Şimdi Ara

Ekran donuyor, renkler birbirine giriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda herhangi bir işlem yapsam da yapmasam da bi süre sonra ( 5 saatte olabiliyo 1 saatte) pc kitenliyor ve ekrandaki renkler birbirien giriyor, yazılar karışıyor.Reset atsamda aynı pc başlarken çıkan ilk ekrandan sonraki tüm ekranlarda harfler birbirine girmiş oluyor.Ancak pcyi kapatıp açarsam sorun düzeliyor.Kasanin içini temizleyip işlemciye termal macun sürmeme rağmen sorun devam ediyor.Sorun yazılımsal değil birkaç kez format attım ama sorun devam ediyor.
    Sebebi hangi parça çözemedim ?

• Ekran kartı ve anakart çipleri üzerindeki soğutucuların termallerini kontrol edin. Güç kaynağı soğutmasının sağlıklı olduğundan emin misiniz? Güç kaynağını yoracak yeni bir bileşen taktınız mı bilgisayarınıza?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir
  • Güç kaynağını yoracak birşey takmadım.Elimde 2. bir ekran kartı var onuda takıp deniycem.
    Isıları kontrol ettim sonuçlar aşağıdaki gibi (Pc boşta iken)
     Ekran donuyor, renkler birbirine giriyor.
  • Boştayken 58 derece ekran kartı sıcaklığı fazla. Diğer ekran kartıyla deneme yapın bir de. Muhtemelen ekran kartının soğutmasından kaynaklanıyor.

• Ekran kartını açıp iyice temizleyip fanını yağladım şuan sıcaklık boştayken 50 derece civarına düştü.
    Birde sorun ekran kartından kaynaklanıyor olsa sadece görüntüde sorun olma mıydı?
    Çünkü ekranlar birlikte pcde donuyor hiçbir işlem olmuyor.
    Ayrıca bilgisayarda şu sorunda var iki sorun bağlantılı olabilir mi?
    http://forum.donanimhaber.com/m_74120976/f_//tm.htm#74120976
  • Sorun ekran kartında ise sadece ekranda donma olmaz. Sistem de kilitlenir. Diğer sorunla ilişkisi olması muhtemel. Anakart ve ekran kartı bioslarımı güncelleyin ve kartı pilsiz kullanın bir süre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.