Şimdi Ara

Makine Açılıyor Ama Masaüstünde Donuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde celeron 2.4 islemciye sahip bir makine var 512mb ddr ramli.

cihaza windows xp kuruyorum birkaç farklı cd den ve calıstığına emin oldugum cd lerdende kurdum ancak donma sorunu yine aynı.
    hdd den olabileceğini düsünerek, yeniledim farklı bir hdd taktım tekrar isletim sistemini kurdum windows masa ustu acılınca yine donuyor. ramlardan birini çıkarıp deniyorum maalesef sorun yine aynı.

acaba ekran kartındanmı diyerek farklı bir AGP kart kullandım ancak problem hala devam ediyor.

makineyi küçük ofis ağımda yedekleme olarak kullanacağım.

yardımcı olursanız sevinirim.

• işlemci fanı dönüyormu kontrol et. dönmüyorsa bir süre sonra işlemci ısındığı için pc donuyor olabilir.
    fan dönüyorsa ethernet kartına başka bir driver yükle. şimdilik aklıma başka birşey gelmiyor.
  • Başlat / çalıştır / msconfig yazıp sistem yapılandırma aracı başlangıçtan gereksiz ne varsa kaldırın ? ? yada bilmiyorsanız hangisi nedir tümünü devre dışı bırakın ama sesi kapatmayın ? onobrd ya da ne olarak kullanıyorsanız.

yada taraması yapın ? Stinger ..http://download.nai.com/products/mcafee-avert/stng260.exe .. ile tarayin. Muhtemelen Pate.B virusu bulasmistir. Diskinizde surekli kullandiginiz bir yazilima bu virus bulastigi icin sistemi geri alsaniz dahi tekrardan bulasiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziborotty -- 11 Mayıs 2008; 23:06:10 >
  • Pc yi başka yerde kullanmayı dene. Sorunun pcnin bulunduğu yerlede ilgili olabilir. Bizde bir arkadaşın pcsinde az uğraşmamıştık. Fakat daha sonra sorunun evin üstünden geçen yüksek gerilim hattında olduğunu anladık.
    Denemende fayda var. :)
  • Trojen bulaşmış olabilir.Güvenlik kip te kaspersky ile tarat
  • ilk öncelikle merhaba senin bilgisayarda olan sorunun aynısı bendede vardır bir çok cd ile format attım ekran kartını , ram,harddisk değiştirdim sorun gene düzelmedi son olarak yaptığım BİOS'dan USB'leri kapattıp makineye artık donmamaya başladı.Belkide seninde sorunun USB'lerden olabilir.Denemekde fayda var...
  • %80 Trojan. (amvo.exe yada INF.)(bu trojanlar hddnin tüm bölümlerine yerleşir bunları silmek için yedek dahil tüm hdd'yi formatlamak lazım.
    %15 HDD
    %5 Ram
  • bendede buna benzer bi olay vardi format attim masaüstü donuyo sadece başlangiç cubugu calişiyodu bende kullanici hesaplarindan kapattim o kulalnici bşka açtim ve mucizevi bi şekilde düzeldi umarim seninkide böyle düzelir : ))
  • işlemci fanımda sorun yok arkadaslar.

zaten isletim sistemini sıfırdan kuruyorum. virüs bulasma şansı sıfır.

ekran kartı driverimi yükleyemiyorum.

formattan sonra pc açıldığı anda orada takılıyor zaten.
  • arkadaşım başka bir hdd ile denedinmi muhtemelen hdd bad sector var
  • yha ben sorunum var da bilgisayarı açıyorum hoşgeldiniz yazısı çıkıyor sonra masaüstü simgeleri yok format attım yine öle görevyöneticisi yapıyorum explorer.exe siliyorum sonra yine çalıştırıp gelio yardım pls virüs de var zaten ama malwarebteys kullanıyorum yardım plsss.....???!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.