Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi ekran kartının üzerindeki birkaç şeyi çıkarıp sentetik tinerle bulayıp alimünyum folyo serip ve ondan 4 tane havada kalsın diye top yapıp 180 derecede 7 dk içerde tutunca olucak mı? valla bozuk ekran kartımı göndericem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicnouma -- 15 Mayıs 2012; 10:20:33 >
  • İnanması güç ama evet gerçekten oluyor hala ekran kartım çalışıyor 8800 Gt ekran kartım bu sayade hayata döndü.
  • asus 8800gt durduk yere bir sabah pcyi açmamla birlikte bozuldu. gerçekten anlam veremedim, sonuçta maksimum 60 derece kart bu yani ne bileyim. ekran çizgi çizgi, birbirini tekrar eden grafikler falan oluşuyor anormal anormal hareketler. garanti maranti de olmayınca fırınlamak geldi aklıma.

bugün fırınlama işlemini yapmayı düşünüyorum. evde bir tek mini fırın var, napayım 180 dereceye ayarlayıp en tabana mı koyayım kartı ? kontak sprey ile temizleme yapıp kağıtları sökecem akşam. tabi önce gerekli tornavida ve malzemeyi edineyim. öneriniz var mı ?
  • Ekran kartına ne yapmışsın ya.Yemin mederim midem kalktı.
  • Bunu telefona yapsak ne olur ? Elimizde suya düşüp bozulmuş bir E71 var anakartını sürsek ?

Bu arada konu mükkemmel gerçekten sayende bir çok kişi kartını kurtarmış
  • Ilk defa gordum bu video'yu. Guzel is cikartilmis. Hic boyle bir durumum olmadi ama ilerde olursa hazirlikliyim,
  • asus 8800gt başarıyla fırınlandı, kartta hiçbir problem kalmadı en azından şimdilik. katı kapasitörlerin biri hafif yukarı kalkmış işlem sonucunda ama sıkıntı yaratmadı. kontak sprey ile bir güzelcene temizledim ettim 0 kağıt ile saldım fırına. kartla ilgili tek umut bile kalmayınca iyi bi umut kapısı oldu
  • bndede 480 var bakalim bende deniycem

eline koluna saglik umut dun .
  • Elimde 15 taneye yakın eski model ekran kartı var uyguladığın yöntemi deneyeceğim en azından 1 tanesi çalışsa bile yeter bana.Paylaşım ve emeğin için teşekkürler.
  • 8800gt var bir tane bozuk, denesem mi yav genel olarak 8800gtler hep başarılı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

8800gt var bir tane bozuk, denesem mi yav genel olarak 8800gtler hep başarılı olmuş

çünkü en çok bozulan kartlar 8800 gt ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: saameet_06

quote:

Orijinalden alıntı: nofear389

ACER 5920g geforce 8600m gs ekran kartım bozulmuştu. hiç açılmıyordu siyah ekran çıkıyordu. çare ararken bu yöntemle karşılaştım. son çare olarak denedim. ekran kartını fırına koyarken kendi kendimle dalga geçtim napıyorum ben diye... fakat sonuç mükemmel.. ekran sıfırmış gibi net ... bazı önerilerim olacak

yeni modern fırın ile yapın mümkünse komşuda falan vardır yoksa sizde. süreci izlemek için iyi.. birde derece ayarı standart olacaktır .ben 4 dakika 150 derece 4 dakika 200 derecede yaptım. işin püf noktası hafif bir koku geliyor dışarı o kokuyu takip edip çıkarın bu bende 8. dakikaya gelirken oldu. söktüğünüz vida deliklerine kürdan gibi geçecek yanmaz folyodan ayaklar yapın.masa gibi gözüküyor.bu arada ben kolonya ile temizledim. valla bu konuyu açanlara destekleyenlere çok teşekkürler.bir süreliğine bu problemi hallettim. TEŞEKKÜRLER !!!

benımkının hali yukarda cıkolatalı pasta gıbı oldu

Gülmekten öldüm :) dostum davul tipi fırınla yaptın herhalde :) geçmiş olsun.

• Elimde 8800 GTS 640mb ekran kartı vardı. 9 ay önce bozuldu bu yöntemi yaptım takır takır çalıştı aradan 3-4 ay geçti tekrarladı gene aynısını yaptım çalıştı sonra 2 hafta önce aynısını yaptı yine attım fırına çıkardım herşey düzgün görünüyordu slota taktım power düğmesine bastım Caaatt! diye bir ses geldi ve power supply kendini kısa devre korumasına aldı. Ekran kartını takınca bilgisayar kendini kısa devre korumasına alıyor :D galiba çöpe atacağız ömrü bitti.
  • Fırınlandıktan sonra bozulan oldu mu ? yani çalışıp bozulan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6582

Fırınlandıktan sonra bozulan oldu mu ? yani çalışıp bozulan ?

> mantık hatası !
    1.si sağlam kart fırınlanmaz !
    2.si zaten bozuk kart tamir olmadan tekrar bozulmaz !
    > mantık hatası !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 11 Haziran 2012; 7:18:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Gkhn

Elimde 8800 GTS 640mb ekran kartı vardı. 9 ay önce bozuldu bu yöntemi yaptım takır takır çalıştı aradan 3-4 ay geçti tekrarladı gene aynısını yaptım çalıştı sonra 2 hafta önce aynısını yaptı yine attım fırına çıkardım herşey düzgün görünüyordu slota taktım power düğmesine bastım Caaatt! diye bir ses geldi ve power supply kendini kısa devre korumasına aldı. Ekran kartını takınca bilgisayar kendini kısa devre korumasına alıyor :D galiba çöpe atacağız ömrü bitti.

fırınlama PCB ile işlemci yongası arasındaki ısı çatlaklarını geçici olarak bir birine kaynamasını sağlar !

sonuç olarak bu ısıdan ötürü oluşan bir sorun olduğu için sorun ilerleyen süreçte tekrarlayacaktır.

en iyi çözümü yolu AMD fusion gibi bir sitem kullanmanız !

dahası ; standart kasa ve anakart mimarisi yüzünden tüm ekran kartları hatalı kullanılıyor ! :(

http://forum.donanimhaber.com/m_58464655/tm.htm

• quote:

> mantık hatası !
    > mantık hatası !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 11 Haziran 2012; 7:18:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oprichniki

Yardımcı olacak var mı ?Ekran kartını söktüm.daha yapmam gerekenler var mı? Tinerleme, kağıtları çıkarma dışında?

18 Kasım 2011 tarihinde fırınlamıştım ekran kartımı o günden bu güne sorunsuz bir şekilde BF3 Medium seviyede canavar gibi çalıştı. (tek sorun fanındaydı çok ses çıkarıyor)

Hemen hemen 8 ay sonra tekrar aynı sorun çıktı ve bende tekrar fırınladım.

Sonuç;

2.5 saat sorunsuz bir şekilde BF3 oynadım şimdi gelip buraya yorum atıyorum. Bir kez daha bu konuyu açandan ve bu olayı bulandan (ilk kim fırınladıysa) Allah razı olsun.

• Az önce 8600gt ekran kartımda denedim. Önceden 200 derecede ısıttığım fırına koydum yaklaşık 8 dakika beklettikten sonra çıkarıp soğumaya bıraktım. Yarım saat sonra kartın soğutucusunu takıp çalıştırdım ve gözlerime inanamadım. Kart aynen eskisi gibi çalışmaya devam ediyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

> mantık hatası !
    > mantık hatası !

1.si kartın sağlam olduğundan bahsetmedim
    2.si işlemden çalışıp sonra bozulan oldu mu ?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.