Şimdi Ara

Ekran Kartı Fan Kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diablocu arkadaşlarım bu gün durduk yere şöyle bir sorunla karşılaştım...

2 ay önce aldığım Powercolor marka ekran kartının 2 tane parçası kırıldı. PC açtığımda siyah ekran alıyordum daha sonra ekran kartının çamaşır makinası gibi ses çıkardığını farkettim dokunmamla 2 tane parçasının düştü. Bu sorun neden olur? Ayrıca bu parçaları japon yapıştırıcısıyla düzgün şekilde yapıştırsam garanti kapsamından çıkarmı? Resminide yollayayım yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 17 Eylül 2014; 19:07:59 >

• Geçmiş olsun.Valla japonla yapıştırsanız bile dışarıdan farkedildiği sürece garanti kapsamı dışında bırakabilirler.Tamamen servisin insiyatifine kalmış birşey.
    Bu haliyle soğutma yapmıyor mu denediniz mi?

Ekleme : Hem ayrıca japonla yapıştırmanın sağlıklı olacağını sanmıyorum.Kart çok ısındığında fan yüksek rpm yapacak,o sırada tekrar kopabilir o parçalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 17 Eylül 2014; 7:04:02 >
  • geçmiş olsun ...Bence garanti işini bir araştır önce, görüşmen gereken yerlerle görüş. Eğer olmuyorsa önce japonla yapıştırmayı dene, tekrar kırılırsa da internetten aynı kartın yada benzeri fan büyüklüğüne sahip arızalı kartlara bakıp ordan fan temin etmeye çalış. o da olmuyorsa aynı büyüklükteki standart pc soğutma fanlarını uydurmaya çalış, umut fakirin ekmeğidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknorrec -- 17 Eylül 2014; 7:42:42 >
  • Garantisi devam ediyorsa irtibata gec, mecbur degistirecekler; tabi yapistirma olaylarina sakin girme keza fan dondugu anda gene kopar. Karti bu haliyle calistirma, fanin yarattigi dengesizlik ve titresim baska parcalara/aksamlara zarar verebilir.

En olmadi, gider karta uygun sogutucu alirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti bunun için sorun çıkartacağını zannetmem, düzgün izah edersen garanti kapsamında fan veya soğutucu değiştirilir. Eğer firma garanti kapsamında değil derse git ucuz fan bulursun alıp kendin takarsın ekonomik durum yoksa japonla yapıştır gitsin sana link atıyorum aynı durumla karşılaşa olmuş japonu dayamış :)

http://forum.donanimhaber.com/m_74321158/tm.htm
  • Aradım teknik servisi ve kendiliğinden olduğunu PC yi açar açmaz yaprakların döküldüğünü söyledim. Garantisi devam ediyorsa yollayın yapalım dediler o yüzden kendim tamir işine girmek istemedim. Ama yapacak olsam japon la yapacaktım. Sağ olun tekrar cevaplarınız için.
  • nasil yapildimi ekran kartiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartın fanını değiştirip geri yolladılar. Bakalım bu ne kadar gidecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.