Şimdi Ara

Ekran kartı takınca PC açılmıyor ! [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
39.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar pc me yeni ekran kartı aldım normalde çalışıyordu ama bugun pc çalışmıyor ekran kartını çıkardım eski kartı taktım açıldı. 500w lik psu var yani ekran kartını normalde çalıştırıyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldDay -- 6 Ocak 2013; 16:14:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartını Takınca PC Açılmıyor: Çözümler

Ekran kartını değiştirdikten sonra bilgisayarının açılmaması sinir bozucu bir durum olabilir. İşte bunun nedenleri ve sorunu çözmek için uygulayabileceğin adımlar:

Olası Nedenler:

• Arızalı Ekran Kartı: Yeni taktığın ekran kartı arızalı olabilir.
    • Güç Kaynağı Yetersizliği: Güç kaynağın, yeni ekran kartının güç gereksinimlerini karşılayamayabilir.
    • Uyumsuzluk: Ekran kartın, anakartınla veya diğer bileşenlerle uyumlu olmayabilir.
    • Güncel Olmayan Sürücüler: Eski veya güncel olmayan ekran kartı sürücüleri sorunlara yol açabilir.
    • Yanlış Bağlantılar: Ekran kartı konektörleri düzgün takılmamış olabilir.

Çözüm Adımları:

1. Ekran Kartını Çıkar ve Yeniden Tak: Ekran kartını anakart yuvasından çıkar ve tekrar sıkıca tak.
    2. Başka Bir Bilgisayarda Test Et: Ekran kartının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için başka bir bilgisayara tak.
    3. Güç Kaynağını Kontrol Et: Güç kaynağının minimum watt gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol et.
    4. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle: En son ekran kartı sürücülerini üreticinin web sitesinden indir ve yükle.
    5. Biyos Ayarlarını Sıfırla: Anakartın BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine sıfırla.
    6. Other Bileşenleri Kontrol Et: RAM, anakart ve işlemci gibi diğer bileşenleri kontrol edip gevşek bağlantıları veya hasar olup olmadığını kontrol et.
    7. Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel yardım almayı düşün.

İpuçları:

• Ekran kartını takmadan önce bilgisayarı kapat ve güç kablosunu çıkar.
    • Elektrostatik deşarjı önlemek için topraklanmış bir bilek kayışı tak.
    • Tüm konektörleri sıkıca tak ve doğru şekilde hizaladığından emin ol.

Bu adımları takip ederek, "ekran kartını takınca PC açılmıyor" sorununu çözmeyi umabilirsin. Sorun devam ederse, daha fazla yardıma ihtiyacın olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eski kart ne?
    yeni kart ne?
    anakart ne?
    guc kaynagi ne?
    nasil bagladiniz?
    .
    .
    .
    .
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

eski kart ne?
    yeni kart ne?
    anakart ne?
    guc kaynagi ne?
    nasil bagladiniz?
    .
    .
    .
    .
    .

hd 5450 512 mb dd2
    hd 5670 2 gb dd3
    casper anakartı (pegatron galiba)
    inca 500w

eski kartı çıkardım yerine yenisini taktım eski kart psu baglantısına gerek yoktu anakarta takınca çalışoyr yeni kartı anakarta taktım 6 pinli psu kablosunu bagladım. Sorun bugün ortaya çıktı dün aynen böyle yaptım çalıştı ama bugun kartı takınca pc açılmıyor.
  • 5670 de 6pin giris var mi?
  • quote:

5670 de 6pin giris var mi?

benimkinde var ? ayrıca nette baktıgım resimler dekinde farklı bir fanı var.
  • işte simdi soyleyebilirim. hocam sen neden tam detay vermiyorsun? kartin hd5670 ama hangi marka? Kimisi hayat hikayesini anlatir kimisi hic birsey anlatmaz bu forumda. sormaktan cevap yazmaya halimiz kalmiyor...

karti taktiginizda power dugmesine bastiginizda makine calisiyor ama goruntu mu gelmiyor makine hic mi acilmiyor sinyal vs geliyor mu gelmiyor mu? detaysiz cozume 10dk da degilde 10 gunde variliyor.
  • quote:

işte simdi soyleyebilirim. hocam sen neden tam detay vermiyorsun? kartin hd5670 ama hangi marka? Kimisi hayat hikayesini anlatir kimisi hic birsey anlatmaz bu forumda. sormaktan cevap yazmaya halimiz kalmiyor...

karti taktiginizda power dugmesine bastiginizda makine calisiyor ama goruntu mu gelmiyor makine hic mi acilmiyor sinyal vs geliyor mu gelmiyor mu? detaysiz cozume 10dk da degilde 10 gunde variliyor.

kart powercolor radeon hd 5670
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6 pinli kablo ek kablo mu yoksa direk psu dan mı geliyor.. Ek kablo ise yerinden gevşeme yaptımı kontrol et ya da diğerlerine bağlayıp dene.. Ekran kartının arkasındaki Diğer ekran çıkışlarını dene hdmı-dvı v.b.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifselim

6 pinli kablo ek kablo mu yoksa direk psu dan mı geliyor.. Ek kablo ise yerinden gevşeme yaptımı kontrol et ya da diğerlerine bağlayıp dene.. Ekran kartının arkasındaki Diğer ekran çıkışlarını dene hdmı-dvı v.b.

kablo direk psu dan geliyor. sorun görüntü gelmemesinde degil.. katı takınca pc açılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldDay

quote:

Orijinalden alıntı: arifselim

6 pinli kablo ek kablo mu yoksa direk psu dan mı geliyor.. Ek kablo ise yerinden gevşeme yaptımı kontrol et ya da diğerlerine bağlayıp dene.. Ekran kartının arkasındaki Diğer ekran çıkışlarını dene hdmı-dvı v.b.

kablo direk psu dan geliyor. sorun görüntü gelmemesinde degil.. katı takınca pc açılmıyor

Kabloyu zorlayıp ters takmış olabilirsin belki kontrol et yoksa ekran kartı takınca bilgisayar 3 sebepten açılmaz bence.. Birisi kısa devre ,birisi güç yetmiyor,sonuncusuda ekran kartı anakartın güç girişindeki kabloları zorluyorsa soket tam oturmuyordur. Çünkü diğeriyle çalışıyor diyosun..Bu da çözüm olmazsa İlginç... Sana kolay gelsin

• çözdüm beyler

Önce ekran kartını çıkarıp pc yi açtım. sonra psu yu bagladım ve anakarta taktım. şu an sorunsuz çalışıyor...
  • quote:

çözdüm beyler

Önce ekran kartını çıkarıp pc yi açtım. sonra psu yu bagladım ve anakarta taktım. şu an sorunsuz çalışıyor...

Selam
    Öncelikle geçmiş olsun..

Çalışmamasının nedeni STATİK elektrik yüklemiş olmanızdandı, neyseki doğru uygulama yaparak statik elektriği boşaltmışsınız..

Aklınızda bulunsun; bu gibi durumlarda vicudunuzdaki statik elektriği boşaltarak işe koyulun. Aksi durumda bu gibi sorunları yaşamanız mümkün olacaktır.
    Bilginize ve kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

çözdüm beyler

Selam
    Öncelikle geçmiş olsun..

Çalışmamasının nedeni STATİK elektrik yüklemiş olmanızdandı, neyseki doğru uygulama yaparak statik elektriği boşaltmışsınız..

Aklınızda bulunsun; bu gibi durumlarda vicudunuzdaki statik elektriği boşaltarak işe koyulun. Aksi durumda bu gibi sorunları yaşamanız mümkün olacaktır.

statik elektrigi boşaltmak için ne yapmamız gerekiyor ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

çözdüm beyler

Selam
    Öncelikle geçmiş olsun..

statik elektrigi boşaltmak için ne yapmamız gerekiyor ?

Maliyetsiz - Çıplak ayakla toprağa bas veya yalınayak evde gez.
    Maliyetli - Antistatik (bileklik, önlük, terlik, eldiven veya zemin kaplaması)

• Merhaba arkadaşlar size bi sorum olucak . ekran kartımı güncelledim rest attım windows yazısından sonra siyah ekranda kalıyor :( ekran kartını ckarıp taktım filan olmadı bnde komple soktum onboard denedm açıldı sistemi geri aldım driveri filan sildim ama ekran kartını takınca windows yazısından sonra kalıyo yardım ederseniz çok sevinirim
  • S.a ben ekran kartindaki fan bozulmustu fani degistirince pc acilmioyor bi yardim edermisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd6870 ekran kartı phenom 2 2x işlmeci ve asrock n68c-gs fx anakartım var hd6870 ekran kartını yeni aldım ilk aldığımda taktım ve çalıştı sonra yeni ekipman alıcağım için kullanmak istemedim ve çıkardım bir daha tajtığımda pc windows işaretinin geldiği yerde takılı kalıyordu format attım ve şu an ekran kartım hiç görüntü vermiyor çalılıyır fanı felan dönüyor ama pc ekran kartını görmüyor ekran kartı takılıyken onboard da çalışıyor ama ekran kartını okumuyor görmüyor yardımcı olursabız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koyunu hortlatmış olacağım ama Msi Gtx 1050 2 gb ekran kartım var bunu takınca siyah ekrandan öteye geçemiyorum fakat gt210 takınca açılıyor bilgisayar. Güç kaynağım 400 watt yeterli gelmeli aslında ama çözemedim sorunu çözümü bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheHandOfGod

Koyunu hortlatmış olacağım ama Msi Gtx 1050 2 gb ekran kartım var bunu takınca siyah ekrandan öteye geçemiyorum fakat gt210 takınca açılıyor bilgisayar. Güç kaynağım 400 watt yeterli gelmeli aslında ama çözemedim sorunu çözümü bilen var mı ?
    BIOS güncel mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

BIOS güncel mi?

Alıntıları Göster
    Hocam işin sıkıntılı yanı bu anakart bi arkadaştan geldi bios sıfırlayamadım malesef. Parola istiyor sürekli. Pil çıkardım açtım ama sıfırlanmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.