Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Çalışma için teşekkürler aklıma şu soru takıldı , hocam 200 derecede plastik güç slotu/konnektörü erimiyormu ?

o erimiyorda fanın plastigi eriyebilir.
  • quote:

Çalışma için teşekkürler aklıma şu soru takıldı , hocam 200 derecede plastik güç slotu/konnektörü erimiyormu ?

kartın üzerinde çıkartılabilinir olan soğutucu ve fan zaten çıkartılması lazım !
  • quote:

Orijinalden alıntı: erencexor

quote:

kartın üzerinde çıkartılabilinir olan soğutucu ve fan zaten çıkartılması lazım !

demek istediğimi anlamadınız sanırım bakınız videodaki ekran kartı sanırım 256 bit ve fazladan güç ihtiyacı duyuyor ve güç girişi var ve o giriş plastik onu anlatmak istedim fan ile ilgili soru sormamıştım 200 dereceye dayanıklımı o plastikler onu sormuştum.

• Ben de çalışmayan 8400M GS'yi fırınlayıp çalıştırmıştım. uzun sürede çalıştı sorunsuz. Bir de HD 2900 xt vardı sürekli bozulup duruyordu her fırınlamadan sonra tekrar çalışıyordu
  • Mesela bende çalışmayan 2600XT ve X1550 var. Ekrana hiç görüntü gelmiyor ama. Çalıştırma ihtimalim nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erencexor

quote:

demek istediğimi anlamadınız sanırım bakınız videodaki ekran kartı sanırım 256 bit ve fazladan güç ihtiyacı duyuyor ve güç girişi var ve o giriş plastik onu anlatmak istedim fan ile ilgili soru sormamıştım 200 dereceye dayanıklımı o plastikler onu sormuştum.

kartınızda var olan bu sorunu
    ya garanti süresi kapsamında ürünü yetkili servise vererek
    ( eğer kart yeni bir kartla değiştirilmemiş ise yetkili servis bile fırınlama yapmış olabilir ! )
    veya kendinizi veya tamir için vereceğiniz yerin fırınlama yapılması sonucu düzelme olabilir.

sonuç olarak kart şu an sorunlu ise zaten fazla yapılabilinecek bir şey yok !
    dahası çıkartılabilinir olan parçaları çıkartın çıkmıyorsa
    güç konnektörülerinin girişleri deforme olmaması için için camcılardan bulunan cam macunu ile
    plastik giriş şeklinin kalıbının ısından ötürü oluşabilecek deformasyonları önleyebilir.

sağlık açısında güvenlik önlemi olarak fırın poşeti kullanılmalı diye düşünüyorum !

• quote:

Orijinalden alıntı: Tritium

Mesela bende çalışmayan 2600XT ve X1550 var. Ekrana hiç görüntü gelmiyor ama. Çalıştırma ihtimalim nedir?

bozuk görüntü veren kartlara göre çok daha az bence

az önce fırına attıgım 3870 i taktım sorunsuz çalışıyor 2 taneydi digeride başta sorunsuz çalıştı ama 5dk dayandı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

Teşekkürler tamamiyle bana ait...

yelkowan kardeş... slm

bende uzun zamandır arızalı olan ati 4870 x2 ddr5 model kart var..onu o şekilde satmaya çalıştım millet ölü fiyat veriyor.senin bu yöntemi denemekde fayda var gibi.bende bilgisayar teknisyeniyim zaten...

ne dersin denemekde fayda mı var?? malzemeler nedir yalnız??

• quote:

Orijinalden alıntı: maximed

quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

Teşekkürler tamamiyle bana ait...

yelkowan kardeş... slm

bende uzun zamandır arızalı olan ati 4870 x2 ddr5 model kart var..onu o şekilde satmaya çalıştım millet ölü fiyat veriyor.senin bu yöntemi denemekde fayda var gibi.bende bilgisayar teknisyeniyim zaten...

ne dersin denemekde fayda mı var?? malzemeler nedir yalnız??

saf alkol le kartı iyice temizle alüminyum folyoya sar fırın 200 dereceye gelsin at 10dk bekle tak çalıştır:) 10dk dan sonrası risk ama biraz daha ısınırsa daha iyi olur tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

bozuk görüntü veren kartlara göre çok daha az bence

az önce fırına attıgım 3870 i taktım sorunsuz çalışıyor 2 taneydi digeride başta sorunsuz çalıştı ama 5dk dayandı:)

yazınızdan

3870 fırınladıktan sonra sorunsuz çalıştı diyorsunuz

ama 2. ekran kartı konusunda fazla bir açıklama yapmamışsınız

2. ekran kartınızın marka modeli nedir !? teknik özellikleri nedir!?
  • 8800 GT fırınladıktan sonra eski performansında çalışıyordu. 1 ay sonra ikinci kez aynı problemi çıkarttı, tekrar fırınlandıktan sonra tıkır tıkır çalışmaya başladı. fırınla fırınla kullan anlayacağınız...
  • bu yöntem geçici bir yöntem, evet her defasında fırınlayınca düzeliyor özellikle oyun oynadıkça tekrar aynı problem yaşanıyor 5. kez fırınlayıp düzelttiğim ekran kartımı saat hızlarını düşürerek ekran kartını daha fazlada soğutarak denedim yine aynı problem oluşuyor yani ne yüksek frekans hızlarından ne de ısınmasından kaynaklanıyor ama her defa fırınlayınca geçici olarak düzeliyor sebep nedir tam olarak, bu yöntem ne iş yapıyor (ne yapalım elimize levye lehim alıp lehimleri arkadan güçlendirelim mi? mesela..)
  • Arkadaşlar deneyimleri paylaşmaya devam etmek istiyorum sizlerle, ekran kartımı bu sefer fırınlamadım hatta kasadan sökmeden pc açık iken sadece saç kurutma makinası ile fan tarafından kondansotörlerin olmadığı tarafı ısıtarak ekranda noktaların gittiğini gördüm tabi tekrar geldi bu sefer fanın fişini çıkardım ve tekrar düzelene kadar saç kurutma makinası ile ısıtıp sadece monitör giriş tarafını, 96 derece ısıyla açıldı düşüncem şuydu ki ekran kartının ısınması gerekiyor ( bknz cem yılmaz makina soğuk espirisi) evet resident evil 5 benchmark yaparken çat diye ses geldi dedim ekran kartını bu sefer bozdum baktım bişi yok dedim anakartı bozdum neyse taktım tabi bu sefer fanın fişini de takarak ve korkarak, normal çalıştı elime aldığımda ekran kartının tamamın çok ısındığını gördüm. diğer deneyimlerim ekran kartım overclocklu iken daha çok dayanmıştı biraz düşürdüm daha az dayandı daha düşürdüm ve extra fan kapak açık maximum 65 derece en çok kastığı anda ve daha çabuk bozuldu. Evet arkadaşlar ekran kartının ısınması lazım sadece saç kurutma makinesi ile ısıtın düzeltin ve ekran kartının kendisini ısıtmasına izin verin ama 105 derece olmasın mesela overclock edin asla fansız kullanmayın sadece temizlikle bi işe yaramadı temizlikle bi ilgisi yok evet sıcaklıkla var ama düşünüldüğü gibi aşırı ısınmasından değil tam tersine fazla soğuk durmasından en azından ömrünün bu şekilde daha uzun olduğunu gördüm ki hep soğutmaya çalışıyordum sonuç olarak şuan fırınlamadan düzelttim ve fırınlamak kondansatörlere zarar veriyor. tabiki genel manada herkes için böyle olmayabilir bu benim deneyimim sizede bir fikir verebilir burdan bir yöntemde kendiniz deneyebilirsiniz diye yazdım. saygılar.

• Benim 8800 GT kartımda 2 gün önce durduk yere dondu ardından da ekranda çizgiler oluşmaya , kırmızı ve yeşil renkler birbirine görmeye başladı.Biz de arkadaşımla internetten araştırdık ve ekran kartını fırına vermeye karar verdik.Fanı ve soğutucuları söktükten sonra 200 derecelik fırında 10 dakika boyunca beklettim.30 dakika beklettikten soğumaya bıraktıktan sonra kartın soğucu ve fanını tekrar monte edip denedim.Sonuç olarak kartı kurtardık.

Bence bir defa da olsa sorunlu ekran kartınızda deneyin derim.Belki kurtulabilir.
  • bildiğin ekran kartını fırına attı yaa
  • Neo demircibu arkadaşımızın tavsiyesi ve yönlendirmesi ile bu linke ulaştım ve kartımı fırınladım, benzer sorun vardı şimdi canavar gibi eskisinden daha iyi çalışıyor. Demircibu ve Yelkowan ellerinize sağlık
  • msi 8800gt oc test yapılmıştır arşive ekleyin ben ufo ile yapıyorum.
  • Bozulan ekran kartımı 8 dk davlumbaz fırında pişirdim.Ama harbiden pişti.Resmen eridi kül oldu:)
  • Beyler bende ekran kartımı fırınlayacağım da sizlere de bi danışmak istedim.

Kartın üzerinde ki kağıtları falan çıkardım resimlerini çektim sorun gören olabilir diye buraya koyayım dedim.

Kart Powercolor 512 mb 4870

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Bu power supply girişleri sorun çıkarırmı fırınlayacağım zaman.

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Arkadaki kağırları sökmeye çalıştım ama tam olarak sökemedim bunlar sorun olurmu?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.