Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoda kartın üstündeki kağıtları çıkartın denilmiş. Ben çıkartmaya çalıştım bir kısmını çıkarttım. Bir kısmının izi kaldı. Bir kısmını ise hiç çıkartmadım. Şöyle görünüyor.

Ekran Kartı Fırınlama!

Acaba bu sorun olur mu? Tinerlesem daha mı kolay çıkacak?

Ekran Kartı Fırınlama!

Videoda bu karenin etrafındaki demir çıkarılmış ama bendeki çıkmıyor. 200 derecede 8 dakika mı ısıtılacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: imsomnia
    quote:

Orijinalden alıntı: imsomnia
    biraz sonra bende 8800 GTS mi Fırına Atacağım SOnuçları Paylaşırım

Kartı Sorunsuz Çalıştırdım İnanılmaz Bir Olay. 190 Derecede 8 Dakika Beklettim 10 dakika soğudukdan sonra makinaya taktım çatır çatır çalışıyor. Bakalım ne Kadar Süre Gidecek Böyle.

@imsomnia
    Kartın ikinci kez hayırlı olsun çok sevindim. Umarım uzun süre kullanırsın
    ben kartı 2. aynı arızayı vermesi üzerine tekrar fırınladım aynen devam

quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

Driver yükleyince renklerin birbirine karışması, çizgileşme vb gibi problemi olan laptop 8400m gs ekran kartım 5dakika 200C fırınlamadan sonra şuanda herşeyi ile mükemmel olarak çalışıyor. Umarım uzunca bir süre problem yaşamam

@Serdarkekik
    Mobil ekran kartını ilk fırınlayan sen oldun heralde. Sizin kartta hayırlı olsun. :))

quote:

Orijinalden alıntı: L-H-T
    Arkadaşlar şurada uzun uzun anlattığım sorunumun ekran kartından kaynaklandığına artık %100 emin oldum. Fırınlamayı denemek istiyorum. Şunu sormak istiyorum. Ekran kartımdaki sorun fırınlama ile giderilemeyecek bir sorunsa ben de fırınlamayı düzgün yapmışsam ekran kartının başka türlü tamir edilme imkanını sıfırlamış olur muyum? Benim sorunum fırınlama ile gidebilir mi? Sorunum ekranın çizgi çizgi olması değil...

@L-H-T
    Senin sorunun farklı gibi ekran kartından kaynaklanmıyor olabilir. Öncelikle ekran kartını veya
    üzerin herhangi bir elektronik parça bulunan bir şeyi mikrodalga fırına atmak çok tehlikeli.
    Eğer sonunun kesin sebebi Ekran kartıysa bile bu yöntemin işe yarama olasılığı çok düşük
    çünkü bu yötem sadece konuda bahsi geçen arızada işe yarıyor ekran kartında herhangi
    bir parçanın bozuk olması veya gpuda farklı bir arıza olması durumunda kartı veya gpuyu
    ısıtmanın bir faydası olmaz...

quote:

Orijinalden alıntı: Khryseis
    Gelde küfür et diyosun altına alıntı yaz
    -Nerden vardın bu kanıya derseniz. Videonun upload tarihi Sep 10, 2010

Hönk...
    Küfür etmek yerine beynine izin verde arada bir çalışabilsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 17 Temmuz 2011; 21:02:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: L-H-T
    Videoda kartın üstündeki kağıtları çıkartın denilmiş. Ben çıkartmaya çalıştım bir kısmını çıkarttım. Bir kısmının izi kaldı. Bir kısmını ise hiç çıkartmadım. Şöyle görünüyor.

Ekran Kartı Fırınlama!

Acaba bu sorun olur mu? Tinerlesem daha mı kolay çıkacak?

Ekran Kartı Fırınlama!

Videoda bu karenin etrafındaki demir çıkarılmış ama bendeki çıkmıyor. 200 derecede 8 dakika mı ısıtılacak?

L-H-T şimdi dikkatimi çekti ikinci resimde gördüğüm kadarıyla kartın önyüzünde eski tip kapsitör var.
    Eğer kartı fırınlarsan bu kapasitörlerin zarar görme dahada kötüsü patlama ihtimali var.

• Yelkowan cevabin icin tesekkur ederim. baska bir ekran karti denedim sorun cikmadi bu yuzden sorun ekran kartindandir dedim ama firinlamadan vazgectim bu islemin benim sorunumu cozmesi ok zor.hersey icin tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

Uzun zamandır malum arıza yüzünden çürüğe ayırdığım ekran kartını fırınlayarak tekrar
    çalışır hale getirmeye çalıştım.
    Bunu aşama aşama kaydettim ama videoları düzenleme fırsatı ancak bugün bulabildim.
    Her şey videoda bu yüzden fazla uzatmak istemiyorum iyi seyirler...
    Umarım herkesin işine yarar.

Videodaki Sesteki farklılıkları ve amatörlüğümü görmezden geldiğiniz için şimdiden teşekkürler.
    Ekran kartımın arızası hakkında detaylı konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_39761486/tm.htm

Youtube'ye hala giremeyenler için Youtube dışında başka video sitelerine üyeliği bulunanlar
    upload ederse memnuniyetle yayınlarım.

http://www.youtube.com/watch?v=DWTcsEWSp6I

-Ben sentetik tiner kullandım. Çeşitleri varmış diğerlerinin herhangi bir zarar
    verip vermeyeceği konusunda bir fikrim yok.

Etiket: Ekran Kartı Fırın Nvidia Ati Dikey Çizgi Bellek Arıza

yelkovan kardesim yanmış ekran kartında işe yarar mı acaba? hiç acılmıyo yani pc. vista acılırken microsoft corpıration yazısının ordaki sarı cizgilerdede renk değişimi var. yani bildigin yanık bir kart. olmaz heralde dimi??

• Bende bu yöntem ile 8500GT model ekran kartımı düzelttim. Sana ne kadar teşekkür etsem az dostum.
  • helal olsun valla kardeşim 100 üzerinde 1000 lik bir sonuç. güzel tamir şekliydi.Fırınlama demekki iyi yöntemmiş yanına biraz tavuk patetes koysadın ya.Ekran kartlı tavuk yemeği olurdu. bu işin şakası ama çok güzeldi emeklerin için çok saol forumda paylaştığın için
  • Çok bilgilendirici. Onboard'da olsa süper olur Deeermişim
  • takipteym
  • acaba servise yollayınca napıyorlar bizi değişti diye keklemesinler o zaman :D
  • bişey soracağım benim 2 gb 1066 mhz kingston hyperx arızalı ben soğutucuyu söksem senin gibi fırınlasam çalışırmı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbk

bişey soracağım benim 2 gb 1066 mhz kingston hyperx arızalı ben soğutucuyu söksem senin gibi fırınlasam çalışırmı acaba.

Ekran kartı fırınlamayı görmeden çok önce ramları fırına atanları ve çalıştıranları
    görmüştüm ama hangi arızalar için geçerli ne gibi durumlarda işe yarıyor orasını
    bilemiyorum araştırmak lazım.

Yalnız ramlar ömür boyu garntili değilmi niye uğraşıyonki ver garantiye göndersinler
    yenisini.

• gönderdim armadanın cevabı faturayla gönder oldu. İyide kardeşim arkasındaki garanti belgesi ne.Ürünün garantisi var internette geçiyor.Ama neymiş ben göndermicekmişim aldığım firma göndercekmiş.Aldığım firma yok ikinci elden aldım diye mağdurmu olacam şimdi dedim dinlemediler. birde stokta olmadığı için değişim yapmıyoruz dediler ben tam 1 ay bekledim.1 ay içerisinde yaptığım konuşmalarda ithalatçı firmayı bekliyoruz dediler. itlahatçı illaki göndermişlerdir. ama değişim yapmadılar
  • Az önce laptop'ımın 8600 M GS ekran kartını fırınladım ve sonuç mükemmel Laptop LG-R405 C-SPEET. En çok söküp takma işi uğraştırdı, gerisi kolaydı.

Ekran Kartı Fırınlama!  Ekran Kartı Fırınlama!

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 8 dk beklettim. Fırınlamadan önce ekran 6 parça görünüyordu zaman zaman, çözünürlük değiştirilemiyordu, driver tanımıyordu. Şimdi hepsi halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.f -- 5 Ağustos 2011; 18:18:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

Az önce laptop'ımın 8600 M GS ekran kartını fırınladım ve sonuç mükemmel Laptop LG-R405 C-SPEET. En çok söküp takma işi uğraştırdı, gerisi kolaydı.

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 8 dk beklettim. Fırınlamadan önce ekran 6 parça görünüyordu zaman zaman, çözünürlük değiştirilemiyordu, driver tanımıyordu. Şimdi hepsi halloldu.

Adına çok sevindim hocam hayırlı olsun. uzun süre arızasız
    kullanmanı dilerim.

• Çok teşekkürler hocam, senin de ellerine sağlık video için. Ondan ilham aldım. Serdarkekik arkadaşım da yardımcı oldu sağolsun. Şimdi takır takır çalışıyor.
  • Merhaba arkadaşlar Bir müddet bilgisayarcıda çalıştım. Bu konuya baya yakından ilgilendim...

Şimdi arkadaşlara ek bilgiyi aktarayım.

Amacımız soğuk lehimlerin düzeltmek soğuk lehimler devreyi tamamlayamadığından bazı görüntüler tam olmaz.

Fırınlama yaparken 200 C 10dk değildir.

Her ekran kartı içi ayrıdır.Bir süresi yoktur. Üzerinde bulunan kondastörler belli bir ısı dayanıklılığı vardır. Her ekran kartının elemanları farklıdır. Kimisi 500c kadar kimisi 50c kadar dayanır. Bunu gözlemleyerek yapmak daha doğrudur. Biz bunu elektirikli barbakü tarzında olan aletle yapıp üsttende 200w gücünde bir ampül yakarak yapıyorduk. Bölecelikle alt kısımda lehimler eriyip tazelenirken üst taraftaki elemanlara fazla ısı gelmeyip sorunsuz şekilde onarım sağlıyorduk...

Ayrıca sadece ekran kartı değil. Çalışıpta açılmayan görüntü gelmeyen anakartlarda yapıyorduk. Anakartlar daha hassaslar ısı konusunda.

Saygılarımda ... Kafanızdaki anlaşılmayan sorunlar için konu altından veya özel mesaj yoluyla bilgi verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

Orijinalden alıntı: Christopher Moltisanti

Evet başta @yelkowan olamak üzere bu buluşta emeği geçen tüm arakadaşlara teşekkürler onların sayesinde masraftan ve 9 gün bayram tatilini pc olmadan geçirmekten kurtuldum..

190-192 derece 8 dakika fırınlamadan sonra kartım düzeldi..şimdilik sorun yok inşallah ilerdede sorun olmaz..herkese teşekkürler..

Kart nedir ?

Ben 1600 Pro fırınladım geçenlerde hiç birşey olmadı düzelmedi. Lanet katı kapasitör de değil. Şişmeye başladı çıkarttım hemen

Bu akşam 1600 PRO' yu tekrar fırına vermeye karar verdim.
    Ne olursa olsun artık umrumda değil binicem üstüne vurucam kırbacı

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Bu akşam 1600 PRO' yu tekrar fırına vermeye karar verdim.
    Ne olursa olsun artık umrumda değil binicem üstüne vurucam kırbacı

@ *Furious*
    Sen kafaya koydun hocam ekran kartını tepsiye yapıştırmadan rahat etmiyecen.
    1600 pronu bu kadar çok seviyosan keşke aynısının ikinci elinden arızalı
    bitane alsaydın arızalı kartların fiyatı da çok düşük oluyor. Eğer sorun gpuda
    değilse ortaya bi tane sağlam 1600 pro çıkarırdın ne güzel. Sonra beklemeye
    devam 28nm'ye ne kaldı ki şunun şurasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 13 Ağustos 2011; 1:48:46 >

• x1950pro da işe yaramadı 200 derece 5-6dk.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.