Şimdi Ara

Ekran dalga dalga Lütfen bakın :SS: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
17.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yani lcd yi garantiye götürmelimiyim yinede yada kabloyumu değiştirmeliyim
  • Ya Ben Bir Kaç Şey Yaptım Ama Hala 70Hz Yazıo :S Bir Türlü Düsüremedim.Masaüstüyle pek işim yoktu laptopun ekran bozulunca masaüstüne geçmek zorunda kaldım pavilion oyun için tasarlanmamış .s masaüstümün markası VESTEL ONYX bilginiz varsa hertz ayarı düşürmeyi göstereblrmisiniz?

Bu Hopörlörden de Kaynaklı degil illallah ettim hopörlörü de kullanmıyorum artık.:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabuun -- 16 Ağustos 2011; 16:00:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crabby

bilgisayarı topraksız bir prize bağlamayı dene :)
    gittiğim müşterilerin çoğunda böle sorunla karşılaşıyorum.
    bilgisayarcı olmama rağmen bu önerim kimi yerde tutuyor :)

arkadaşın dediği gibi topraklamayı kesersen problem çözülür. elektrikçiler pek tavsiye etmiyor ama. :)

sorun evindeki elektrik tesisatında. akımı fazla çeken bir cihaz çalışıyor. ekran kartına lcd tv veya ikinci monitör bağlımı? bu da ekranda dalgalanma yapar.
  • Tabiki net bişi sölemek zor ancak kabloyu değiştirip denemende fayda var. Yada ekranın crt ise ve müzik sisteminde mıknatıs varsa monitörden uzaklaştırmanı tavsiye ederim.
  • Topraklamayı kesersen dalgalanma gider. PC fişinin prize girdiği yerdeki topraklama hattını siyah bir bant ile kapat. O PSU öyle kabul ediyor. Daha önceden de bir kaç pc de başıma gelmişti. Fişin toprakmala tarafını siyah elektrik bantıyla kapattıgımda sorun halloldu.
  • Evet dostum topraklamada sorun ama topraklama olmadan kullanılan prizler çok sağlam gelmiyor benim gözüme. Topraklamayı kesersen dalgalanma geçebilir. Eğer bunu yapmayı bilmiyorsan bir bilene sor. Elektrik ile şaka olmaz. Allah korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comennias

Evet dostum topraklamada sorun ama topraklama olmadan kullanılan prizler çok sağlam gelmiyor benim gözüme. Topraklamayı kesersen dalgalanma geçebilir. Eğer bunu yapmayı bilmiyorsan bir bilene sor. Elektrik ile şaka olmaz. Allah korusun.

Evet, kasada hissedilen bir statik elektrik oluyor. Ya binanın topraklamasında bi sorun var, ya da o PSU öyle kabul ediyor. Kasanın içinde ram falan değiştirirken bu statik elektrik kesinlikle büyük sorunlar yaratıyor. Dikkat etmek lazım.
  • pc ie lcd ekran bağlantı kablosunda kırıklar var büyük ihtimalle, kabloyu oynattığında dalgalanmalar artar-azalırsa kabloyu değiştir
  • merhaba
    bendede aynı sorun var ama biraz değişik 106 beko marka lcd kullanıyorum d smart pc xbox ve tvbu ev bağlı tv me 2 ay onceye kadar ekranda dalgalanma oluyor yaklasık 10 dakka sonra normale donuyordu. 2 aay hiç açmadım tv yi Şimdi hiç donmuyor normale hertz yukseltınmmı kullanılmayacak kadar dalgalanma oluyor 60 hertz de sınır bozucu bi dalgalanma garantısı yok tv mın 4-5 sene oldu alalı ortalama bana ne kadara maal olur.
    ha bide tv genelde omrunu acık havada balkonda geçirdi antalyada yasıyorum malum nem ona gore degerlendırırsenız sevınırım.
  • Arkadaşlar dalgalanma sorunu bendede oldu.yeni led tv li monütör aldım.Bilgisayarcı ekran kartından olabilir demişdi,uğraşırken çözdüm olayı.Anten kablosunu monütörden çıkarınca normale döndü ekran görüntüsü ,artık dalgalanmıyor.
  • Arkadaşlar bende 256 dan 512 mb ekran kartına geçiş yaptıktan sonra dalgalanma oluyordu. Kasa girişinden oynamayla düzeliyodu ama sonra tekrar olması sonucu burdaki arkadaşın dediği gibi 60 Hz düşürdüm. Şuan iyi durumda inşallah bi daha dalgalanma boğarım yoksa :D

Düzenlendi: Yok arkadaş yine aynı problem devam ediyor. Galiba ekran kartının çıkışı biraz sıkıntılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByGkhan57 -- 15 Eylül 2013; 20:44:21 >
  • NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    arkadaşın yaklaşımı en doğrusu. dizüstünde topraklamanın veya başka kaynaktan gelen frekansların etkisi olmaz. ekran kartının lcd panele çıkışıyla harici kaynağa çıkışı ayrıdır. biri sağlam olup diğerleri bozuk olabilir. sistemi uzun süre overclokta tutan oyun yada program saat frekansını bozmuş olabilir. osilasyon katındaki elemanlara bakmak gereklidir.ayrıca inverteri besleyen mosfedlerdede sıkıntı oluşup harmonye neden olabilmektedir.ev kullanıcılarının içgüsel onarımla çözebileceği sorun değildir. servis çözümdür.
  • Aynı şeyler benim de başıma geldi. Problemin çözümü o kadar basit ki.
    Monitörü tek başına ayrı bir prize takın. Yani kasa hoporlör şarz vesaireyi 3 lü prize takın ama o 3 lü prize monitörü takmayın. Monitörü duvardaki ayrı bir prize takın. Dalgalanmalar % 100 oranında biter.

Bişey deil :D
     Ekran dalga dalga Lütfen bakın :SS:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 24 Şubat 2015; 21:39:44 >

• çok basit bir yöntem bulundu.
     Ekran dalga dalga Lütfen bakın :SS:
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Burda yazılanların hepsini yaptım bunu da yaptım sonuç sıfır. Kasayı led tv hdmı kablosu ile bağladığım zaman dalgalanma yok. Ama monitör de oyunlara girdiğim zaman dalgalanma oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar sorunum şu lcd monitör kullanıyorum Aoc 2236swa modeli, oyuna girerken daha çok oluyor. Aşağı yukarı giden çizgiler, dalgalanma oluyor. Sizce güç kaynağı yetersiz mi? Şöyle bir durumda var kasayı philips marka led tv bağladım hdmı kablosu ile bu dalgalanmalar olmadı. Sorun acaba monitör de olabilir mi? Sizce sorun güç kaynağı mı yoksa monitör mü? kullanmış olduğum sistem.
    Core 2 quad q8400 2.66 ghz işlemci
    Anakart gigabyte ga-g41mt-d3
    Ram (4×2) 8gb 1333mhz
    Ekran kartı MSI R7850 Twin Frozr 3 2GD5/OC 7850 modeli
    Hdd Seagate 3.5" 2tb Barracuda Sata 3.0 64mb Cache 7200rpm
    Kasa olarak: XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDİTİON 600W MİDT ATX SİYAH KASA

• Topraklama demirini bantladınız fakat onu prize takarken bant yırtılabiliyor. Kalın elektrik bandıyla düzgünce kapatıp deneyin.

Yada monitörü başta prize tek olarak takın. VGA bağlantılı monitörlerde dalgalanma olabiliyor.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Hepsini denedim denemediğim şey kalmadı. Sorun ekran kartının dvı çıkışında HD7850 modellerin bazılarında varmış sorun şimdi ya monitör değiştireceğim yada ekran kartını

• Arkadaşlar Olay şu MONİTORÜ ve KASAYI aynı 3lü prize takmayın. Ben denedim düzeldi. Sizde bir deneyin. (yabancı forumlarda dolaştım genelde işi yarıyormuş)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.