Şimdi Ara

Ekran kartı der gddr falan nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir anakart aldım diyelim ki birde ekran kartı var elimde işte anakartta gddr5 DDR3 ekran kartında uyar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDenizişte -- 14 Kasım 2020; 23:53:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• uyar. ekran kartları eski anakartlara da uyar yenilere de.

• izengel kullanıcısına yanıt
    Yani bütün anakartlara bütün ekran kartları uyuyor

• Slotu en az Pci express 2.0 ise uyar.

• TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • bu nalet soru kendini güncellemeyen-30 yıldır da güncellemeyen- tembel bilgisayarcılar yüzünden çııkktı.

o dram mevzuu eski agp zamanlarında-ki o da 5 yıl sürdü- agp 2x-8x anakart ve ekran kartlarında sinyalleme ve besleme voltajlarınn farkından ötürü-ve pin yerleşimi- 4x anakarta 8 x gpu takınca yangın çıkarma riski oluyordu.

ama pci ex zaten bu sorunu çözmek için çıktı. ki asıl numarası da buydu zaten. yoksa agp daha düşük gecikmelere sahip daha stabil bi slottu-slotun kendi de abuktu ya :D en ufak titreşimde görüntü giderdi.-

ama şöyle bi progblem var. bazı pci sürümlü kartlar düşük ya da çok yeni anakartlarda açmayabiliyor. misal benim eski pci 1.1 anakartım hd6850 -ilk pci 3.0 kartlardan birisi idi- açarken daha düşük model olan hd5450 de asla görüntü alamadım. kart da sağlam anakart da. ama açmıyo. aynı karta rx570 taksam açaccaktır. ama 5450 nin nasıl bi biosu varsa açmıyo.

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Knk teşekkür ederim çok büyük destan yazmışsında o kadar bilgili bir insan değilim ya 😐 Biraz konuyu anlaşılabilir anlatır mısın 8x dur 4x dir anlamadim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirDenizişte

Knk teşekkür ederim çok büyük destan yazmışsında o kadar bilgili bir insan değilim ya 😐 Biraz konuyu anlaşılabilir anlatır mısın 8x dur 4x dir anlamadim

sana bi şey diyim mi anlamana hiiç gerek yok.  98 de çıkıp 2008 de yok olan bi arabirim de nesil değil sürat olurdu. bu x ile çarpılırdı. hani pci 8x 16 x 4 x muhabbeti var ya. aynı mantık.

agp de sürat bakımından bi uyumluuk pek olmazdı. ve genelde yanlış kartı yanlış arabirime taktın mı yangın çıkardı. hatta agp 2x slot agp 4x in tam tersi idi. yani ekran kartının ön demirini çıkar ters çevir tak otururdu.

işte bu ddr mevzuu bundan çıktı çünkü agp sistemler daha çok rd sd ve ddr ramlerin karmaşası olduğu devirde kalmıştı.

kısacası eğer ekran kartının biosunda kasten bi kod yazılmamışsa kolay kolay problem yaşamazsın.

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 😁
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.