Şimdi Ara

Ekran kartını Nvidia ayarlıyorum ama Entegre kartla açıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba arkadaşlar, just cause 2 yi yükledim Nvidia denetim masasından Yüksek performanslı Nvidia GPU seçiyorum ve oyuna giriyorum, oyun 20 fps de çalışıyor ki bu entegre kartın performası asıl kartın Nvidia GT 750M performansı çok daha yüksek 50-60 civarında. oyun açıkken masaüstünde gizli simgelerden Nvidia GPU Etkliğini açıyorum ve çalışan uygulama yok diyor. başka uygulamalar içinde bu durum mevcut onlarıda Nvidia ile çalışacak olarak ayarlıyorum performansı Nvidia değil ve GPU Etklinliğinde hiç uygulama yok diyor.. sadece GeForce Experience'yi açtığım zaman GPU etkinliği 1 ve ''Geforce experience '' gösteriyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ParmağınıSehbayaVuranAdam kullanıcısına yanıt
    Diğer kartın driverını SİL-KURTUL.
  • Ramptha R kullanıcısına yanıt
    şimdi bütün sistem buga girmesin yoksa dediğin gibi aygıt yöneticisinden İntel HD 4600 entegre ekran kartını devre dışı bırakırdım

emin misin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

Bios güncelle/Resetle.
  • Leonidas* kullanıcısına yanıt
    biosu nasıl güncelleyebilirim ?

Bigisayarının markası modeli nedir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Acer Aspier V3-772G

Buradan ACER'ın sitesine girin oradan notebookunuzun seri numarsaını girerek BIOS güncellemesini indirin.
    indirdim denedim zaten güncel sürüm yüklü dedi ve kapandı

Aygıt yöneticisinden Görüntü bağdaştırıcılarının SS alırmısın..
    hocam kusura bakmayın biraz geç olduda, intel ekran kartının driverini sildim denedim nvidia aktif olmadı ve bende driveri tekrar yükledim ama sonuç alamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

hocam kusura bakmayın biraz geç olduda, intel ekran kartının driverini sildim denedim nvidia aktif olmadı ve bende driveri tekrar yükledim ama sonuç alamadım

Bende pc yi ilk aldığımda intel hd graphics 4600 ü devre dışı bırakmıştım ama oyunlarda sorun oldu kasmaya başladı. Şimdi ikisi de devrede böylece tam performans alıyorum eğer sende üzerine tıkladığında ikisinde de "Bu aygıt düzgün çalışıyor." yazısı çıkıyosa bırak kalsın gerektiğinde ge force devreye giriyodur.

• valla bilemiyorum geforce devreye girer mi sizin pc'nizde ağır oyunlarda gt 740m devreye giriyor mu şu gpu etkinliğinde belli oluyor mu aktif olup olmadığı ayrıca kartınız nasıl performans gösteriyor oyunlarda ?

oyunlarda kasma, takılma, yanıt vermeme durumları yok. Her oyunu sıkıntısız çalıştırıp oynayabiliyorum. İlk başta bende sizin gibi düşünüp intel i devre dışı bıraktım aşırı kasma oldu sonra tekrar devreye soktum şimdi ikisi de devrede isterseniz şöyle yapalım şu an pc nizde kaç tane oyun var?
    Bak kardeşim şöyle yapıyosun;
    1) Denetim masası> aygıt yöneticisi diye ara ve aç> görüntü bağdaştırıcılarında ikisinin de üstüne çift tıkla aygıt durumu şu şekilde olsun ikisinde de "Bu aygıt düzgün çalışıyor."
    2) Masaüstü sağ tıkla nvıdıa denetim masasını aç> soldaki seçeneklerden görüntü ayarlarını ön ayarla ya gel 3 d uygulamaların karar vermesi seçeneği işaterli olsun.
    3) yine sol seçenklerden 3 d ayarların yönetilmesine gel oradan özelleştirilecek programları seç diyo oraya tüm oyunlarını ekle ve hepsinde entegre grafik yerine yüksek performanslı nvıdıa işlemcisini seç.
    bundan sonra çalışacaktır ama sen görmek için çalıştığını yani emin olmak için üstten masaüstüne gel ve son seçeneği işaretle bildirim alanında gpu etkinliği simgesini görüntüle.
    4)Eklediğin oyunlardan birine gir ve oyun açıldıktan sonra aşağı at bildirim çubuğundan bak oyunun simgesini göreceksin
    tüm bunlardan sonra oyunlarında artık yüksek performnaslı nvidia işlemcisi kullanılacak entegre olan (intel) değil, hepsini şimdi yeniden denedim oldu sorun çıkarsa yazarsın.

• açmak istediğin programa sağ tık yapıp grafik işlemcisiyle çalıştır seçeneğinden istediğini seç.

• o zamanda bu menüde grafik işlemci seçmeye yetecek ayrıcalığınız yok diyor...

• hocam dediklerinizin hepsini yaptım ve oyun oldu ama bazı oyunları açmıyor mesela JUST CAUSE 2 oyun entegre kart ile açılıyor ve düşük performans veriyor ama GEFORGE EXPERİENCE de gözüküyor ve optimize bile edilebiliyor . ama nvidia ile açılmıyor sağ tıklayıp nvidia ile aç diyorum açılıyor ama entegre ile açılıyor düşük performans var çünkü ayrıca aşağıda arkadaşın dediği gibi oyuna sağ tık yapıp entegre kartla gir dediğim zaman Bu menüde grafik işlemci seçmeye yetecek ayrıcalığınız yok hatasını veriyor ama normal olarak nvidia kart ayarlandığı için nvidia ile açılıyor..

Bazı oyunlar derken sen hepsini oradan ekledin ama o oyunlar açılırken bildirim merkezinde oyun gözükmüyo mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.