Arkadaşlar bilgisayar bileşenleri ve yapısı hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.Karşılaştığım bir sorunla ilgili görüşlerinize ihtiyacım var.
Yaklaşık 2 hafta önce yeni bir bilgisayar topladım, aşağıda detaylı bir şekilde yazdım.
Sorunum şu; bilgisayar çalışırken aniden ekran görüntüsü gidiyor. Bu 3 defa tekrar etti; birinde ekran bembeyaz oldu, bir defa simsiyah bir defa ise alacalı (görüntü gittiği anda hangi websitesinde isem o sitenin arayüzü rengine göre renk atıyor :) )
Fakat ekran görüntüsü gittiği anda bilgisayar sorunsuz çalışıyor, reset falan atmıyor.
Sorun ekran kartında mıdır, monitörde midir yoksa işlemcide midir, benim merak ettiği konu bu. Ekran kartı-monitör uyumuszluğu sözkonusu olabilir mi ya da? Fikir belirtirseniz memnun olurum.
Harddisk WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache
RAM: GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 Tek Modül
Anakart ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
Ekran Kartı ASUS HD7850 DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
Monitör: AOC e2043Fs Series (Bu monitör daha önce bende vardı; bilgisayarı toplarken almadım)
on boardadamı aynısını yapıyor kardes
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
ATX61
kullanıcısına yanıt
Onboard hakkında çok fazla bilgim yok. Bildiğim kadarıyla ekran kartlarının entegre olduğu anakartlara deniyor ama tam emin değilim.
Bu yüzden açıkçası sorunuza sağlıklı bir cevap veremiyorum. Daha doğrusu onboard'da herhangi bir denemem olmadı.
Bir de belirtmek istediğim husus şu; ekranda dalgalanma da mevcut.
Muhtemelen etkisi yoktur ama işletim sistemim Win 7
vga tipi ekranlarda tastlanan 7850 sıkıntısı sorun ekran kartı bu modeller yapıyor maalesef
exendless
kullanıcısına yanıt
Hmm, yani ekran kartı ile ekran uyumsuzluğundan bahsediyorsunuz sanırım.
Ekran kartımı değiştirmek mantıklı olur mu, ya da buna değer mi acaba?
Ya da monitörü değiştirmek..?
exendless
kullanıcısına yanıt
Bir de siz yazdıktan sonra araştırdım biraz; genelde şikayetler Sapphire HD 7850 model ekran kartlarında yaşanıyormuş, benimki Asus. Asus'larda da bu hata ortaya çıkıyor mu acaba?
mesele onun asus olması değil o işlemciyi barındıran ekran kartlarında monitör değiştirmek yada dvi hdmi ile görüntü kullanmak lazım her halukarda crt yada vga monitörlerde sorun devam edecek
ekran kartı olabilir
exendless
kullanıcısına yanıt
Söylediğinizi tam olarak anladım.
Ben de araştırdım biraz; dediğiniz gibi bu ekran kartlarında vga monitörler problem çıkarttığı söyleniyor sıkça. Özellikle de ekran dalgalanmasından çok şikayet ediliyor.
Ekran dalgalanması anlaşılabilir bir durum; peki ekranın görüntüsünün bir anda gitmesini de buna bağlayabilir miyiz?
haricen bir driver sorunu yoksa yapmamalı ama yineleme hızını da kontrol etmek yada kısıtlamak da gerekebilir benim düşüncem bu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme