Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 200 derecede 8 dk beklettım sonuc mukemmel

[simage]
     Ekran Kartı Fırınlama!
    [/simage]

[simage]
     Ekran Kartı Fırınlama!
    [/simage]

[simage]
     Ekran Kartı Fırınlama!
    [/simage]

• Ben 190 derecede 8 dk beklettim bu kadar olmasa da benim de düştü hep parçalar.

Millet nasıl 200 derecede yapıp parçaları düşürmeden halletmiş şaştım valla.
  • ACER 5920g geforce 8600m gs ekran kartım bozulmuştu. hiç açılmıyordu siyah ekran çıkıyordu. çare ararken bu yöntemle karşılaştım. son çare olarak denedim. ekran kartını fırına koyarken kendi kendimle dalga geçtim napıyorum ben diye... fakat sonuç mükemmel.. ekran sıfırmış gibi net ... bazı önerilerim olacak

yeni modern fırın ile yapın mümkünse komşuda falan vardır yoksa sizde. süreci izlemek için iyi.. birde derece ayarı standart olacaktır .ben 4 dakika 150 derece 4 dakika 200 derecede yaptım. işin püf noktası hafif bir koku geliyor dışarı o kokuyu takip edip çıkarın bu bende 8. dakikaya gelirken oldu. söktüğünüz vida deliklerine kürdan gibi geçecek yanmaz folyodan ayaklar yapın.masa gibi gözüküyor.bu arada ben kolonya ile temizledim. valla bu konuyu açanlara destekleyenlere çok teşekkürler.bir süreliğine bu problemi hallettim. TEŞEKKÜRLER !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear389

ACER 5920g geforce 8600m gs ekran kartım bozulmuştu. hiç açılmıyordu siyah ekran çıkıyordu. çare ararken bu yöntemle karşılaştım. son çare olarak denedim. ekran kartını fırına koyarken kendi kendimle dalga geçtim napıyorum ben diye... fakat sonuç mükemmel.. ekran sıfırmış gibi net ... bazı önerilerim olacak

yeni modern fırın ile yapın mümkünse komşuda falan vardır yoksa sizde. süreci izlemek için iyi.. birde derece ayarı standart olacaktır .ben 4 dakika 150 derece 4 dakika 200 derecede yaptım. işin püf noktası hafif bir koku geliyor dışarı o kokuyu takip edip çıkarın bu bende 8. dakikaya gelirken oldu. söktüğünüz vida deliklerine kürdan gibi geçecek yanmaz folyodan ayaklar yapın.masa gibi gözüküyor.bu arada ben kolonya ile temizledim. valla bu konuyu açanlara destekleyenlere çok teşekkürler.bir süreliğine bu problemi hallettim. TEŞEKKÜRLER !!!

benımkının hali yukarda cıkolatalı pasta gıbı oldu

• Akşama yemekte ne var hanım?

8800.. hmm

ne güzel yahu..
  • 3. gün sorunsuz devam ediyor ... hafif koku duyduğunda çıkarmak lazım fırından
  • Arkadaşlar bu fırınlama olayından bugün haberdar oldum. Arkadaşımın aylardır kenarda yatan toshiba laptopun harici nvidia ekran kartını fırına attık ve şu anda çalışıyor. Kontak spreyle temizledik, kağıtlarını çıkarmayı unutmuşuz ama birşey olmadı. İnanılmaz birşey. Servis 350 avro para istemişti. Konuyu açan arkadaştan allah razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

Arkadaşlar bu fırınlama olayından bugün haberdar oldum. Arkadaşımın aylardır kenarda yatan toshiba laptopun harici nvidia ekran kartını fırına attık ve şu anda çalışıyor. Kontak spreyle temizledik, kağıtlarını çıkarmayı unutmuşuz ama birşey olmadı. İnanılmaz birşey. Servis 350 avro para istemişti. Konuyu açan arkadaştan allah razı olsun.

demekkı bı bızım kart mumdar oldu desenıze
  • Geçmiş olsun hocam. Ölmüş eşek kurttan korkmaz deyip riski aldık. Şansımız yaver gitti. Bakalım ne kadar süre dayanacak.
  • Fırınlama diyince bende mikrodalgada kartı patlatıcaksiniz falan sandım ama iyiki girmisim guzel video olmus
  • en son 8800 gt ekran kartını fırınladım.
    fırın ısısı: 190 derece (midi fırın, orta bölme)
    süre: 10 dakika

sonuç: kart sorunsuz çalışmaya başladı işlem başarılı
  • 24 saati geçti, laptop hala çalışıyor. Termal macun sürmeyi unutmuşuz, tekrar sökeceğiz.
  • Benimde birkaç yıldır köşede yatan bir laptop var. Harici ekran kartı (nvidia 7400 go mobil di sanırım) tırtlamış vaziyette. Ekranda cızıklar oluşuyor. Bir kere yaptırmıştık serviste 150 lirada bayılmıştık. bir kaç aya bir daha bozuldu. O gün bugündür öyle yatıyor laptop. Bir ara mutlaka deneyeceğim bu fırınlama olayını.
  • öncelikle merhaba oyun oynarken bir anda benimde ekranımda kırmızı çizgiler oluştu daha sonra pc dondu ve reset attı sonrası malum her ekranda çıkan kırmızı çizgiler öncelikle sürücü driverlerını güncelledim yeniden kurdum bir sonuç alamadım daha sonra ekran kartını temizlemeye karar verdim çıkardım soğutucusunu falan hepsini çıkardım iyice tozlardan arındırdım tekrar taktığımda sorun devam ediyordu sonra umutsuzca bilgisayarı resetledim açtığımda kırmızı çizgiler gitmişti daha sonra herhangi bir oyun açtım 1-2 dakika sonra yine aynı şey oldu şuan sorun sadece oyunlarda devam ediyor haftaya cumartesi ya da pazar -ilk okuduğumda çok saçma gelen- fırınlamayı deniyeceğim olmadı ekran kartını yenileyeceğim 1GB yada 2GB hafıza sistemine sahip 256bit ddr3 özelliği olan makul ekran kartı tavsiyelerine açığım

ekran kartım: ATI HD4850 IceQ 4 GDDR3 1GB 256Bit (garanti süresi bitti)

sizden istediğim ise bu fırınlama işini yapıp yapmamam konusundaki tavsiyeleriniz

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler bu videoyu hazırlayan yelkowan kardeşime ve cevap yazanlara sonsuz teşekkürler saygılar sevgiler (en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: saameet_06

200 derecede 8 dk beklettım sonuc mukemmel

Ekran Kartı Fırınlama!

hiç bir yerde gazlı fırında yapılması önerilmiyor ! ama siz gazlı fırında yapmışsınız anlaşılan !

genelde gazlı fırınlarda ortaya çıkan ısı ; ısıya göre ısı göstergesi çalışır yani bu açıdan

gazlı fırınlarda yapılan fırınlamalar çok sakat iştir
    dahası keşke fırınlar için özel ısıya dayanıklı fırın poşeti kullansaydınız
    çünkü şu an fırınınız kimyasal maddelerin soğumuş haliyle dolu !
    bu da sağlık açısında zararlı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Mart 2012; 8:28:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Ekran Kartı Fırınlama!

hiç bir yerde gazlı fırında yapılması önerilmiyor ! ama siz gazlı fırında yapmışsınız anlaşılan !

genelde gazlı fırınlarda ortaya çıkan ısı ; ısıya göre ısı göstergesi çalışır yani bu açıdan

fırın sıkıntı olmadı annemın eskı kullanmadıgı davlumbaz fırınında yaptım ıcı les gıbı koktu zaten dedıgın gıbı :)

• quote:

quote:

quote:

Ekran Kartı Fırınlama!

fırın sıkıntı olmadı annemın eskı kullanmadıgı davlumbaz fırınında yaptım ıcı les gıbı koktu zaten dedıgın gıbı :)

Bilader ekran kartını görünce çok güldüm.Resmen çikolatalı pasta gibi olmuş kıvamı da iyi tutturmuşsun
    Baştan sona seninşe aynı macerayı yaşamışız.Evde kullanmadığımız bir davlumbaz fırında yapmaya çalıştım ben de.Ama 6 7 dk dan sonra koku gelmeye başladı.Fırında berbat oldu bu arada.Geçmiş olsun artık ne diyelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehannnn

quote:

quote:

quote:

Ekran Kartı Fırınlama!

Bilader ekran kartını görünce çok güldüm.Resmen çikolatalı pasta gibi olmuş kıvamı da iyi tutturmuşsun
    Baştan sona seninşe aynı macerayı yaşamışız.Evde kullanmadığımız bir davlumbaz fırında yapmaya çalıştım ben de.Ama 6 7 dk dan sonra koku gelmeye başladı.Fırında berbat oldu bu arada.Geçmiş olsun artık ne diyelim...

Cana gelcene mala geldı işte :D burdan sunu anlıoruzkı davlumbaz fırınca max 3 -4 dk bekletıcez hafıf koku gelınce alıcaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehannnn

quote:

quote:

quote:

Ekran Kartı Fırınlama!

Cana gelcene mala geldı işte :D burdan sunu anlıoruzkı davlumbaz fırınca max 3 -4 dk bekletıcez hafıf koku gelınce alıcaz

Bence davul fırında bu işlemi denememek lazım

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.