Şimdi Ara

bilgisayar açıkken saatin geri gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ilginç bir sorun var . Notebook açıkken Windows 7 de saat tarih ayarlı iken saat kendi kendine değişiyor ( sıfırlamiyor) örnek bir iki saaat geri gidiyor . Bios pilinden desek cihazı fişten pilden cikarinca default zamana alır ama o değil. Temiz kurulum yaptım yine aynı. Ve saat değiştiği için iki saat kadar ara ile internet gidiyor.

Tarih ve Saat Ayarlarını Değiştir den time İstanbul UTC+03:00′

İnternet saat sunucusuyla eşitle den güncelleştirde yaptım çözüm olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dualboot ile linux kurulu ise olağan bir durum,linux yada windows üzerinden ayar yapmanız lazım

• Alıntı

metni:
    Bios pilinden desek cihazı fişten pilden cikarinca default zamana alır ama o değil.

Selamlar hocam bu cümleyi anlamadım. Biraz daha açman mümkün mü ona göre yardımcı olmak isterim.

• BIOS ile alakalı bir durum. Windows otomatik saat güncellemesi çalışmıyor mu?

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Windows otomatik saat ayarı default da . Bilgisayara formatta atıldı bios sıfırlandı yine aynı . Pilde sorun olsa bilgisayar fişten bataryadan ayrıldığında . Bios un ilk tarihine gider ana bios sıfırlamiyor saat zamanla geri gidiyor yavaş yavaş çok ilginç bir sorun . Windows 7 vardı bu sorun varken şimdi Windows 10 yüklü yine aynı sistem güncel virüs yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios pili, bataryadan fişten bağımsız, anakart üzerinde yer alan CR2032 olarak geçen düğme pildir.

Görsel olarak ararsak;

https://www.google.com/search?q=bios+pili&tbm=isch

Ve hocam ikidir cihazı fişten-bataryadan çıkarınca ifadesinde bulunuyorsun. Bir yanlış anlaşılma var.

• BİOS pili bitmiş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.