Şimdi Ara

Oyun Oynarken PC Kapanıyor ama Fanlar Dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen 5 1600AF

B450 Anakart

16GB Ram

R9 280 Ekran Kartı

Windows 10 yükle ve tüm sürücüler güncel.

Öncelikle belirtmek isterim ekran kartım veya diğer donanımlarım aşırı ısınmıyor. Ekran kartı 58 derecelerde ve oyunda tam yükte çalışmıyorken PC kendini kapatıyor ilk olarak ekran kitleniyor daha sonra bilgisayar kapanıyor. Fakat fanlar dönmeye devam ederken ekran ve diğer tüm bileşenler gidiyor. PC yi reslemeden de tekrardan görüntü gelmiyor.

Ekran kartının macununu yeni değiştirdim sonrasında 30-35 dakika Furmark testine soktum herhangi bir sorunla karşılaşmadım PC kapanmadı, daha sonra Heaven Benchmark testi de yaptım 2 kez yine PC kapanmadı fakat oyun oynarken birden dediğim şekilde ekran gidiyor daha sonra da PC kapalı gibi gözüküyor fakat fanlar dönüyor ve ışıkları da yanmaya devam ediyor.

Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir gerçekten anlayamadım bir türlü. Sizden yardım bekliyorum teşekkürler.

• Hocam psu yetersiz olabilir psunuz nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dakarok12 D kullanıcısına yanıt

Hocam yazmayı unutmuşum 750 Watt GamePower Bronze sertifikalı PSU. Oyundayken ekran kartı %70 lerde çalışıyordu üstelik. Furmark veya Heaven Benchmarkta %100 ' deyken sorun olmadı dediğim gibi.

• Ekran kartının fanında ekran gidince hızlanma oluyormu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dakarok12 D kullanıcısına yanıt

Dikkat etmedim, BIOS pilini çıkardım birazdan takıp tekrardan deneyeceğim haberdar ederim, hızlanma oluyorsa ne demek oluyor hocam?

• SIKINTI MI VAR kullanıcısına yanıt

Böyle bir marka mı var? aldıkları sertifika 115v üstüne. bizdeki gibi 220v yada 230v da alabildikleri sertifika yok. Arkadaşlar bu tip oyunlara gelmemek için lütfen bilindik markalar seçin.

• Bu tarz durumlarda öncelikle parça parça test ederek gidilmesi gerekmektedir.

Bilgisayar anakartı üzerinde bulunan bütün donanımlar ve harici bağladığınız USB'leri de dahil ederek test etmelisiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Din Djarin kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bir daha böyle bir şey yapmayacağım zaten…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GunoX7 kullanıcısına yanıt
    Bios pilini çıkardım biraz bekledim tekrardan taktım. VSYNC açıkken sabit 50 FPS de payday 2 oynadım yarım saatten fazla ve bir problemle karşılaşmadım, VSYNC kapalı iken tekrardan bir yarım saat daha deneyeceğim birazdan, zaten ilk 10-15dksında kapanıyordu.

• Dün gece DayZ oynadım 2 saate yakın oyunda bir sıkıntı olmadı. Bugün Payday 2 oynamak istedi canım arkadaşlarla oynarken yine kapandı yaklaşık 1 saat oynadım, işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım gayet stabildi. XMP açmıştım bugün oyun oynamadan önce acaba onunla bir alakası olabilir mi diye artık düşünmekteyim. 3600MHZ ' de kullanıyorum XMP açınca Ram ' lari, işlemci 1600AF.

• Nokta atışı kendiniz bulmuşsunuz. İşlemciniz o hızları destekleyen bir işlemci degil tamam anakart açıyor ama zorlanıyor. bellek kontrolcusu işlemcide olduğundan dolayı da bunu yapıyor. işlemcinizin desteklediği max hıza alıp timingleri düşürün. daha iyi sonuçlar ortaya çıkacaktır.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt
    İnternette araştırıp başka kullanıcıların da yazdığı gibi 3200Mhz ye çektim RAM lari, bakalım ne olacak henüz denemedim.

• Hocam ben bunun bir benzerini linux yükledikten sonra işlemci governor değerleri ile oynadıktan sonra olmuştu bir türlü sistem kendini kapatamıyordu bios ayarlarını sıfırladım ve bios pilini yeniden takmıştım düzelmişti muhtemelen ya bellek hatasından ya da işlemci hız değerlerini anakart okuyamamasından kaynaklanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.