Şimdi Ara

Ekran kartı Çizgi Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pusu47

Geçmiş olsun o kart daha da düzelmez.
    Garantisi varsa garantiye gönderin.
    Yoksa da kendinize yeni bir ekran kartı bakının derim.

Garantisi yok. Daha önce bir arkadaşım Driver sweeper ile artık dosyaları temizle daha sonra sürücüyü yükle demişti böyle 2 aya yakın bir sorunla karşılaşmadım. Daha sonra format attım ve güncel sürümü yükledim tekrar aynı sorunla karşı karşıyayım ve dediklerini tekrar yaptığımda bu sefer bir çözüm olmuyor. Ekran kartını atmam için bir sebep yok. Güncel driver yüklü değilken bir sorunla karşılaşmıyorum biraz kasma dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drego* -- 24 Aralık 2012; 12:39:56 >
  • driversız mı sorun olmuyor yoksa eski driver ile mi?
    O kartın gpu'sunda problemler baş gösteriyor. Şimdi idare etseniz bile yaza kalmaz gider o kart.
    Felaket tellallığı yapmıyorum yanlış anlama sadece kartın durumu bunu gösteriyor.
  • FIRINLAMA YÖNTEMİNİ KULLANIRSAN DÜZELEBİLİR ARATIRSAN BULURSUN
  • quote:

driversız mı sorun olmuyor yoksa eski driver ile mi?
    O kartın gpu'sunda problemler baş gösteriyor. Şimdi idare etseniz bile yaza kalmaz gider o kart.
    Felaket tellallığı yapmıyorum yanlış anlama sadece kartın durumu bunu gösteriyor.

Driver cd'den yüklediğimde bir sorun teşkil etmiyor acaba ben mi yanlış driver indiriyorum çözemedim modeline bakıp indiriyorum halbuki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu0008

FIRINLAMA YÖNTEMİNİ KULLANIRSAN DÜZELEBİLİR ARATIRSAN BULURSUN

quote:

Orijinalden alıntı: Drego*

Driver cd'den yüklediğimde bir sorun teşkil etmiyor acaba ben mi yanlış driver indiriyorum çözemedim modeline bakıp indiriyorum halbuki.

oyuncu0008 ekran kartı fırınlamanın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyor musun?
    Elimde eski 3870 vardı bir ara görüntü vermiyordu fırınladım 1 ay sorunsuz çalıştı yine aynı hatayı verdi.
    Sonra yine fırınladım, power tuşuna bastıktan sont-ra ksanın içi atış poligonu gibi oldu. Tabiri caizse kart patladı. Üzerindeki komponentlerin çoğu mermi gibi saçıldı kasanın içine. Az daha bilgisayarın diğer bileşenleri de mefta oluyordu. Elektronikten anlayan kimse fırınlamayı kesinlikle tavsiye etmez.

Drego hocam eski driver ile sorun yoksa onunla devam etmelisin. Öncesinde 12.6 driveri bulabilirsen dene. 12.10, 12.11 7000 serisi için performans sunuyor. 5000 serisi için sorunsuz çalışan 12.6 diye biliyorum. Deneyip sonucu paylaşırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusu47 -- 24 Aralık 2012; 13:06:15 >

• quote:

quote:

quote:

Elimde eski 3870 vardı bir ara görüntü vermiyordu fırınladım 1 ay sorunsuz çalıştı yine aynı hatayı verdi.
    Sonra yine fırınladım, power tuşuna bastıktan sont-ra ksanın içi atış poligonu gibi oldu. Tabiri caizse kart patladı. Üzerindeki komponentlerin çoğu mermi gibi saçıldı kasanın içine. Az daha bilgisayarın diğer bileşenleri de mefta oluyordu. Elektronikten anlayan kimse fırınlamayı kesinlikle tavsiye etmez.

Drego hocam eski driver ile sorun yoksa onunla devam etmelisin. Öncesinde 12.6 driveri bulabilirsen dene. 12.10, 12.11 7000 serisi için performans sunuyor. 5000 serisi için sorunsuz çalışan 12.6 diye biliyorum. Deneyip sonucu paylaşırsan sevinirim.

Hemen deniyeceğim ısıdan kaynaklanıyor diye macun sürdürüp geldim:).Seni dediğin sürümü de indirip deniyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler. En kısa zamanda bilgilendireceğim.

• quote:

quote:

quote:

Beta sürümü var doğrumudur acaba indirdiğim?

• beta sürüm değil hocam. 12.6 sürümü whql olması lazım.
  • http://benchmark3d.com/amd-catalyst-12-6-whql

Verdiğim linkten indirebilirsin.
  • Merhaba beyler foruma yeni katıldım da biliyorum yeri değil ama size iki sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1-Benim iki ekran kartım var Biri Nvidia GeForce 6200 512 mb Diğeri de Nvidia Galaxy FX 5500 256 mb bunlardan hangisi daha iyidir diye soracaktım.
    2-Yukarıda belirttiğim ekran kartlarını bir bilgisayara takabilir miyim çalışır mı ?

Cevaplarsanız sevinirim .
  • quote:

http://benchmark3d.com/amd-catalyst-12-6-whql

teşekkür ederim ilgilendiğin için hemen indiriyorum
  • quote:

Yarım saate yakın oldu bir problem yaşamadım oyunda teşekkürler böyle giderse düzelmiş demektir. Haber vericem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: totolayn36

Merhaba beyler foruma yeni katıldım da biliyorum yeri değil ama size iki sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1-Benim iki ekran kartım var Biri Nvidia GeForce 6200 512 mb Diğeri de Nvidia Galaxy FX 5500 256 mb bunlardan hangisi daha iyidir diye soracaktım.
    2-Yukarıda belirttiğim ekran kartlarını bir bilgisayara takabilir miyim çalışır mı ?

Cevaplarsanız sevinirim .

Her ne kadar iki ekran kartı da günümüze göre çok zayıf durumda kalsa da 6200, fx5500 den yaklaşık 3 kat daha iyi diye biliyorum.
    Bu arada 6200 benim eski ekran kartım, ne 7 sene geçirmiştim onla

- Muhtemelen doğru takarsan çalışır fakat çok da işe yarayacağını sanmıyorum. 720P videolar bile kasıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightHT -- 24 Aralık 2012; 15:07:40 >

• quote:

quote:

Yarım saate yakın oldu bir problem yaşamadım oyunda teşekkürler böyle giderse düzelmiş demektir. Haber vericem :)

Umarım sıkıntı yaşamazsın, donanımsal problem olmadığı sürece halledilmeyecek bir şey yok

• quote:

:

Orijinalden alıntı : Umut.A

Kardeşim çok sağol ama ben 2.soruda ikisini bir arada aynı anda çalıştırabilir miyim demek istemiştim cevap için de sağol kardeşim
  • quote:

quote:

:

Kardeşim çok sağol ama ben 2.soruda ikisini bir arada aynı anda çalıştırabilir miyim demek istemiştim cevap için de sağol kardeşim

Hocam agp kartlar bunlar devri geçeli zaten çok oldu. En son 2005'de kullandım agp kart. Onun tekini çalıştırırsan şükür etmen gerekir.
    Ki zaten böyle bir desteğe sahip değiller. Kısaca mümkün değil.
  • Kablolar veya kartın belleklerde arıza var.

Powerda yetmiyor olabilir
  • quote:

quote:

quote:

:

Hocam agp kartlar bunlar devri geçeli zaten çok oldu. En son 2005'de kullandım agp kart. Onun tekini çalıştırırsan şükür etmen gerekir.

Yine de günümüz pclerinde açılabilmeleri mümkün diye biliyordum ben ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.A

quote:

quote:

quote:

:

Yine de günümüz pclerinde açılabilmeleri mümkün diye biliyordum ben ?

Hocam günümüz bilgisayarlarında dediğiniz şey doğru ama siz söylüyorsunuz günümüz bilgisayarı demek günümüz teknolojisi demek.
    Eski teknoloji bir ekran kartından bahsediyorsunuz. En basitinden anlatayım.
    Nvidia ekran kartlarını çoklu kullanabilmeniz için sli destekli olması lazım. Ki bu sizin kartlarınızda yok. O bahsettiğiniz kartlardan daha iyilerinde bile yok.
    Yani zaten kullanabilseniz bile o iki kartı aynı anda kullanamazsınız, hadi diyelim onuda yaptınız performans alamazsınız.
    Gözünü seveyim hocam önce biraz aratırma yap sorduğun konuda.
    İnternetten teknoloji fışkırıyor, sadece biraz araştırmak lazım.
    İyi akşamlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mg42

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mg42

Ekran kartın nedir?

ATİ RADEON HD 5750 1GB

Mor veya mavi bir ekran da dik çizgiler şeklinde mi çıkıyor?

Evet duruma göre değişiyor bazen mavi bazen mor bazen gökkuşağı gibi rengarenk. ısı durumuna baktım %35 %50 arası oynuyor en fazla oyundayken.

Aynı sorun bende de vardı. Daha 1 hafta olmadan o tür hatalar çıktı. Meğer ekran kartı hasarlıymış. Kısacası o ekran kartı iflah olmaz...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.