Şimdi Ara

Oyunların Aynı Yerinde Bilgisayar Ekranı Kapatıyor , Kitleniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır çözemediğim problemle buradayım. Oynadığım oyunların bir bölümünde sürekli ekran kendini kapatıyor. Bilgisayar güç kesmiyor ama sadece PSU üzerinden kapatabiliyorum. OCCT herşey açıkken stres testinde hiçbir problem yok. Isınma problemi yok. Güç yetmeme gibi problem yok.

Forumdaki konuların çoğunu okudum. Söylenen hataları kontrol ettim.

DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTEDİĞİM NOKTA OYUNLARIN AYNI YERİNDE BUNU YAPMASI.

Örneğin açık dünya oyununda hatanın verdiği görev yerine başka göreve gidersem saatlerce oynayabilirim. O göreve dönersem yine kapanır.

Olayı çözebilmiş değilim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem

ANAKART: MSİ B450 GAMİNG PLUS

CPU: AMD RYZEN 7 5800X

GPU: AMD RADEON RX 6900 XT

RAM: G.SKİLL 4*8 GB

M2: SAMSUNG 970EVOPLUS 500GB

PSU: AORUS AP850GM 80+GOLD

Emrecan Pekşenyoutube
    VID 20241104 151923
    https://www.youtube.com/watch?v=Wo3ZFBf_n0U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecanpksn -- 6 Kasım 2024; 17:3:58 >

• @emrecanpksn Anlattığınız sıkıntı direkt oyunla alakalı sorun gibi duruyor. Oyun orjinal mi ? orjinalse mod vs mi yüklü ? korsan mı ? bunlarda çok farkediyor. Mesela benim deneyimlerime göre normalde asla coil whine sesi vermeyen ekran kartı, hani başka hiçbir oyunda işte benchmarkta vermiyor ama sadece birtane oyunda açılış ekranında veriyor. O oyunda ets 2, ets 2 de logo ekranında kart arı gibi maşallah sinek gibi ciyak ciyak ötüyor. Farkettim ki o ekranda fps birkaç binlere çıkıyor. Birkaç binlere de fırlayınca acaba kartı olması gerektiğinden çok daha ani şekilde yüklenip bir sıkıntı mı yapıyor diye düşünüyordum. birde kartınızda amd olunca insan ister istemez bunu da düşünebiliyor. Olmadı yeniyse driver sürümünüzü ddu ile komple silip windows update'i de kapatın internete de bağlamayın, ekran kartının sitesindeki son eski neyse o sürücü ile deneyin bakalım ne olacak ? Hani sorununuz çok spesifik bir olay. Her oyunda yapsa tamam derdim ama bir oyunda ve sadece bir görevde yapıyor diyorsunuz.

• düşük çözünürlükte oyunu başlatıp, oyunda aynı yere gelince, tekrar kilitlenmenin olup olmadığına baktın mı? oyuna ait bozuk bir dosya bile buna sebep olabilir ama öncelikle oyunun devam edip etmeyeceğini görmek lazım. düşük çözünürlükte de sorun var ise oyunda sorun vardır. peki ya oyun devam ederse, sorunu nerede aramak gerekir? sanırım herkes gpu ve driver'i öne çıkaracaktır. başka bir ekran kartıyla da denemek lazım.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

oyunun orjinal olması , korsan olması , modlu yada modsuz olması farketmiyor. ddu ile temizlenip silindi. oyun ayarları en yüksekten en düşüğe alınıp denendi , sadece 1 oyunda değil çoğu oyunda yapıyor. ısınma veya uzun kullanımla alakalı değil. sabah bilgisayarı açıp direkt oyuna girince aynı yerde daha 5dk çalışmadan kapanıyor.

şuan çözümü şöyle buldum.

BIOS'tan Core Performance Boost'u (CPB) disable yapmak

XMP'yi de kapatmak.

bu sayede uzun süreli testte şuan kapanma yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.