Şimdi Ara

Ekran Kartı Driver yükleyince PC açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
56.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 aydır sorunsuz kullandığım ekran kartım son 3 gündür kullanabilir halden çıkmış durumda..

kısaca sistemimden bahsedeyim:

Anakart : ASROCK conRoe 865 PE
    İşlemci : İnter Pentium 4 3.0 Ghz HT (LGA775)
    Ekran Kartı: Sapphire HD2600 PRO AGP 512 MB GDDR3 (Ati çipsetli)
    Ses Kartı : Realtek AC '97 Audio
    Ram : 1 Adet 1 gb 2 adet 512 MB DDR400 Toplamda 2GB
    O/S : Windows XP PRO Service Pack 3

Şimdi gelelim soruna 2 aydır bu kartla mutlu mesut geçiniyoduk (Uzun süre kullanım sonucu Aşırı ısınmadan Resetleme hariç)Yine sıradan bir günde

Resident Evil 4 Oyunuyla uğraşıyordum Tamda Son Bölümdeki Tipsiz korkunç yaratıkla savaşırken Ekran masmavi oldu

Tam okuyamadanda bilgisayar yeniden başladı ve birdaha açılmadı.Format attım düzeldi ama Ekran kartının Driverını Yükleyince

Bilgisayar Açılmıyor
    (tam masaüstüne gelicekken).Defalarca Format Attım ama sonuç aynı.. Kendi çapımda bende birkaç yöntem uyguladım ama olmadı...

uyguladığım Çözümler

Bios Update
    Ekran kartı Driver update (25 aralık 2008) Daha yenisi henüz yok
    Windows Update ... işe yaramadı ve boşuna kota harcadık =(
    Tak çıkar Üfle püfle gibi alaturka çözümlerde işe yaramadı

Bende sizin gibi üst düzey kullanıcılara bir danışayım dedim. Şu anda Driver yüklemeden Kullanıyorum.E şayet oyunlarda Hayal oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...

• öncelikle 1 gb ram takılı iken pc yi açmayı dene yada öyle bir yüklemeyi dene. Ve diğer ramleride 1 gb yi çıkartarak tek tek dene. Mümkün ise birtane ıd kablosu al ve o kablo ile dene hdd ni. Sorun devam ediyor ise başka bir Psu ile dene. Görüntü geldiğine göre ekran kartında sorun yok gibi. Enson ise anakartını denemen lazım başka bir anakarta sistemini kur ve öyle dene.
  • eger pc driveri yüklemeden çalışıyorsa ve driveri yükleyince mavi ekran vs vs hata alıyosan format atsan dahi sorun çözülmeyecektir.internettede epey araştırdım. hatta sorun donanımda diye bütün parçaları tek tek söküp kontrol ettim ama sorunun çözümü çok basitmiş çözünürkükten şüpelendim ve haklı çıktım :D
    yapacağın şey şu adım adım yap driver i yükle bilgisayarı yeniden başlat hata verecektir.pc yi yeniden başlat güvenli kipte aç.bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerden aygıt yöneticisine gir ordan görüntü bağdaştırıcısını ters tıkla devre dışı bırak ve pc yi normal modda tekrar aç bu defa windows açılacak ancak driver etkisiz olacaktır.şimdi tekrar aynı yere gir ve görüntü bağdaştırıcısını ters tıkla etkinleştir de 10-15 sn bekle yüklensin iyice daha sonra denetim masasından nvidia veya atinin konsolu etkinleşecek ,konsolu aç (kontrol panel) orda 3.-4. sekmede görüntü ölçeklendirmesini (çözünürlüğünü) windows belirlesin veya görüntü çözünürlüğünü nvidia belirlesin gibi bi secenek var sen görüntü çözünürlüğünü ekran kartın (nvidia belirlesin )belirlesin seç.kaydet işlem tamam ben bi kaç arkadaşın başına gelen ve günlerce ugraştıkları bu hatayı bu şekilde çözdüm.inş yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usluco -- 2 Mayıs 2010; 5:43:41 >

• masaüstü tam gelecekken ne oluyor???

reset?
    hoşgeldiniz erkanında bekleme?
    kapanıp kalma?
    mavi ekran?

oyun sonu canavarını baya kızdırmışsınız anlaşılan?=!
  • bende senin dedigin yolu takip ettim ama daha sonra denedtim masasında dediğin işi yapamıyorum
    çünkü konsolun üstüne tıklıyorum hiç bir hareket olmuyor açiiiiiiiiiil yardım
  • Hocam bazen yeni driverler işe yaramıyor en eski sürümlerden kurmayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahabettin

bende senin dedigin yolu takip ettim ama daha sonra denedtim masasında dediğin işi yapamıyorum
    çünkü konsolun üstüne tıklıyorum hiç bir hareket olmuyor açiiiiiiiiiil yardım

ekran kartının marka , modelini yazarmısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartının chipseti uçmuş.mavi ekranda bu yüzden cıktı.driver yiyincede açılmaz.ekran kartına elveda demelisin.yada tamir ettirmelisin.chipi gidik.değişmezde.anca üflemeli havya ile ısıtılır 2 ay çalışır sonra patlar zaten.boşa ugraşma.direk kartı değiştir.
  • Ekran kartının yeni sürücüsü yok demişsin ama var esasında, bir de şunu denesene.

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx
  • Ekran kartınız arızalanmış yenisini almanız gerekecek üfleme püfleme güncelleme gibi yöntemlerle uğraşmayınız çünki olmayacaktır boşa zaman kaybı.
  • hemen kestirip atmayın,ekran kartı bozuk diye.bazen aptal bi driver bile bu tür hatalara sebebiyet verebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural07

hemen kestirip atmayın,ekran kartı bozuk diye.bazen aptal bi driver bile bu tür hatalara sebebiyet verebiliyor

Ben öyle kafama göre atmadım bozuk diye arkadaşın anlattığı duruma göre değerlendirme yaptım başka bilgisayarada taksın yanında verilen driverini yüklesin yine açılmayacaktır çünkü artık kart ömrünü doldurmuş chip hasar görmüş başka driver ile kullanılmaya çalışında yanıt vermiyor !
  • kardeşim ekran kartının çipinde sorun var büyük bir ihtimalle tamir edilmez bu arıza aşırı ısınmadan olur
  • Bu sorun bendede var. Üstelik vatandan yeni alınmış bir kartta ! Konuyu uyandırdıgım için özür diliyorum fakat googleden bu konuyu veriyor sürekli ve hata birebir aynısı.

Ekran kartı yeni 1 günlük geldigi gibi taktım bu hata söz konusu.
    HD 5570
    400W Psu artık ömrü bitmiş olabilir mi 7 sene oldu ?
    1.5gb ddr2 533mhz ram (1gb+512mb)
    İntel Pentium 3.0Ghz HT (LGA775)
    Ses kartı : Realtek b
    O/S : Windows XP Pro Sp 2 - Windows 7 'dede denendi.Aynı sorun fakat windows7 de görüntüyü veriyor.Şöyle bir hatadan sonra ( Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu. )

Anakartta cok eski Bios Uptade sorunu çözebilir mi ?
    Güncel bios updateye baktım.VGA Fixed gibisinden birşey yazıyordu.Yeni özelliklerde.

ANAKART : P4M900M2-F
    Unutmadan bios update etmeyi bilmiyorum ama sorunu biri anlatırsa çözebilirim . :)

• quote:

Orijinalden alıntı: legendback

Merhabalar ...

2 aydır sorunsuz kullandığım ekran kartım son 3 gündür kullanabilir halden çıkmış durumda..

Şimdi gelelim soruna 2 aydır bu kartla mutlu mesut geçiniyoduk (Uzun süre kullanım sonucu Aşırı ısınmadan Resetleme hariç)Yine sıradan bir günde

Resident Evil 4 Oyunuyla uğraşıyordum Tamda Son Bölümdeki Tipsiz korkunç yaratıkla savaşırken Ekran masmavi oldu

Tam okuyamadanda bilgisayar yeniden başladı ve birdaha açılmadı.Format attım düzeldi ama Ekran kartının Driverını Yükleyince

Bilgisayar Açılmıyor
    (tam masaüstüne gelicekken).Defalarca Format Attım ama sonuç aynı.. Kendi çapımda bende birkaç yöntem uyguladım ama olmadı...

uyguladığım Çözümler

Bios Update

Bende sizin gibi üst düzey kullanıcılara bir danışayım dedim. Şu anda Driver yüklemeden Kullanıyorum.E şayet oyunlarda Hayal oluyor.

Bu sorunun aynısı bende de var..Driveri kurunca bilgisayar acılmıyor..Çözümünü bulan veya bilen var mı ?

• aynı hata bende de var 7900 GT
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasans

aynı hata bende de var 7900 GT

bilgisayarı açın windows yazısı gelmeden sürekli f8 tuşuna basın orda vga yazan yere gelip enter e basın açılacakmı bir kontrol edin muhtemelen yüksek çözünürlük var ondan açılmıyor olabilir açılırsa ekran çözünürlüğünü 1024*768 yapın eğer bu yöntem ile açılmıyorsa ekran kartı arızalıdır.
  • Sorunun çözümünü buldum..Ekran kartı gitmiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendback

Merhabalar ...

Bilgisayar Açılmıyor

uyguladığım Çözümler

Bios Update

bu sorun bendede var dedigini yaptım vural7 ama control panelinde çözünürlük ayarları yok. ekran kartı nvidia geforce 8800 gt

• var mı arkadaşlar bu soruna bir çözüm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.