gelmedi. (Bu hatayı arada sırada yapıyordu.) Birkaç resetten sonra görüntü alıyordum. Geçenlerde bu ve başka sorunlardan dolayı virüs yemiş olabileceğimi düşünerek format attım bilgisayara. Bilg. açınca masa üstü arka plan resmi geliyordu ama ikonlar vs. gelmediğinden işlem yapılamıyor ve windows tam açılmıyordu. Araştırmalar sonucunda sorunun ekran kartı driver ını yükleyince olduğunu anladım. Driverı kaldırınca bil açılıyor, kurunca açılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaslar. Güncel driver ile de denedim ama sorun devam ediyor.

bariz ekran kartın sorunluyum diye bağırıyor. tamir felanda ettirme değmez çünkü .

• herhangi bir şişme söz konusu değil. FOrmat atana kadar aslında çalışıyordu. Format sonrası cd den driver kurduğumda problem yaşamaya başladım. Kurduğum driver ı kaldırıp güncel driver indirip yeniden kurdum sorun aynı. masa üstü arkaplan resmi geliyor ama okadar. Masa üstü masa üstü ikonlar yok. ctrl + algr + delet ile görev yöneticisine ulaşmak istiyorum bu sefer siyah ekran geliyor. esc ile çıkıs yapıyorum masa üstü arka plan gelin. Belliki arka planda bişiler çalışıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeuchisora

Yanlış driver yüklemiş olma ihtimalin var mı ? Eğer yanlış driver yüklediysen yükledikten sonra monitöre görüntü gelmeyebilir.

yalış drver olma ihtimali yok kardeşim... bu formdaki örtüşen konuları okudum. ordaki çözümleride denedim hatta üstüne 2 defa daha format attım. Ama nafile... son çare bir konuda ben açayım dedim belki derdime derman olacak bilgiler gelir diye düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

arkadaslar merhaba. öncelikle NVIDIA GTX 460 SERİES ekran kartı kullanıyorum. geçenlerde bilgisayarı açmak istediğimde monitöre görüntü gelmedi. (Bu hatayı arada sırada yapıyordu.) Birkaç resetten sonra görüntü alıyordum. Geçenlerde bu ve başka sorunlardan dolayı virüs yemiş olabileceğimi düşünerek format attım bilgisayara. Bilg. açınca masa üstü arka plan resmi geliyordu ama ikonlar vs. gelmediğinden işlem yapılamıyor ve windows tam açılmıyordu. Araştırmalar sonucunda sorunun ekran kartı driver ını yükleyince olduğunu anladım. Driverı kaldırınca bil açılıyor, kurunca açılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaslar. Güncel driver ile de denedim ama sorun devam ediyor.

bariz ekran kartın sorunluyum diye bağırıyor. tamir felanda ettirme değmez çünkü .

benimde aklımda o var ama tamamen emin olmak istiyorum. Ekran kartıda yeni aslında garantisi yeni bitti :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chachaafb

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

benimde aklımda o var ama tamamen emin olmak istiyorum. Ekran kartıda yeni aslında garantisi yeni bitti :)

zaten bilerek yapıyorlar bunu planlı eskitme garantisi biter bitmez çoğu üründe günümüzde durum budur . arkadaşından ödünç kart al dene çalışıyorsa kesinleşir işte

• Sorunun yazılımsal olma ihtimali varmıdır? anakart 10 bord geçenlerde bios vs. Ayarları güncellemiştim. Doğal olarak vga driverlarınıda güncelledim.
  • aynı sorun bende de var, Windows Update etti kendini ve görüntü gelmedi. Onboard ile açtım PC'yi DDU ile tüm driver'ları sildim ve kartı takıp tekrar açtım görüntü geldi.

Ekran kartı aktif çalışıyor fakat NVIDIA Driver'ı kurduğum da görüntü gelmiyor. burada gelmeyen görüntü sadece masaüstü görüntüsü gelmiyor. Açılana kadar tüm görüntüler geliyor fakat o parola ekranı geldiğin de siyah oluyor.

Sorunu tam olarak ben de çözemedim. Sanırım Windows GÜncelleştirmesini kaldıracağım. 1809 var şuan da onu 1805'e çekmeyi düşünüyorum.

başka kalıcı bir çözüm varsa yazan arkadaşa şimdiden teşekkürler.
  • driver yükleyince yada başlangıçta nvidia yazılımı çalışmaya başlayınca görüntü gidiyorsa GPU RAM'leriniz bozulmuştur.
  • jemalizm1 kullanıcısına yanıt
    Güncellemeye mi denk geldi bilemem ama ekran kartınızda donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksek. Yok gibi gözükse de ileride bu sorun yine olacaktır.

Eski windows sürümünü yüklemeyi bir deneyin ama windows sürümü yada sürücü sorunu olduğunu pek sanmıyorum.

Velhasıl siz herşeye hazırlıklı olun. Ekran kartınız bozulmuş olabilir. Sürücü yüklenmeden önce ekran kartı tam olarak çalışmaz o yüzden bozuk olan devreler kullanılmaz durumdadır. Sürücüyü yüklediğinizde ekran kartınız tam olarak çalışınca bozuk olan devreler düzgün çalışmadığı için görüntü vermeyi keser ekran kartınız. Siz yinede şansınızı deneyin.

Kolay gelsin.
  • Hiç bir şey yapmadım, dvi kablo değiştirdim monitörle arada ki. Ya tesadüf ya da başka bir şey ama düzeldi. Hiç bir arıza çıkmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende de ekran kartımı güncelleyip pc yi kapatıyorum açtığımda görüntü gelmiyor restart atınca geliyor driveri ddu ile kaldırıp yeniden eski driveri kurunca düzeliyor Ekran kartım nvidia gtx 1050Tİ hdmı'ı vga ya dönüştürücü ile kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.