Merhaba ilginç bir sorun var . Notebook açıkken Windows 7 de saat tarih ayarlı iken saat kendi kendine değişiyor ( sıfırlamiyor) örnek bir iki saaat geri gidiyor . Bios pilinden desek cihazı fişten pilden cikarinca default zamana alır ama o değil. Temiz kurulum yaptım yine aynı. Ve saat değiştiği için iki saat kadar ara ile internet gidiyor. Tarih ve Saat Ayarlarını Değiştir den time İstanbul UTC+03:00′ İnternet saat sunucusuyla eşitle den güncelleştirde yaptım çözüm olmadi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bilgisayar açıkken saatin geri gitmesi
-
-
dualboot ile linux kurulu ise olağan bir durum,linux yada windows üzerinden ayar yapmanız lazım
-
Alıntı
metni:Bios pilinden desek cihazı fişten pilden cikarinca default zamana alır ama o değil. Selamlar hocam bu cümleyi anlamadım. Biraz daha açman mümkün mü ona göre yardımcı olmak isterim.
-
BIOS ile alakalı bir durum. Windows otomatik saat güncellemesi çalışmıyor mu?
-
Windows otomatik saat ayarı default da . Bilgisayara formatta atıldı bios sıfırlandı yine aynı . Pilde sorun olsa bilgisayar fişten bataryadan ayrıldığında . Bios un ilk tarihine gider ana bios sıfırlamiyor saat zamanla geri gidiyor yavaş yavaş çok ilginç bir sorun . Windows 7 vardı bu sorun varken şimdi Windows 10 yüklü yine aynı sistem güncel virüs yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bios pili, bataryadan fişten bağımsız, anakart üzerinde yer alan CR2032 olarak geçen düğme pildir.
Görsel olarak ararsak;
https://www.google.com/search?q=bios+pili&tbm=isch
Ve hocam ikidir cihazı fişten-bataryadan çıkarınca ifadesinde bulunuyorsun. Bir yanlış anlaşılma var.
-
BİOS pili bitmiş olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X