Şimdi Ara

Ekran dalga dalga Lütfen bakın :SS:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
17.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalr benq 2220hda ekran kullanıyorum lcd ekranda dalgalanma var ekranı başka bir bilgisayarla denedim dalgalanma geçti ama şuan kullandığım kasaya bağlayınca monitör kablosunu malesef dalgalnma oluyor kablonun ekran kartıanna bağlanan tarafıyla biraz oynayınca dalgalanma azalıp çoğalıyor önceleri daha az olan bu dalgalanmalar şimdi iyice arttı kasayı kac kere servide yolaadım bu yüzden ama hep bişey yok bizde ekran dalgalanmadı diyorlar monitör de sorun yok ekran kartında sorun yok ama ekran dalga dalga oluyor evimdeki elektirik te yeterli bilgisayar için sizce neden yapablir bi çözüm yolu olan lütfen paylaşşın.Özelliklede beyaz ekranlarda çok belli oluyor bu dalgalanma. :S

Sistemim

İntel core2 quad cpu q8200 2.33Ghz

4 gb ram

NVIDIA Geforce 9500GT

BENQ 2220HDA Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halo133 -- 17 Temmuz 2011; 11:13:58 >

• monitörün yanında hoparlör tarzı bişey varsa ondan yapabilir
    ekran kartının hertz ayarından yapabilirbiraz düşürün bunları deneyin bi bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 17 Temmuz 2011; 22:16:22 >
  • Aynı Sorun Benim Masaüstümde de var aslında oyun oynamak için çok ideal bir pc ama ekran kartını kabul etmiyor her ekran kartını denedim neredeyse ama hiç birini kabul etmedi oyunları 3d graphics hatasi oldugu için açmıyor.Ekran kartını kabul etmıyor.tamire gönderdıgımde düzeldi ama formattan sonra tekrar böyle oldu ekran dalga dalga bir çözümü varsa yazarmısınız ?

• Bak dostum bu ekranı 60 Hz ' de kullanmanı öneririm dalgalanma geçer.

Eğer zaten 60 Hz ' de ise (biraz fizikçi kişiliğimi ön plana çıkartayım)

Eğer Mönitörün Yakınında Bir kablo varsa bu kablo kendisinin etrafında n'den s'ye kuralı ile manyetik alan kuvvet çizgilerini oluşturur.Bu kuvvet çizgileri senin mönitörüne yakınsa, mönitördeki elektronların bazılarını kendine çeker bazılarını ise iter ve dalgalar oluşturur.Mönitörü Düzenli bir masada kullan yanında fazla kablo olmasın.

Bunun dışında : Mıknatıslar. Mıknatıslar mönitöre yaklaştığında mönitörün rengini bozabilir veya dalgalanma yapabilir.Bilirsin ki ses sistemlerinde de zaten mıknatıs kullanılır.Hoparlörünü Mönitörden biraz uzak tut.

Diğer denediğin yerde sorun çıkartmamasının nedeni o bölgenin yukardakilere uymasından olabilir.

• ekran kartınız monltörün cozunürlügüne yetisemiyor.sanırım 1920 ye 1080 getıirdiniz.cözünürlügü dusurdugunuzde sorun ortadN kalkacktır.
  • pc nin monitörün ve pc ye bağlı ses sistemi v.b. gibi kablo ile bağladığınız tüm cihazların toprak bağlantısını iptal ediniz
  • arkadaşlar hetz arttırmak/azaltmak ve ekran çözünürlüğü düşürmek işime yaramadı diğer dediklerinizi uygaladıktan sorna sorun gecmesse konuda azalıp artma oldugunu paylaşırım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halo133 -- 18 Temmuz 2011; 14:54:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baska bir monitor deneyerek ekran kartinizi baska bir ekran karti kullanarak monitorunuzu bi test edin
  • Ben de de vardı aynı sorun çok uzaklarda aramışım çözümü yanındaki hoparlörden imiş
  • "lcd" lerde hoparlorun bir etkisi olmaz ki? monitorunuz nedir?
  • evet hopolör kaldırmak felan çözüm etmedi farklı bir ekran akrtını denedim eski bi ekran kartı olan redeon 9600 denedim hiç yoktu hemn hemn ama nedense 9500gt yapıyor :SS: ilk zamanalr bilgisayrı aldıgım zamn yoktu ama sornadan çok sayıda garantiye gitmesimi 1 ara garantide değişen ekran karttımmı buan sebeb oldu anlayamadım ama garanti verdiğimde ekran akrtında bir sorun olmadığını söylüyorlar çıkamadım işin içinden vga kablosu güç kablosu değiştirdim gene olamdı :S.:SS
  • veya arkadaşlar bildiğiniz önerebileçeğiniz başka yol yada tavsiye edebileçeğiniz vga kablosu türü varsa yazın
  • bilgisayarı topraksız bir prize bağlamayı dene :)
    gittiğim müşterilerin çoğunda böle sorunla karşılaşıyorum.
    bilgisayarcı olmama rağmen bu önerim kimi yerde tutuyor :)
  • Topraklama yapma bencede.Birde öyle dene. Çok sinir bir şey biliyorum :)
  • sinir bir şey olduğu kesin durduk yere kim ister ekran dalgalansın söylediklerinizi deniyicem .
  • başka önerileri olan ekran kartını farklı bir monitörle aynı prize takıp denedim dalgalanma yok benq başka bi kasaya bagladım gine aynı prizde gene dalgalnma yok S:S:S ama 9500gt ve benq irbirine takınca dalga dalga :SSSS off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halo133 -- 21 Temmuz 2011; 22:20:36 >
  • monitorun hertz ayarıyla biraz oynamanı tavsiye ederim yükseltip veya azaltabilirsin dikkat et ama monitör desteklemediği zaman uyarı verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordFrank

Bak dostum bu ekranı 60 Hz ' de kullanmanı öneririm dalgalanma geçer.

Eğer zaten 60 Hz ' de ise (biraz fizikçi kişiliğimi ön plana çıkartayım)

Eğer Mönitörün Yakınında Bir kablo varsa bu kablo kendisinin etrafında n'den s'ye kuralı ile manyetik alan kuvvet çizgilerini oluşturur.Bu kuvvet çizgileri senin mönitörüne yakınsa, mönitördeki elektronların bazılarını kendine çeker bazılarını ise iter ve dalgalar oluşturur.Mönitörü Düzenli bir masada kullan yanında fazla kablo olmasın.

Bunun dışında : Mıknatıslar. Mıknatıslar mönitöre yaklaştığında mönitörün rengini bozabilir veya dalgalanma yapabilir.Bilirsin ki ses sistemlerinde de zaten mıknatıs kullanılır.Hoparlörünü Mönitörden biraz uzak tut.

Diğer denediğin yerde sorun çıkartmamasının nedeni o bölgenin yukardakilere uymasından olabilir.

lcd ekran manyetik alandan etkilenmez.çünkü serbest elektron yoktur içinde dediğin olay crt tv lerde olur olursada hoparlörden vs olur kablodan 100 amper akım geçirmedikçe crt monitör etkilenmez.güçlü bir mıknatıs gereklı görüntünün bozulması için. hatta bunlar için crt tv ve monitörlerler ilk çalışmada degauss yapar manyetik alanı temizler

Arkadaşın sorununa gelince 2 kez karşılaştım bu arızayla sorunlar aynıydı güç kaynağı ekran kartının yükünü kaldıramıyordu e tabi bu durumda psu da ekran kartıda sapıtıyordu

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 21 Temmuz 2011; 22:38:03 >

• psu belki sorun olablir ama ozm kasayı başka lcd baglayınca niye yapmyıor anlamdım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: halo133

psu belki sorun olablir ama ozm kasayı başka lcd baglayınca niye yapmyıor anlamdım :S

hocam kusura bakmayın ben dalgınlıkla ekranı başka kasaya taktınız sandım.

Eger kasaya farklı monitör bağlayınca problem yoksa

Monitörün kendi kablosuyla deneyin eğer sorun yoksa sorun lcd ekranın besleme devresindeki kondanstörler değer kaybetmiş olabilir bu yüzden gerilim nabazanlı oluyor ve görüntü bozuluyor.kond. Olmasa bile besleme devresinde problem olması kuvvetle muhtemel

Smps tip güç kaynakları yüksek frekansta anahtarlama ile çalıştığı için harmonik oluşturur bu harmonikler kondanstör ile bastırılır ve tam regüleli çıkış alınır basit bir fm vericide bile güç kaynağı iyice filitre edilir yoksa frekans sürekli kayar ayar tutmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 21 Temmuz 2011; 23:26:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.