1)Arkadaşlar merhaba,halihazırda kullandığım 4x8gb 3200 mhz cl16 (2xCorsair Vengeance,2xCorsair Vengeance PRO) ramlerimin yanına 2 adet 2x8gb 3200mhz cl16 (corsair vengeance pro) satın alıp RGB ye sahip olmayan (Corsair Vengeance) ramlerimle yer değiştirdim,ilk taktığımda hiçbir sorun yoktu biosdan xmp açıp 3200 sabit bir şekilde bilgisayarımı kullandım oyunlarımı oynadım fakat bilgisayarımı kapatıp ertesi gün yeniden açtığımda ekranın gelmediğini gördüm ve anakart üzerinde DRAM ve CPU ışıkları BEYAZ renkte sırayla yanıp sönüyordu.Sonradan aldığım ramleri çıkardığımda sistemimin açıldığını ve ekrana görüntü geldiğini gördüm bunun üzerine ramleri aldığım e ticaret firmasına geri gönderdim ve oradan bana cevap olarak biz test ettiğimizde bizim sistemimizde çalıştı dediler ve bana takarken ve görüntü gelirken felan videolar yolladılar. 1.aşamada denediğim çözümler; -bios pilini çıkarmak -ram slotlarının yerini değiştirmek -ramleri tek çalıştırmak (kendi ramlerimle ekran geldi,sonradan aldığım ramleri tek çalıştırdığımda sadece 1 tanesinde ekran geldi diğeri görüntü vermedi) 2)Ramleri bana bugün geri gönderdiler ve tekrar sistemime taktığımda yine çalıştılar ve ekranıma görüntü geldi.Yine normal oyunumu oynarken tak diye görüntü gitti ama kasanın ışıkları yanıyordu.Bazı forumlarda ramleri silgiyle silmenin ramleri çalıştırabileceği bilgisine ulaştım ve bilgisayarı kapatıp sonradan aldığım ramleri silgiyle sildim ve tekrar taktım.Bilgisayarı açtığımda görüntü geldi ve biosa girip XMP aktif ettim ve bilgisayarım açıldı.Yine oyunumu oynarken tak diye görüntü gitti.Bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştığımda yine DRAM ve CPU ışıkları BEYAZ olarak sırayla yanıp sönüyordu.Yine sonradan aldığım ramleri çıkartıp silgiyle silip bide garanti olsun diye yerlerini değiştirip bilgisayarı açtığımda önüme mavi ekran geldi ve "Kişisel bilgisayarınız düzgün başlatılamadı kod:0xc0000221"yazıyordu.Bende bilgisayarı yeniden başlattım ve bilgisayar açıldı.Sorunum için sizlerden yardım beklemekteyim arkadaşlar aşağıya da sistem bilgilerimi yazıyorum İade de almıyor e ticaret firması param çöp olmaz umarım bir çözümü vardır... Sistem; -MSI RTX 3080 VENTUS OC -i7 10700k -Corsair TX850M -MSI Z490 Gaming Edge WiFi ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MONSTER14 -- 21 Kasım 2020; 20:56:21 > |
Bildirim