Şimdi Ara

Ekran kartı aygıt yöneticisinde görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Model Kodu: CN.BME2520A
    Model Adı: CASPER NIRVANA NB 15.6" (CNE.2520-6M45P) " bilgisayarımda yüksek ısınma problemi vardı, bunun neticesinde oyun oynarken mavi ekran hatası verdi ve bilgisayar kapandı. Tekrar açtığımda aygıt yöneticisinde NVIDIA GT 540M ekran kartımın görünmediğini farkettim. Bildiğiniz üzere laptopumda NVIDIA OPTIMUS teknolojisi mevcut. Şuanda bilgisayarda sadece Intel graphics HD3000 görünüyor ve NVIDIA GT540M ekran kartımı bilgisayarımı formatlayıp driverları tekrar yüklememe rağmen kullanamıyorum. Format attığımda sürücüleri kurmadan önce NVIDIA GT540M ekran kartım görünüyordu, NVIDIA sitesinden en güncel sürücüleri indirip bilgisayarı yeniden başlatınca NVIDIA ekran kartım tekrar kayboldu. Kafayı yemek üzereyim nedir bunun çözümü? (Az önce bilgisayarın kasasını açıp fanı temizledim , fan şuan stabil çalışıyor. Bunun akabinde bilgisayarı açtığımda NVIDIA ekran kartım gözüktü, en güncel driveri indirip kurdum ve tekrar kayboldu.)

• mertkaya05 M kullanıcısına yanıt
    yaşadığın performans düşüklüğü %99.9 yazılımsal.

sana Windows 10 kurmanı öneririm.

bios ve benzeri ayarlarla uğraşmadan direk formatlamak istersen sana ben basit bir yöntem önerisinde bulunayım. öncelikle NT6 HDD Yükleyici 3.1.4 sayesinde sabit diskindeki bir bölüm üzerinden Windows kurlumu gerçekleştirebilirsin bu diğer yöntemlerden basittir çünkü biostan boot etmek için ayar gerektirmez.bunun için hardiskinin en az iki bölüm olması gerekir Yerel disk C: ve yerel disk D: varsa yazının devamını oku ve uygula

Download:https://www.dropbox.com/s/hr1b3eiwl2k6cqs/nt6 hdd yükleyici v3.1.4.exe

uygulanışı :
    1- yükleyeceğin windowsun iso dosyasını internetten indir
    2- Yerel disk D üzerinde yeni bir klasör oluştur D üzerindeki her veriyi bu klasöre at ki kalabalık yapmasın.
    3- bu iso dosyasını deamoon tools kullanarak aç.http://www.disk-tools.com/download/daemon
    4- içindeki verilerin tümünü seç (ctrl+A) ve kopyala. sonra bu verileri yerel disk D ye yapıştır
    5- indirmiş olduğun NT6 HDD Yükleyici 3.1.4 dosyasını isoyu çıkardığın yere D diskine yapıştır
    6- NT6 HDD Yükleyiciyi sağ tıkla yönetici olarak çalıştır sonra 1 tuşuna bas ve yeniden başlat(reboot) yazan yazı kaç numaraysa o numaraya bas laptop yeniden başlayacak
    7- başlangıçta windows 10 ve nt6 hdd arasında seçim yapmanı isticek nt6 yı seç nt6yazan yazı gelicek ona tıkla
    8- sonrası basit ekranda ne yazıyorsa oku uygula.
    9- formatı tamamla sonra sürücü yüklemesine gel aşağıdaki anlattığım şekilde en güncel sürücüleri kurmalısın eğer en yüksek performansı istiyor isen

En güncel sürücülerin yüklenmesi :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
    2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
    3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
    4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
    5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. nvidiayı updateden kurmayın bu sürücüyü kendi ana sitesinden kurun.
    6. ekran kartının ana sitesinden modeline uygun olan en güncel sürücüyü indir

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz kalan sürücüler için slim driver veya driver pack solution öneririm

bu kadar kolay gelsin... saygılarımla...

Windows 10 iso : bu linkten indirmeni tavsiye ederim hem hızlı iner hem güvenli :

https://cloud.mail.ru/public/JADN/qcBENWUZ9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 21 Şubat 2016; 18:14:26 >

• Aradan 4 sene geçmiş dostum ama mümkünse linkleri yenileyebilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.