Şimdi Ara

Ekran kartı çözünürlüğü sabahları hd geceleri sınırlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşamdan itibaren kendi kendine olan bir durum; msi gtx 960 ekran kartım var ve bildim bileli dvi-vga dönüştürücü kullanarak 32 inç HD ready samsung tv üzerinden 1920x1080 çözünürlükle çalışıyorum. dün akşam bilgisayarı açtığımda dev gibi ikonlar ile 1024x768 çözünürlük ile açıldı ekran. bildiğim tüm numaraları yaptım sürücü güncelledim, revo uninstaller ile tüm programları vs. kaldırdım tekrar kurdum. hdmi girişe çevirdim (fakat hdmi sevmiyorum çok koyumsu ve yazı karakterleri sanki bozukmuş gibi gösteriyor). restartlar attım, supplydan gücü kapatıp tüm güç gidene kadar powera bastım bekledim olmadı.
    bugün sabah kalktım açtım makinayı 1920x1080 civa gibi vga üzerinden çalışıyor akşama kadar böyle sürdü, şimdi geldim açtım yine dün akşamki problemin aynısı.
    ne yapayım bilemedim. nvidia denetim masasından çözünürlük değiştiremiyorum aynı şekilde windows üzerindende değiştiremiyorum desteklenmeyen mod diyor ve sanırım 15 sn. süre sonunda eski haline dönüyor. kabloları yiyyesim geldi. yardım lütfen

• Bir yerlerde bir sorun var ama nerede? :) öncelikle sorunun kaynağını bulmalıyız. Yaptığın ayarlamaların, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra değişmediklerinden emin misin? Belki bazı ayarlar yeniden değişiyordur. Bunun dışında, kullanım süresine bağlı olarak ısınma, yetmeme, değişme gibi sorun yaşıyor olabilir herhangi bir donanım. Windows güç seçeneklerinden güç planın değişiyor mu saat ayarına göre mesela, bunu da bir kontrol et. Tüm bunların dışında, aynı senaryoları teker teker dene ama sadece bir şeyi değiştirerek. Sabah akşam git sel tek bir şeyi değiştirip gözlemle. Bakalım soruna sebep olan şey nedir? sonra da onu çözmeye başlarsın.
  • Hocam öncelikle detaylı cevap için çok teşekkür ederim, problem kendi kendine çözüldü fakat zannediyorum ki en son pci usb 3.0 kartın bunda payı var. zira ekran kartı ile dipdibeler ve bu (ölçmemiş olmakla birlikte) fazla ısıya sebep oluyor. fakat tekrar bir hata verir ise senin yazdıklarını bir check list hazırlayarak tek tek uygulayacağım.

tekrar teşekkür ediyorum
    Saygılar
  • VGA kablodan hocam. Bendeki monitör de aynı. Eskiden 1080 p giren monitör görmemeye başladı... Ya kablo uzun geliyor ya bir dişi kırıldı içeride(monitörle konuşan pin)

Böyle durumlar için ister AMD ister Nvidia kart olsun. İnternetten bakın Nvidia custom resolution diye; kendiniz böyle bir sıkıntı anında 1920x1080 çözünürlük oluşturun custom. Refresh rate farkli olması gerekiyor filan diyor bazen 61 Hz yaparsınız sorun olmaz. Uyarı vermezse 60 Hz de yapabilirsiniz sorunsuz kullanılıyor VGA ile...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.