Arkadaşlar geçen hafta toplamaya başladığım desktop bilgisayarımın önce parçalarını sayayım sizlere Anakart : ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Ekran kartı : Asus R9 280X DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Güç kaynağı : XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS 750W SİLVER İşlemci : AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm Ram : Kingston 2x2gb 1333mhz ddr3(eski bilgisayardan kalan ram) İşletim sistemi : Windows 7 64 bit Bağlı olan monitör : LG 32inch(80cm) full hd led tv Kasa : Corsair CARBIDE SERIES 300R WINDOWED EDITION
Ayrıca şunu belirtmek isterim değişmeyen 2 parça var ram ve hdd. bu sistemi parça parça toplayıp sisteme koyuyordum en başta ekran kartı ve psu aldım eski kasama taktım. ancak 1 saat açık kalıp durup dururken ekran siyaha dönüyordu reset atmak zorunda kalıyordum. önce anakartı değiştirdim. sorun bu sefer 2-3 saatte bir olmaya başladı. gittim kasa aldım eskisi tek fanlı ve eskidi diye. sonra bişey etki etmeyince kasayı komple vatan bilgisayarın servisine verdim bi bakın ekran kararıyor sıkıntı nedir diye. 3 gün bekledim ve mesaj geldi ürününüzü alabilirsiniz diye bende sevindim halloldu diye ancak teknik servis raporunda herşey düzgün çalışıyor notunu görünce mağazaya çıktım zaten o gün işlemci alacaktım onuda aldım eve geldim kurdum herşeyi. 2 saat sonra yine siyah ekran !!! sinirlendim iyice gece oturdum bir güzel tertemiz format attım driverları kurdum. hediye ettikleri steam oyununun Murderer suspect'i oynadım güzeldi herşey. birden siyah ekran yine geldi ancak uzun saatler sonunda. 2 kerede crash dump mavi ekran yedim üstüne doydum zannediyordum. bu sefer oyuna giriyorum oynuyorum sonra ölünce ara geçişte takılıyor bilgisayar. öyle kalıyor resete kadar. sizce bu sistemde uyumsuz bir parça mı var ? power mı acaba eksik kalıyor ? ekran kartı mı bozuk ? ram mi yetersiz ? bir yardım edin lütfen kolay gelsin.
up up acil arkadaşlar.
up up
4 Gb 1600 Mhz ram ile bir deneseniz keşke
ramler sanki yetersiz gibi değil mi ? çünkü bi arada gri çizgili ekran verdi.
ayrıca ekran kartı boşta sadece nette dolaşırken video filan izlemiyorum 46 derecelerde dolanıyor. bi sıkıntı olması muhtemel mi ?
8350 gibi bir işlemciye 1333 takmak ayıp olmuş . tam emin değilim ama 1600 ile bir deneyin .Benim kalbimden o işlemci için en az 8 Gb geçiyor ama yinede takdir sizin
AMD ler birazcık sıcak çalışır 46 boşta normaldir AMD için ,iyi bir fan ile tasalanmazsınız
1333mhz ram o işlemci ve ekran kartıyla darboğaz yapar, beslemez
yaklaşık 2100 lira harcadım kasaya malum biriktirdiklerim bitti ve öğrenciyim kyk kredisini bekliyorum ramleri almak için. 8 gb(2x4gb) 1866 mı almalıyım yoksa 1600 mü ? benim tek istediğim sorun yaşatmasın. teşekkürler.
Anakartınızın ve işlemcinin sitelerinden hangi Ramlari destekliyor bakın veya vatandan yardım alın yanlışlık olursa hiç olmazsa problemsiz geri alırlar .
zaten vatandan alacağım ramleri. uyumlu modelleri araştırıyordum zaten ama aklıma yatmayan tek şey 1600 ve 1833 arasında ki fark ne kadar etki eder? 1833lük daha mı iyi. tekrardan teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme