Şimdi Ara

EKRAN KARTI FAN GEREKLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eski bir sistemim var.1 gblik bir ekran kartı almayı planlıyorum.Cs go gibi oyunları düşük grafiklerde oynayabilsem yeterli olacaktır.Peki fansız bir ekran kartı alsam ne gibi sonuçlar doğurabilir.Veya 1 gblik bir ekran kartı öneriniz var mı?(VGA girişli)

• öncelikle ekran kartında ilk bakılması gereken yer gpudur dostum. yani demek istediğim 1gb, 2gb fark etmez gpu gücü yeterli değilse isterse 256 gb olsun yeterli performansı alamassın

2. soru ise fanı olmayan ekran kartları yani pasif soğutmalı ekran kartları. bu tür ekran kartlarında fan konulmamasının sebebi tdpsi çok düşüktür yani çektiği güç çok azdır. Üstünü bir metal blok takılarak kendi kendine soğucağı düşünülür. o kartların kullanım amacı multi medyadır. Yani günlük hayatında youtubeden video izleme, film izleme, müzik dinleme vb. Benim tavsiyem kesinlikle aktif soğutmalı yani fanlı bir gpu bakman olucaktır.

sen sistemini ve bütçeni buraya yaz ben ve burdaki arkadaşlar yardımcı olmaya çalışalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: soporo

öncelikle ekran kartında ilk bakılması gereken yer gpudur dostum. yani demek istediğim 1gb, 2gb fark etmez gpu gücü yeterli değilse isterse 256 gb olsun yeterli performansı alamassın

2. soru ise fanı olmayan ekran kartları yani pasif soğutmalı ekran kartları. bu tür ekran kartlarında fan konulmamasının sebebi tdpsi çok düşüktür yani çektiği güç çok azdır. Üstünü bir metal blok takılarak kendi kendine soğucağı düşünülür. o kartların kullanım amacı multi medyadır. Yani günlük hayatında youtubeden video izleme, film izleme, müzik dinleme vb. Benim tavsiyem kesinlikle aktif soğutmalı yani fanlı bir gpu bakman olucaktır.

sen sistemini ve bütçeni buraya yaz ben ve burdaki arkadaşlar yardımcı olmaya çalışalım
    Aradığım ekran kartını buldum galiba ama bir sorum daha var.Gpu gücünün yeterli olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Bu arada yorumunuz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrleadback

Aradığım ekran kartını buldum galiba ama bir sorum daha var.Gpu gücünün yeterli olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Bu arada yorumunuz için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    youtube a oynamak istediğin oyunu ve ekran kartını yaz sonuçlarına bak bu arada bulduğun ekran kartı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 10 Haziran 2019; 23:18:10 >
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Saphire HD 5570. internetten sonuçlarına baktım benim için yeterli.
  • quote:

Saphire HD 5570. internetten sonuçlarına baktım benim için yeterli.
    sen ginede bana işlemcini söyle oynamak istediğin oyun gpu dan ziyade cpu yani işlemciye yük bindiren bir oyun.

edit: hd 5570 cs go için yeterli bir ekran kartı olduğunu pek sanmıyorum dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 10 Haziran 2019; 23:33:0 >
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Pentium(R) Dual Core E6500 2.93 ghz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Ses kartı gerekli mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Pentium(R) Dual Core E6500 2.93 ghz
    malesef o işlemci ile akıcı bir oyun deneyimi alamazsın dostum ama ginede ekran kartı alıcam diyorsan 2. elden r7 240'a bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 10 Haziran 2019; 23:56:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soporo

malesef o işlemci ile akıcı bir oyun deneyimi alamazsın dostum ama ginede ekran kartı alıcam diyorsan 2. elden r7 240'a bakabilirsin

Alıntıları Göster
    İLgilendiğin için teşekkür ederim.Hayırlı geceler
  • quote:

İLgilendiğin için teşekkür ederim.Hayırlı geceler

Alıntıları Göster
    rica ederim işlemciyi eğer q8400 yaparsan cs go yu rahatlıkla oynarsın bütçen ne kadar bilmiyorum ama r7 240 ve q8400 ikilisi ile cs go yu rahatlıkla 60 hz de oynarsın.
  • 2009 yılından kalma bir muhabbet olmuş
  • Bende yıllar önce fansız ekran kartı vardı, çok ısınır kasardı.
    Altına kasa fanı yapıştırmıştım soğutma bloğuna hava üflüyordu.
    İşe yaramıştı baya.
    Tavsiyem fansız kartlardan uzak dur.Hele de oyun oynayacaksan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 11 Haziran 2019; 12:18:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.