Şimdi Ara

Telefonu bilgisayarın üstüne koyunca ekranın ışığı gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cep telefonunu dizüstü bilgisayarın touchpadinin yanındaki boşluğa koyuyorum bazen. Biraz zaman geçince ekranın ışığı sönüyor. Fakat telefonu oradan çektiğim an ekran ışığı geri geliyor. Sebebi ne olabilir ?

Alakası var mıdır bilmiyorum ama güç planını dengeli olarak seçince bir süre sonra makinede kitlenme oluyor reset atmadan geçmiyor fakat yüksek performans seçince bilgisayar günlerce çalışsa da bir sıkıntı olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rissiqua

Çok ilginç araştırmak lazım anlam veremedim.
    hocam bazı bilgisayarlarda o kısımda manyetik alan olur ekranın üstündede mıknatıs olur kapağın kapandığını algılamak için eğer güç seçeneklerinden kapağı kapattığımda hiç bir işlem yapma yı seçerseniz sorun düzelecektir.
  • Çok ilginç araştırmak lazım anlam veremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bazı bilgisayarlarda o kısımda manyetik alan olur ekranın üstündede mıknatıs olur kapağın kapandığını algılamak için eğer güç seçeneklerinden kapağı kapattığımda hiç bir işlem yapma yı seçerseniz sorun düzelecektir.
  • Mantıklı geliyor kulağa ama o zaman bilgisayarın da uyku moduna geçmesi gerekir.
  • Discursive D kullanıcısına yanıt
    kapak kapandığında ekranı karart moduna alınmış olabilir hocam daha önce aynı durum başıma gelmişti
  • Aynen bu olabilir bakayım bi :D Yeni hipotezlere açığız
  • Konunun üzerinden 2 sene geçmiş ama bu bende de oluyor. Genelde toucpad etrafında oluyor, telefon veya tablet koyunca uyku moduna alıyor bilgisayarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Konunun üzerinden 2 sene geçmiş ama bu bende de oluyor. Genelde toucpad etrafında oluyor, telefon veya tablet koyunca uyku moduna alıyor bilgisayarı

Kapağın kapandığını algılamaya yarayan manyetiktenmiş hocam.
  • Konunun üzerinden 4 yıl geçmiş ama bende şöyle oluyor masa üstü bilgisayarın monitörüne yaklaştırdığımda monitörün görüntüsü gidiyor :D
  • Telefonu oraya koymayın o zaman yahu.
    O özellik bilgisayarın kapağı kapalıyken ekran boşu boşuna açık kalıp güç tüketmesin diye konmuş bir şey. Karbon salınımını azaltması açısından faydalı bir şey. Ki zaten üreticiler enerji verimliliği ile ilgili regülasyonlar gereği o özelliği default olarak aktif sunmaları gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acer swift 3 sf314-42 de (touchpad'in sol tarafında) yaşadığım sorunun cevabı yıllar önce burada konuşulmuş vay be... hiç aklıma gelmezdi sebebin bu olduğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırsatavcısı -- 27 Şubat 2021; 20:36:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.