Şimdi Ara

''Bilgisayarın saati geri kalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
23.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba konuyu açmam gereken yer olarak yanlış seçim yaptıysam kusura bakmayın.

Sorun:Şu an iş yerindeyim ve saat 09:40 olması gerekirken kullandığım masaüstü bilgisayarın sağ alt köşede ki saati 09:07 yi gösteriyor.Son 1 ay içinde bu sorun 5 yada 6. kez tekrar etti.Geçen gün 1,5 saat geri kalmıştı.Saat ayarlarından internet saati güncelle diyorum hata veriyor.Aynı zamanda yan masada ki arkadaş da laptop kullanıyor ara sıra onda da oluyor bu sorun.İş yerinde 512 sınırsız bağlantı var her seferinde kendim ayarlıyorum bunun bir nedeni olabilir mi.

Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarın Saati Geri Kalıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın saati geri kalıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir ve bunları çözmek için uygulayabileceğiniz adımlar mevcuttur.

Nedenleri:

• Hatalı Pil: Anakarttaki CMOS (Tamamlayıcı Metal Oksit Yarı İletken) pili, bilgisayarınızın saatini ve diğer ayarlarını güç kaybettiğinde bile saklar. Bu pil zayıfladığında, saatiniz geri kalabilir.
    • BIOS Ayarları: BIOS (Temel Giriş Çıkış Sistemi) ayarlarınız yanlış yapılandırılmışsa, bilgisayarınızın saati doğru senkronize olmayabilir.
    • Saat Sunucusu Sorunları: Bilgisayarınızın saati, İnternet üzerinden zaman sunucularıyla senkronize olur. Bu sunucularla sorunlar yaşanırsa, saatiniz geri kalabilir.
    • Virüsler ve Kötü Amaçlı Yazılımlar: Bazı virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarınızın saatini bozabilir.

Çözümleri:

• CMOS Pilini Değiştir: CMOS pilini değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Bu, özellikle eski bilgisayarlarda yaygın bir çözümdür.
    • BIOS Ayarlarını Kontrol Et: BIOS ayarlarınıza erişin ve tarih ve saat ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
    • Saati Manuel Olarak Ayarla: Saati sunucularla senkronize etmek yerine manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Ancak bu, İnternet bağlantınız yoksa yararlıdır.
    • Zaman Sunucularını Değiştir: Bilgisayarınızın kullandığı zaman sunucularını değiştirin. Örneğin, varsayılan Microsoft sunucuları yerine Google veya NIST sunucularını kullanmayı deneyin.
    • Virüs Taraması Yapın: Bilgisayarınızda virüs ve kötü amaçlı yazılım taraması yaparak sorunun bunlardan kaynaklanmadığından emin olun.

Bu adımları uygulayarak, bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın saatinin geri kalma sorununu çözebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • peki otomatik günclleyi kpattıgındada aynımı durum sıstem saate çift tıkla en son sekme işaretlimi onu kaldırmayı dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

peki otomatik günclleyi kpattıgındada aynımı durum sıstem saate çift tıkla en son sekme işaretlimi onu kaldırmayı dene

Gülcellemeleri kapatmayı denemedim.

Bahsettiğin "Bir internet saat sunucusuyla otomatik olarak eşitle" seçeneği mi

Şu an çektiği kaldırdım.
  • quote:

Bir internet saat sunucusuyla otomatik olarak eşitle
    evet o kısım dogrudur uzun uzun yazamadım
  • kardeş ne olur ne olmaz bir de bios pilini değiştir. genelde o böyle sorunların sebebidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: setcom_2000

kardeş ne olur ne olmaz bir de bios pilini değiştir. genelde o böyle sorunların sebebidir.

Bilgisayar iş yerine ait şimdi desem ki ben bunun pilini değiştirmek istiyorum saati geri kalıyor "yok öyle şey olur mu derler"

Aklıma pil gelmedi değil ama emin olamadım.

@seventyseven
  • Aynı sorun dünden beri benim şirket bilgisayarımda da var... Daha önce hiç başıma gelmemişti. Makine sabahtan akşama kadar sürekli açık olduğu için bu olay bios pili ile alakalı değil bence. Elektrik hiç kesilmiyor çünkü... Windows açıkken saat sürekli geri kalıyor.

Nedir bu bir çeşit virüs mü acaba? Şirketin antivirüs koruma yazılımları da oldukça iyi aslında. Arkadaşlar , çözümü bilen varsa ne olur söylesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pili değiş sorun düzelecektir büyük ihtimal
  •  ''Bilgisayarın saati geri kalıyor.
    bu kısım tıklı ise tıkı kaldır
  • Arkadaşlar, eğer dediğiniz gibi bios pili bitmiş olsaydı , bilgisayarı kapadığımda tarih sıfırlanırdı yaaa... Tarih olarak , 01.01.1980 ve 00:00 olurdu, öyle değil mi?

Bu olay farklı, tarihi sıfırlanmıyor. windows açık iken , saat sürekli geri kalıyor... Şu an 12:19 mesela... Halbuki bu mesajı 12:40 da yazıyorum. Bazen 10-15 dakika, bazen 30 dakika , bazen 1 saat kadar geri kalıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Arkadaşlar, eğer dediğiniz gibi bios pili bitmiş olsaydı , bilgisayarı kapadığımda tarih sıfırlanırdı yaaa... Tarih olarak , 01.01.1980 ve 00:00 olurdu, öyle değil mi?

Bu olay farklı, tarihi sıfırlanmıyor. windows açık iken , saat sürekli geri kalıyor... Şu an 12:19 mesela... Halbuki bu mesajı 12:40 da yazıyorum. Bazen 10-15 dakika, bazen 30 dakika , bazen 1 saat kadar geri kalıyor.

zayıflamış olamaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: trbugrapc

quote:

Arkadaşlar, eğer dediğiniz gibi bios pili bitmiş olsaydı , bilgisayarı kapadığımda tarih sıfırlanırdı yaaa... Tarih olarak , 01.01.1980 ve 00:00 olurdu, öyle değil mi?

zayıflamış olamaz mı?

Pil bitmiş yada zayıflamış olsa, makine açıkken de geri mi kalır?

Kasanın düğmesine basıp da makineyi açtığınız anda, sistem saati, saat elektriğini pilden değil, güç kaynağından alır. Dolayısıyla makine açıkken geri kalması çok saçma. Bilmem anlatabildim mi?

• değişik bir sorun. sisteminde yüklü olandan başka bir antivirüsle tarat sistemini. Kaspersky tavsiye edilir. ;)
  • quote:

quote:

quote:

zayıflamış olamaz mı?

Pil bitmiş yada zayıflamış olsa, makine açıkken de geri mi kalır?

Kasanın düğmesine basıp da makineyi açtığınız anda, sistem saati, saat elektriğini pilden değil, güç kaynağından alır. Dolayısıyla makine açıkken geri kalması çok saçma. Bilmem anlatabildim mi?

Aynı sorunu yaşadığımdan biliyorum.Saati ayarlıyordum her açışımda.Bi süre sonra kendiliğinden geri kalıyordu.Pil bi güç kaynağı değil mi sizce ?
    Örnek olarak saatin pili biterken niye önce geri kalır sonra biter ?

• Bu makine işyerimde kullandığım bilgisayar... Antivirüs olarak da , tüm holding içinde "TREND MİCRO OFFİCE SCAN CLİENT" kullanılıyor. Nasıl bir programdır? Güvenilir midir? Bazı virüsleri görmemiş olabilir mi, bilemiyorum... Bu program hakkında bir fikri olan var mı? Şu anda başka bir antivirüs yüklememe bilgi işlem onay vermez zaten.
  • tam emin değilim ama saat dilimi ile alakalı olabilir. saat dilimini : (GMT) olarak ayarlamayı deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BruTaLBoY

tam emin değilim ama saat dilimi ile alakalı olabilir. saat dilimini : (GMT) olarak ayarlamayı deneyin.

GMT+02:00 olarak ayarlı zaten. Bu seçenek hiç değişmemiş.

@seventyseven ; SAAT VE TARİH AYARLARINDA da "İNTERNET SAATİ" gibi bir seçenek yok ki...
  • quote:

Pili değiş sorun düzelecektir büyük ihtimal

• Arkadaşlar başka fikri olan yok mu?
  • Arkadaşlar benimde laptopun saati son birkaç haftadır 1 saat geriden geliyor her defasında ayarlıyorum ama pc yeniden açtıgımda eski haline donuyor bundan anlayan var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.