Şimdi Ara

Ekran karanlık gelmiyor😕

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önce de yazmıştım bu foruma bir sorun için onu çözemedim üstüne şarz aleti kablosu temessızlığı yüzünden laptop sürekli kapandı en sonunda ekran karartısı sorunu oldu laptop açıldığında çalışıyor fakat ekran hiç gelmiyor hep karanlık touchpad in altındaki ampul ve içinde A ve 1 yazan kilit ışıklar yanıyor daha önceden de bu sorun olmuştu basit bi yöntemle halletmiştim ama şuan hatırlamıyorum basit yöntemler önerirseniz sevinirim pcden pek anlamıyorum şuan bilgisayarcıya da vermek istemiyorum.laptop markası Asus K53S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ekran karti gitmis isil islemle geri getirebilirsiniz sanirim

• İsil işlem nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylalgn -- 27 Kasım 2017; 22:35:6 >
  • Hocam makinenin icini acip ekran kartina fon makinesiyle isi uygulamaktir. Oncelikle ekran karti tamiri oldu mu hic

• Yok hiç olmadı yıllar önce temizlettim sadece toz vs. olayını ben biraz önce arka kapağı çıkarıp ordaki kartları çıkarıp geri taktım bi yerde öyle yapın yazıyordu onu denedim olmadı sizin söylediğiniz işe yararsa yapıyım ama doğru yere yaparım umarım ekran kartı hangisi emin değilim.Bu resimdeki mi?

Ekran karanlık gelmiyor😕

• Şu an bu iki ışık yanıyor biraz önce diğer kilit de yanıyordu

Ekran karanlık gelmiyor😕

• Hocam o hdd 320 gb hddniz var bu arada.

• Harici bir monitoeunuz var mi yada lsc tv niz var ise hdmi kablosuyla cihazi tv ye bagalayin bakalim oraya goruntu veriyorsa sorun ekran kartinda degildir.

• Laptobun arka resmini cekerseniz nasil sokulecegi ve neler yapilabilecegi konusunda bilgi verebilirim

• Birde laptobun icini acip ramlari silgiyle(bildigimiz kursun kalem silgisiyle) o parlak sari yerleri silmekte fayda var. Ama sakin ola o sari yerlere elle dokunmayin. Ariza yapma durumu oluyor.

• Dokundum sanki 😕 bu arada önceden laptop kapağını indirdiğimde 2 dkya pc kapanıyordu artık kapanmıyor çalışıyor hala ve kapama tuşuna uzun basıp kapatıyorum ama sarj aleti takılı olduğu sürece geri kendi pcyi açıyo hemen acaba sarj aletiyle mi alakalı temas sorunu var da

Ekran karanlık gelmiyor😕

• Samsung tv var harici monitor yok yarın tvde deneyip yazıyım buraya sonucu

• aylalgn kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Genelde arıza durumlarında capslock numlock tuşları arızaya göre yanıp sönmektedir, cihazdan cihaza değişebilir bu durum.
    Cihazı açtıktan sonra capslock veya numlock tuşlarına ait ledler tuşa bastığınızda yanıp sönmüyorsa zaten harici ekrana da görüntü gitmeyecektir problem olduğundan dolayı, cihazda bir den fazla ram takılıysa tek olarak ayrı ayrı slotlarda takarak görüntü almayı deneyin. Sorun devam ediyorsa muhtemelen ekran kartı arızasıdır.
  • Capslock tuşlarını falan denedim etki etmiyor onlarla alakalı değil galiba birden fazla ram mi var onu da bilmiyorum daha önceden olmuştu bu sorun pc kendini kilitliyomuş galiba bi tuşa uzun basmıştım düzelmişti ama tam hatırlamıyorum pc açıldığında bios ayarlarına girsin diye birçok tuş denedim ama olmadı bugğn bi kaç bilgisayarcıya sordum ekran kartı gitmiştir bakmamız lazım dediler bi tanesi de fiyat 150 falan tutar dedi😕

• aylalgn kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle cihazı elektrikten çekin, Hdd fotoğrafını çektiğiniz yerin sağ tarafında bulunan slotlarda takılıdır ramlar 1 parmak boyunda fark edersiniz sağ ve sol tarafında tırnaklar mevcut dışa doğru hafifçe iterek çıkarabilirsiniz, ayaklarını temizleyip slota yerleştirin aşşağı doğru dikkatlice oturtun(işlemi yaparken üzerindeki çiplere baskı uygulamayın kenarlarından tutun). Youtube vb yerlerde detaylı bilgi görebilirsin bu konuyla ilgili.

Ek olarak Ekran kartı modeli nedir, bga değişim ücreti maliyetli bir işlemdi çip ortalama 100 lira civarıdır ekran kartı modeline göre fiyat yükselir, söküp takmakta zahmetli bir işlemdir 150 tl iyi fiyat. :) Çipde arıza yoksa sökülüp ayakları tekrar yapılıp geri takılır. Dikkat etmeniz gereken nokta çipi değiştirmeden sıcak hava vurup 150 tlnizi kaptırmayın, zira işlem sonrası probleminiz tekrar edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JonSnow16 -- 28 Kasım 2017; 1:3:34 >
  • İşte ben de o yüzden kimseye vermek istemiyorum zaten şuan 150 tl kaptırcak para da yok 😁 içerisinde çok fazla fotoğraf vs. var o yüzden de biraz sorun benim için yarın tvye takıp bakayım bi sonra o ısıtma olayını yaparım olmadı biraz böyle kalır kullanmam artık 😑

• Bugün tvye taktım kablo bağlı değil uyarısı veriyor olmadı galiba normalde tvye bağlayabiliyordum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.