Şimdi Ara

Ekran kararma sorunu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
45.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beyler ben bu işi daha önce çözmüştüm. cs oynarken gölgeli yerlerde ekran iyice kararıyordu. lanet bi durum oyun moyun oynanmıyordu bayağı araştırdım. Komutlardan bir tane 1 i 0 yapıp işi çözmüştüm. Bu olay 1 yıl önce oluyor tabi. şimdi 8.1 e yükseltince aynı lanet konut gene 1 olmuş sanırım. gene araştırmaya koyuldum ama gördüğünüz üzere gene kendimi burda buldum. Cevabın doğru verildiği yeri arıyorum. buralarda bi yerlerde ama nerede?
  • lg ise gayet normal
  • Hortsa Hort. Alın buldum. Allah razı gelsin başka bi siteden.
    2.1- Çalıştır'ı açın ve services.msc yazıp Enter'a basın.
    2.2- Hizmetler'de Algılayıcı İzleme Hizmeti'ni (SensrSvc) bulun ve çift tıklayın.
    2.3- Açılan pencerede hizmeti önce durdurun ardından Başlangıç Türü'nü Devre Dışı olarak ayarlayın.
    sitenin ismini verebiliyoz mu veremiyoz mu bilmiyorum o yüzden direk link vermedim. Ver derseniz atarım buraya. Hadi hayırlı olsun.
  • Bi hortta benden aynı sorun bendede var siyah oranı yüksek sahnelerde ekran tamamen kapanıyor. Üstte önerilen şeyleri denedim ama maalesef çözüm olmadı.
  • bende de aynı sorun ,kapadım servisi ama sorun devam ediyor.
    :(
  • Arkadaşlar bu sorun hdmi kablosundan yapıyor. bendeki sorun hdmi kablosundanmış. kaliteli bir kablo ile değiştirdim sorun çıkmadı daha. aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiye olsun..
  • Merhaba. Herkes filmden bahsetmiş ama bende bırakın filmi windows un herhangi bir ekranında bile koyu bir renk oluşunca ekran kapanıyor hatta power ışığı yanıp sönüyor. Sorunun windowsla alakası olamaz çünkü windows yüklü değilken de aynısı oluyor. Windows da paint i açıp siyaha boyadığım saniyede ekran gidiyor ve işlemi geri al demezsem ekran kapanmaya devam ediyor. Monitör ayarlarında otomatik olan şeylerin hepsini manuel yaptım ama düzelmedi. Ben monitörü ikinci el aldım. Markası Vestel ancak adaptörü başka marka. Sanırım sorun adaptörden. Adaptörü değiştirebilirsem ve sorun düzelirse buradan yazarım.
  • ihyasin İ kullanıcısına yanıt
    Videosu:

<iframe allowtransparency='1' marginheight='0' marginwidth='0' src='http://yukle.donanimhaber.com/Embed/?Id=54419' frameborder='0' height='362' scrolling='no' width='600'></iframe>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihyasin -- 30 Kasım 2016; 22:43:3 >
  • Çözüldü. Arkadaşlar sorunumu aynı gece çözmüş bulundum. Benimle birebir aynı sorunu yaşayan varsa deneyebilir. Monitörün adaptör voltajı uygun değildi. Değiştirdim ve şimdi tamamen sorunsuz çalışıyor. Benim adaptörüm uygun değildi, amperi düşüktü ama sizdeki hata adaptörünüzün bozulmuş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Değiştirin düzelecektir.
  • bence bu sorunun çözüleceği yok. Çözümü bilenlerde kendine saklıyor
  • Sorunu çözdüm.
    Asus monitörlerde monitör altındaki tuşlardan "Resim Ayarları"ndan Ascr modunu kapatırsanız "Karanlık veya siyah sahnelerde ekran kapanma" sorununuz çözülecektir. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehansahin -- 23 Aralık 2018; 1:11:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metehansahin

Sorunu çözdüm.
    Asus monitörlerde monitör altındaki tuşlardan "Resim Ayarları"ndan Ascr modunu kapatırsanız "Karanlık veya siyah sahnelerde ekran kapanma" sorununuz çözülecektir. Kolay gelsin.
    Asus VS239HV kullanıyorum bende de var aynı sorun oyunlarda çok oluyor genelde siyah loading ekranı olsun skyrim'de magaraya girdiğim zaman olsun monitör hemen kararıyordu ASCR modunu OFF yaptım daha denemedim ama inşallah çözülür bu sorun çok sinir ediyor çünkü önümü göremiyorum oyun oynarken
  • metehansahin kullanıcısına yanıt
    SORUN

Konu eski ama windows sürümü farketmeksizin çoğu kişi bu durumdan etkilenmiş. Bu siyah (karanlık) ağırlıklı görüntülerde ister film ister bir site veya her hangi bir şey ekran parlaklığı otomatik yavaş yavaş kısılıyor ister 1 dk ister 1 saat sonra beyaz aydınlık temalı bir görüntü açılınca parlaklık otomatik açılıyor.

Bu sorunu yaşayanlar içinde bende vardım buradaki yorumların ışığında çözümü buldum.

ÇÖZÜM

1.Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Asus monitorünüz varsa Ascr modunu kapatıyorsunuz.
    2.Bende olan monitor casper ve kapatmanız gereken modun adı ise DCR Mode önce bir siyah ekran açın ekran bi kararsın sonra mönitör ayarlarından o DCR Mode ayarını kapalı yapın anında düzeliyor. Ayrıca teyit etmek için 2 3 kere denedim aynısı oldu.
    3. Sizin monitörünüzde bu ayarın adı farklı olabilir.Bulmanız gerekiyor. Muhtemelen parlaklık ayarları içerisinde ve On-Off kontrol şeklindedir.

MÖNİTÖR AYARLARI

Ben mönitör ayarlarını hiç kurcalamadım nasıl ayar değişebilir diye düşünmeyin bende kurcalamadım ama bir şey o ayarı açmış onu bende bilmiyorum.

PEKİ DCR NEDİR

Farklı isimlendirmelere sahip olan bu modun açılımı Dinamik Contrast Ratio olarak geçer. Parlak görünmesi gereken renkleri daha parlak, karanlık görünmesi gereken renkleri ise parlaklığı kısarak daha karanlık göstermeyi hedefler ama çok yavaş çalışır ve piksellere ayrı ayrı bakmadığından ekran karanlıkken görülmesi gereken bazı nesnelerde karardığından pek kullanışlı değildir.

• Benim monitörümde burada bahsedilen ayarlar yoktu. ViewSonic kullanıyorum. Ben de monitörün bütün ayarlarını kurcaladım ve buldum sonunda. Olur da aynı marka monitörde sorun yaşayan ve buradaki yöntemlerle halledemeyen arkadaşlar olursa çözümü şudur:

Monitörün ayarlarında bir yerde ECO modu var. ECO modu standarttayken bahsettiğimiz otomatik parlaklığı açma ve kısma olayları oluyor. Siz ECO modu diğer modlara getirince sorun çözülecektir.
  • ihyasin İ kullanıcısına yanıt
    merhabalar Yasin. benim de monitörüm aynısı fakat benim adaptörüm orijinal adaptör eski olduğu için voltaj düşme durumu olabilir mi? Yasin cevap vermezse bilen arkadaşlar yazabilir mi? tekrar hortlattık ama Yasin paintte siyah ekran yapınca bile benimkide aynı şekilde kapanıp açıldı aynı monitör zaten.eğer adaptörü değiştirmem gerekirse değiştireceğim, eskidikçe güç yetmemezliği olabilir mi?
  • Hayırlı Geceler herkese,

B.sayarımı LG 49UH850V model tv ile kullanmaktayım. Ekran kararıp gelme sorununu bende son 1 haftadır yaşamaya başladım. Bazen üst üste 3 4 kere yapıyor ekrana F tuşuna basarak dalasım geliyor Nasıl sinir bozucu bir durum anlatamam özellikle oyun oynarken

Başlık altındaki tüm yazılanları tek tek okudum bazı arkadaşlar ayarlardan karartma işlevini kapatın demiş. Ben 2 3 yıldır aynı ayarları kullanmaktayım yeni yaşamaya başladım bu sorunu. Yani bişeyi açtım değiştirdim diye olmadı ama yinede baktım Tv de açık olanlarıda kapadım.

Priz değişikliği yaptım. S-Link in Akım koruyuculu 10'lu prizinden aldım ona bağlı sistemim. Onuda ocak ayından beri kullanmaktayım sorun 1 haftadır oluştu bir etkisi varmıdır bilemedim ?

Pc deki durum 1 hafta içinde format attım. Bios ve sistem chipset ekran kartı dahil olmak üzere herşeyi güncelledim.

Burda henüz denemediğim Hdmi kablo değişimi oldu onu henüz denemedim? Tv ayarlarından sonra tekrar yapar ise onuda deneyeceğim başka çözüm varmı bilmiyorum.

• DOSTLAR ÖNCELİKLE ARADAN ÇOK UZUN ZAMAN GEÇMİŞ ANCAK BENDE YAŞADIM SORUNU BENDE HDMI TAKILIYDI DİSPLAY PORT KABLODA SİPARİŞ ETMİŞTİM O GELDİ TAKINCA SİYAH EKRAN SORUNU GEÇTİ ÇOK ŞÜKÜR O KADAR SİSTEM DİZMİŞİM SORUNA BAK DERKEN DİSPLAY PORT KABLOYU TAKINCA DÜZELDİ SORUN %90 HMDI DA
  • saxblue kullanıcısına yanıt

Merhabalar öncelikle,

Bende aynı problemi yaşıyordum yaklaşık 1 aydır çözümünü arıyodum meğerse bilgisayardan kaynaklı değil monitördenmiş.

Monitörün smartcontrast diye bir ayarı var onu açık olarak ayarlamışım forumlarda dolaşırken birden aklıma geldi kapattım ve böyle bir sorun henüz yaşamadım kapadıktan sonra eğer sendede varsa bir dene derim

• monitörün tuş ayarlarından dcr kapatırsanız düzelebilir ben öyle yaptım düzeldi

• Yıllar yıllar sonrada ben hortlatayım arkadaşında bahsettiği gibi DCR kapatın monitörün kendi menüsünde gözüken bütün DCR kısımlarını değişitirin sorun çözülecektir.

DCR, dinamik kontrast. Parlak görünmesi gereken renkleri parlak, karanlık görünmesi gereken renkleri ise parlaklığı kısarak karanlık gösterir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.