Şimdi Ara

Yeni işlemci taktım pc açılmıyor .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
5.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yeni işlemcimi forumdan aldım işlemci fanı falan dönüyor ama açılmıyor . Eski işlemcim açılıyor . Anakart gigabyte 970a-d3 birazdan bios update edeceğim fakat onu yapmadan sorayım dedim. Normal kullandığım fx-4100 takıpta açılmayan fx 8150 . Fikri olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stapman -- 14 Ağustos 2013; 15:08:00 >

• stapman kullanıcısına yanıt
    anakartın işlemci desteğini kontrol ettin mi? aldığın işlemciyle uyumlu olup olmadığı konusunda.
    Anakartın sitesine girerek cpu support yada işlemci desteğine bakarak tam detaylı bilgi bulabilirsin.
  • ikizlerclub kullanıcısına yanıt
    Evet . Tabi ki böyle bir hata yapmam tecrübemiz var . :)
  • anakarttan değildir temassızlık falan olmasın bende tam oturtamamıştım bir kez kasa ötmüştü çıkartıp taktım olmuştu
  • tolgacan_1905 kullanıcısına yanıt
    Çok denedim . :(
  • Merhaba, anakartınızın sitesinde kontrol ettiğimde anakartınızın FX-8150 işlemciyi desteklediğini göremedim.
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3908

En yakın FX-8140 var listede.
  • Aynen listede bende göremedim :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • By_SeDo kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey yapamam değil mi ? :( Çok üzüldüm o kadar yeni işlemci hayali kurdum şimdi olaya bak. :/ Hata bende araştırmadan heyecanla yapınca böyle oluyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stapman

Hiç bir şey yapamam değil mi ? :( Çok üzüldüm o kadar yeni işlemci hayali kurdum şimdi olaya bak. :/ Hata bende araştırmadan heyecanla yapınca böyle oluyor işte.

Hocam normalde desteklemesi lazım ama şu varki bazı anakartların board yapıları ile ilgili işlemci seçimide ayrı oluyor listede fx 8300 - 8140 - 8120 - 8100 e destek veriyor ama sizin işlemcinize destek vermiyor saçmalığa bak.
  • Biosu güncelledim bir daha denesem mi ?
    Edit: Denedim olmadı bir yolu yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stapman -- 14 Ağustos 2013; 16:21:45 >
  • quote:

Biosu güncelledim bir daha denesem mi ?
    Edit: Denedim olmadı bir yolu yok mu ?

Yolu var tabiki hocam herşeyin bir çaresi bulunur elbet şimdi o işlemciyi illa kullanıcam diyorsanız o işlemciye uyumlu bir anakart almanız gerekiyor yok anakart almam diyorsanız o işlemciyi satıp anakartınızın desteklediği bir işlemciyi almanız gerekiyor.
    6300 düşünüyordum ama video record da falan 8150 daha iyi diye aldım . :/ Galiba başka çarem yok 6300 alacağım. Siz ne önerirsiniz ? Gtx 770 ile beraber kullanacağım.
  • quote:

6300 düşünüyordum ama video record da falan 8150 daha iyi diye aldım . :/ Galiba başka çarem yok 6300 alacağım. Siz ne önerirsiniz ? Gtx 770 ile beraber kullanacağım.

Anakartı değiştirmek istemiyorum diyorsan evet 6300 yerinde bir tercih iyi gider ;)
  • Hocam anakart al bence 6300 yerine 200 tl ye falan alırsın.
    Satarsanda PM atarsın
  • tolgacan_1905 kullanıcısına yanıt
    Anakartlara bakıyorum bende sıfır ve şu ankinden daha ucuz var sıfır ama biraz muallaktayım. Eğer satarsam işlemci ile anakartı konuşuruz. :)
  • quote:

Anakartlara bakıyorum bende sıfır ve şu ankinden daha ucuz var sıfır ama biraz muallaktayım. Eğer satarsam işlemci ile anakartı konuşuruz. :)

Hocam işlemciyi illa kullanıcam diyorsanız elinizdeki anakartı satarak aşağıda göstermiş olduğum anakartı alabilirsiniz ben performansından cok memnunum bende kullanıyorum max 250 tl civarı bir kart

http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_EVO/#support_CPU

desteklediği işlemcilerde sizin işlemcinizide destekliyor ha daha pahalı birşey istiyorsanızda 990 chipsetli anakartlara bakabilirsiniz.
    Ben senin yerinde olsam elimdeki anakartı satar yeni bir anakart alırdım ve o işlemciyide kullanırdım madem gtx 770 gibi bir kodoman var elinizde böylesi daha mantıklı ama masraf açmasını istemiyorsanız fx 6300 en ideal tercih olur saygılar.

O gösterdiğinizi değilde daha düşük bir şeyler alacağım galiba. Teşekkürler daha sonra elimdekini de satarım. Teşekkürler . :)
  • http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asus-m5a97-le-r20-970-ddr3-2400mhz-anakart.aspx?ttype=Details#pt
    Linkteki fx8150 destekliyor mudur arkadaşlar asus un revleri farklı geliyor bir türlü çözemedim . :D

• o zaman bios update yaparsan sorunun çözümlenecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.