Şimdi Ara

Ekran kartı driver'ini bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba daha 15 gün önce hp pavilion 15 diye bir notebook aldım hiç memnun diglim alırken ekran kartının 4 gb oldugunu ve amd radeon r7 m440 oldugunu söylediler geldim driverini indirmek istedim amd nin sitesini açtım bulamadım otomatik indirdim ekran kartına baktım amd radeon r8 m445dx diye ve 1 gb hp yi aradım onlarda ekran kartını 4 gb oldugunu ve r7 m440 oldugunu söylediler yardım ettiler driveri indirdiler ama driveri kuruncada r7 m340 1 gb oldu napmam lazım ben ekran kartının driverini nerden bulabilirim 4 gb nasıl yapabilirim acil yardım

Yazım kurallarına dikkat etmediğim için özür dilerim.

• Driver kurmakla model değişmez, orada bir yanlış anlaşılma durumu mevcut.

Bir ihtimalde, notebook modelini tam söylemediğin için bakamıyorum ama çift ekran kartına sahip bir model olabilir, ve genelde ilk ekran kartı daha düşük bir gpu ya (genelde onboard) ve ikinci ekran kartı daha yüksek bir gpu ya ve bellek boyutuna sahip olur, gpu oyun gibi 3-D yükü altında olmadığı için, noramlde düşük olan kartla çalışıyordur, örneğin masa üstündeyken.

Notebook'un arka kısmındadaki tüm etiketlerin okunaklı şekilde fotoğraflarını çekip buraya atarsan, belki daha detaylı bilgi verebilirim.

Birde "Bilgisayar sağ tıkla, yönet -> aygıt yöneticisine girerek -> Görüntü bağdaştırıcıları" kısmında çift tıkla ve orada ne veya neler yazıyorsa buraya yazmayıda unutma.
  • Daha önce birçok kez amd kullandığım için bu gibi sorunları yaşadım. Amd nin sayfasında seçim yaptıktan sonra radeon r7 m4xx series var onumu seçtin. indirdin sürücü olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Daha önce birçok kez amd kullandığım için bu gibi sorunları yaşadım. Amd nin sayfasında seçim yaptıktan sonra radeon r7 m4xx series var onumu seçtin. indirdin sürücü olarak.

Hp yi aradım onlar yardım etti evet m4xx i seçip driveri indirdim ama yinede olmadı bu sefer r7 m340 1 gb oldu asıllında 3 gb ekran kartım varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARABASUKA

Driver kurmakla model değişmez, orada bir yanlış anlaşılma durumu mevcut.

Bir ihtimalde, notebook modelini tam söylemediğin için bakamıyorum ama çift ekran kartına sahip bir model olabilir, ve genelde ilk ekran kartı daha düşük bir gpu ya (genelde onboard) ve ikinci ekran kartı daha yüksek bir gpu ya ve bellek boyutuna sahip olur, gpu oyun gibi 3-D yükü altında olmadığı için, noramlde düşük olan kartla çalışıyordur, örneğin masa üstündeyken.

Notebook'un arka kısmındadaki tüm etiketlerin okunaklı şekilde fotoğraflarını çekip buraya atarsan, belki daha detaylı bilgi verebilirim.

Birde "Bilgisayar sağ tıkla, yönet -> aygıt yöneticisine girerek -> Görüntü bağdaştırıcıları" kısmında çift tıkla ve orada ne veya neler yazıyorsa buraya yazmayıda unutma.

Ekran kartı driver'ini bulamıyorum

resimde oldugu gibi görüntü bağdaştırıcıları içinde

Amd radeon r7 m340 1gb

Amd radeon r5 graphics 1gb

var normalde amd radeon r7 m440 olması lazım 3gb hp yi aradıgımda windows un yanlış kuruldugunu söylediler tekrar düzgün şekilde kurup driverlerini indirince sorunun düzelicegini söylüyolar ama zannetmiyorum

• Amd ekran kartı driverlarında her bir driver paketinde genelde içinde bir kaç farklı ürün için driver mevcuttur ve kurulum esnasında gpu donanımını tanıyarak doğru driver yüklenir. Yanlış bir driverin kurulabileceğini sanmıyorum. Kurulsa bile ??? Resimde göründüğü şekilde ekran kartların doğru yüklü ve sorunsuz şekilde çalışıyor görünüyor. Bence sorun yok ve aldığın notebook'un içinde barındırdığı GPU larda bunlar.

Bence kafan şurada karışıyor, hp pavilion 15 diyorsun yani HP markasının pavilion 15 modeli ama bu ana modelinde bir sürü alt modeli olduğunu biliyormusun ?

HP Pavilion 15-P210NT

HP PAVILION 15-AC015NT

HP Pavilion 15-BC018NT

HP Pavilion 15-AW009NT

HP Pavilion 15-BC019NT

gibi gibi gibi bir sürü alt modeli mevcut ayrıca alt modellerde donanımlar değişiyor, örneğin işlemci değişiyor örneğin ethernet kartı değişiyor, yada gpu değişiyor, ve kimbilir senin elindeki hangi model, sana cihazın altındaki etiketlerin fotoğrafını neden çek dediğimi anladın mı ?

Madem fotoğraf çekmiyorsun, elindeki HP Pavilion 15 'in alt modeli ne olduğunu öğrenip, sitesine girip donanım özelliklerine bakarsın artık, yani senin düşüncene göre bir sorun olsa; kurulan driverlar düzgün bir şekilde kurulmaz, şu an aygıt yoneticisinde ne görünüyorsa odur. Ürünü aldığın mağazanın sana verdiği faturayada bak belki orada notebook un tam modeli yazıyor olabilir.

Ancak sana YANLIŞ bilgi vererek ürün satmışlar gibi görünüyor ? m440 demişler ? eve geldiğinde m340 olduğunu görmüşsün, yerinde olsam hemen aldığım yere gider, mağaza müdürü ile görüşüp durumu anlatır değişim yada iade isterdim.

• quote:

Amd ekran kartı driverlarında her bir driver paketinde genelde içinde bir kaç farklı ürün için driver mevcuttur ve kurulum esnasında gpu donanımını tanıyarak doğru driver yüklenir. Yanlış bir driverin kurulabileceğini sanmıyorum. Kurulsa bile ??? Resimde göründüğü şekilde ekran kartların doğru yüklü ve sorunsuz şekilde çalışıyor görünüyor. Bence sorun yok ve aldığın notebook'un içinde barındırdığı GPU larda bunlar.

Bence kafan şurada karışıyor, hp pavilion 15 diyorsun yani HP markasının pavilion 15 modeli ama bu ana modelinde bir sürü alt modeli olduğunu biliyormusun ?

HP Pavilion 15-P210NT

HP PAVILION 15-AC015NT

HP Pavilion 15-BC018NT

HP Pavilion 15-AW009NT

HP Pavilion 15-BC019NT

gibi gibi gibi bir sürü alt modeli mevcut ayrıca alt modellerde donanımlar değişiyor, örneğin işlemci değişiyor örneğin ethernet kartı değişiyor, yada gpu değişiyor, ve kimbilir senin elindeki hangi model, sana cihazın altındaki etiketlerin fotoğrafını neden çek dediğimi anladın mı ?

Madem fotoğraf çekmiyorsun, elindeki HP Pavilion 15 'in alt modeli ne olduğunu öğrenip, sitesine girip donanım özelliklerine bakarsın artık, yani senin düşüncene göre bir sorun olsa; kurulan driverlar düzgün bir şekilde kurulmaz, şu an aygıt yoneticisinde ne görünüyorsa odur. Ürünü aldığın mağazanın sana verdiği faturayada bak belki orada notebook un tam modeli yazıyor olabilir.

Ancak sana YANLIŞ bilgi vererek ürün satmışlar gibi görünüyor ? m440 demişler ? eve geldiğinde m340 olduğunu görmüşsün, yerinde olsam hemen aldığım yere gider, mağaza müdürü ile görüşüp durumu anlatır değişim yada iade isterdim.

model:HP Pavilion 15-AW009NT
    Bana yardım ettigin için teşekkür ederim bende iade almak istedim ama adamlar hp yi arayıp bir iade raporu almamı istedi hpyi aradım onlarda bir arza olmadıgı için iade raporunun yazamıcaklarını söylediler hp zaten kendileride amd radeon r7 m440 ekran kartı oldugunu söylüyor bilmiyorum napıcagımı taksitle almıştım 4850 tl inş iade ederler bir kere daha rapor isticem
    Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: plt021021

quote:

Amd ekran kartı driverlarında her bir driver paketinde genelde içinde bir kaç farklı ürün için driver mevcuttur ve kurulum esnasında gpu donanımını tanıyarak doğru driver yüklenir. Yanlış bir driverin kurulabileceğini sanmıyorum. Kurulsa bile ??? Resimde göründüğü şekilde ekran kartların doğru yüklü ve sorunsuz şekilde çalışıyor görünüyor. Bence sorun yok ve aldığın notebook'un içinde barındırdığı GPU larda bunlar.

HP Pavilion 15-P210NT

HP PAVILION 15-AC015NT

HP Pavilion 15-BC018NT

HP Pavilion 15-AW009NT

HP Pavilion 15-BC019NT

model:HP Pavilion 15-AW009NT
    Bana yardım ettigin için teşekkür ederim bende iade almak istedim ama adamlar hp yi arayıp bir iade raporu almamı istedi hpyi aradım onlarda bir arza olmadıgı için iade raporunun yazamıcaklarını söylediler hp zaten kendileride amd radeon r7 m440 ekran kartı oldugunu söylüyor bilmiyorum napıcagımı taksitle almıştım 4850 tl inş iade ederler bir kere daha rapor isticem
    Teşekkür ederim.

Evet cidden, "HP Pavilion 15-AW009NT" olduğuna eminsen, ürünün içerisinde Grafik kartı olarak AMD Radeon™ R7 M440 (4 GB DDR3 ayrılmış) olması gerekiyor. Ürünü tam olarak ne zaman almıştın cidden pahalı almışsın. Şu an hepsiburada 'da, gold'da fiyatı 2.600 TL görünüyor. Şu an belki kdv indirimi vardır ?? Ancak %18 eklesen üstüne gene 4.850 TL etmiyor. Çok pahalı almışsın cidden sanki sana başka bir ürün satmışlar ? Yani sen başka bir ürün almışsın gibi düşünmemek elde değil. Ürün faturasında Pavilion 15-AW009NT yazıp yazmadığına bakarmısın ?

Bence ürünü al, ve satın aldığın yere git, 4.850 TL ödediğini ama ürünün bu değerde olmadığına belirt, zaten satıcınında sana söylediği teknik özelliklere sahip olmadığını, ama mağazanın direk müdürü ile görüş, bu işin içinde kesin bir hata var ...

• Teşekkür ederim bugun aldigim yere gittim oyunlarda dondugunu ve ekran karinin bana soylenen ekran karti olmadigini soyledim ben bilgisayari degistirmek istiyorum dedim sonra adam birileeini aradi arizayi soyledi falan sonra bana faturayi sordu fatura evde kalmisti gittim faturayi aldim getirdim bu seferde beni birisiyle konusturdu konustugum adam driverini yukleyince donma ve gb sorunun gidicegini ve belirilen ekran kartinin gelicegini soyledi ve bilgisayarin degistirmicegini soyledi ve geri gonderdi eve gidiyorum driveri indirip denicem olmassa bidaha goturucem rapor alicam hp den iade raporu ins olmaz cunku bilgisayari degistirmek istiyorum

Telefondan yazıyorum üzgünüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hp pavılıon serısı kullanmıs bırı olarak
    resmı sıtesıne gırınız oradan tum drıvarları ındırınız
    (kı wındows otomatık update de de ceker aslında)

ama sız degıstırmek ıstıyorsanız (yukarıdakı yazıları okumadım tam)
    sıze soylenen demıssınız

sımdı ınternet sıtesınde ne yazıyor aldıgınız tam urunun modelı nı kontrol edınız
    atıyorum aldıgınız urun sıtesınde (faturasına kutusuna bakınız)
    model pavılıon 9999 ekran kartı modelı 8888 yazıyor
    ama sızdekı urun pavılıon 9999 ekran kartı modelı 7777 ıse ekran goruntulerını alıp
    cıktısını alın ve aldıgınız yere gıdın
    ve sunu soyleyın ben sıtenızden bu urune baktım sızden bunu ıstedım
    faturasında boyle yazıyor sızın sıtenızde e.kartı modelı 8888

ama bana verdıgınız urun 7777 lık urundur
    2 secenek sunun
    yaaa degıstırın
    yada paramı gerın verın
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

Hp pavılıon serısı kullanmıs bırı olarak
    resmı sıtesıne gırınız oradan tum drıvarları ındırınız
    (kı wındows otomatık update de de ceker aslında)

ama sız degıstırmek ıstıyorsanız (yukarıdakı yazıları okumadım tam)
    sıze soylenen demıssınız

sımdı ınternet sıtesınde ne yazıyor aldıgınız tam urunun modelı nı kontrol edınız
    atıyorum aldıgınız urun sıtesınde (faturasına kutusuna bakınız)
    model pavılıon 9999 ekran kartı modelı 8888 yazıyor
    ama sızdekı urun pavılıon 9999 ekran kartı modelı 7777 ıse ekran goruntulerını alıp
    cıktısını alın ve aldıgınız yere gıdın
    ve sunu soyleyın ben sıtenızden bu urune baktım sızden bunu ıstedım
    faturasında boyle yazıyor sızın sıtenızde e.kartı modelı 8888

ama bana verdıgınız urun 7777 lık urundur
    2 secenek sunun
    yaaa degıstırın
    yada paramı gerın verın

evet senin dedigin gibi bugun bilgisayarı götürdüm ve ürünü degiştirmek istedigimi bana söylenen gibi ekran kartının olmadıgını söyledim ilk başta degiştiririz dediler faturayı getirin dediler ve ben tekrar eve gidip faturayı alıp geldim bu seferde beni birisiyle konuşturdular ve atinin sitesinde ati catalys controller diye bi driver indirmemi bununla oyunların hangi ekran kartıyla çalıştırabilicegimi seçecegimi söylediler ama ekran kartı sizin dediginiz gibi r7 m440 olurmu dedigimde olur dediler yine deneyin olmazsa getirin degiştiricez dediler bilmiyorum yarin hp nin servisine gidip iade veya degiştirme raporu isticem verirlerse degiştiricem vermezlersede cumartesi aldıgım yere gidip olmadı dicem inşallah degiştiriller

• Merhaba hocam bende HP 15ba010nt var ilk geldiğinde r8 445mx vardı sonra amd cataliyst güncellendi yaptım ekran kartı m340 oldu geri aygıt goneticinden güncelleme arattım güncelledim yine 445mix oldu bu sefer de amd rodeon seyrine çalışmaz oldu :) cihazın çalışmasında sorun yok ancak ilerde güncelleme ile amd düzeltir Bence sorun edecek bişey yok diye düşünüyorum çünki CS go aynı ayarlarda her iki driver de aldığım fps değeri değişmedi performansı etkilediğini düşünmüyorum yüzden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP 15-ay115nt model laptop ta aynı sorunu ben de yaşadım. Aygıt yöneticisinden driver otomatik güncelleme sonrasında m340 olarak görünen ekran kartı m440 olarak güncellendi.
  • arkadaşlar bendede aynı sorun var pcm w10du r7 m440 w7 ultimate 64bit format attım r7 m340a düştü ve oynadıgım oyunlar kasar oldu nasıl düzeltebilirm aygıt yöneticisnden güncelle dediğimde güncel diyor
  • Aylarca uğraşsanız bile yine düzelmez, AMD Radeon™ R7 M440 Grafik Kartı (4 GB DDR3 ) Gta 5 de denemediğim yol kalmadı ekran kartı en fazla 1gb olarak görüyor, hp orjinal sitesinden driver kurunca kart modeli değişik görünüyor, amd üstünden kurunca başka, son derece can sıkıcı boşuna uğraşmayın.
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    çözebildinmi hocam bu sorunu
  • Bendede Hp pavilion var aynı sistemler amd r7 m440 ama oyunlarda amd r5 çalışıyor gta 5 de bile 1 gb olarak görünüyor aslında 4gb ekran kartım biri bir yardım etse çok iyi olucak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.