Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• bendede aynı sorunla çalışmayan bir hd4850 var konuyu okuyunca oha moduna felan girdim yalnız benimkindede aynı şeritler felan var tek fark benimkide açılışta mavi ekran veriyordu sürekli... sürücü güncellemesi veya o.c yüzünden böyle olmuştu..
    şimdi bu kartı 200c den versem 7-8 dk da olurmu olmazmı?

edit - gerçi test edecek sistemde yok ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 7 Kasım 2011; 15:49:55 >
  • bu yöntem ile gigabyte 8800 GT 512 MB kurtardım. yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Bozuk bi 8600gts var elimde, fırınlamayı denicem ama kondansatörler 200 derecede nasıl dayanıcak bilmiyorum.
  • Çok başarılı bi deneyim olmuş.Benimde eskilerden kalma hd4650'm var ona bi deniyim fırınlama olayını işe yararmı bilmem ama yinede teşşekür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

Çok iyi bir paylaşım olmuş tebrikler Arkadaşlar ayrıca aranızda fırınlama işinin böyle bir vakaya teknik olarak neden iyi geldiğini bilen var mı ? Yüksek sıcaklığın karta ne gibi faydası olabilir ki çok ilginç

Kardeşim ekran kartının üstündeki parçalar borda takılıp alt taraftan lehimleniyor.Bu fırınlama olayında oksitlenen,iletim yapmayan yada zor ileten lehimler bir nevi yenileniyo Tabi fırınlama %100 işe yarar diye de bi şey yok.Nedense genelde nvidia tabanlı kartlarda işe yarıyo

• Merhaba
    Bendede Sapphire 2900 pro var,aynı sorunlar bendede var,çizgiler saçma sapan harfler,renkler falan.Yeni bir ekran kartı alacaktım ama şu fırınlama olayını gördüm şimdi,bir deniycem bugün bakalım ne olacak :) Sonucunu buraya yazarımç
  • Dün nx 500 kartı 200 derecede 10 dakika tuttum. macun giib bir yerleri eridi nereden eridi fark edemedim. neyse dedim sildim sıcak sısak fırından çıkınca. Soğudu .. Kartı taktım.. sorunsuz çalıştı..Bir kaç oyunda denedim sorun çıkarırımı diye.. kart çalışıyor... İlk gün ki gibi.. Bu yöntem iyi..
  • Ekran kartı tamiri nasıl yapılır diye soranlara

http://forum.donanimhaber.com/m_54465495/tm.htm
  • Evde folyo bulamayınca çakmakla yaptım bu işlemi, şuan kart eski halinde ve fps oranları ilk aldığım günlerdekiyle aynı diyebilirim, teşekkürler yelkowan. :)
  • yanınada onion rings atın bir taşla iki kuş ama zehirleniriz heralde değilmi ?
  • beyler aynı sorun bndede var ama sade bn oyuna girdigimde, faceye girdigimde,youtubeda video izlerken pc donuyo ve renkler karısıo,cizgiler cıkıo videodaki gibi oluyo.sizce napsam fırınlasam düzelirmi.bnm ekran kartı Nvidia 6600GT Frnlasam olurmu.bide tinel yanıcı değilmi.d
  • tiner yanıcı tabii ki.fırçayla ekran kartının üzerine sürdükten sonra bi 10 dakika falan bekle.çabuk kuruyor zaten.bence olur.zaten eski bir ekran kartı.olmazsa da pek bişey kaybetmezsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

tiner yanıcı tabii ki.fırçayla ekran kartının üzerine sürdükten sonra bi 10 dakika falan bekle.çabuk kuruyor zaten.bence olur.zaten eski bir ekran kartı.olmazsa da pek bişey kaybetmezsin...

peki.ne bilim simdi tinel sürdükten sonra fırına atarsam havaya ucmayak xD 2 sorum daha var:
    +Pcyi her kapatıp açmamda saat ve tarih değişiyor 01.01.2002 00:00 a ayarlanıyor kendiliğinden.Neyin nesidir bu?
    +anakart scaklgı sürekli 49 C,ekran kartı 36 C sizce bu scaklklar normalmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sermer

quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

tiner yanıcı tabii ki.fırçayla ekran kartının üzerine sürdükten sonra bi 10 dakika falan bekle.çabuk kuruyor zaten.bence olur.zaten eski bir ekran kartı.olmazsa da pek bişey kaybetmezsin...

peki.ne bilim simdi tinel sürdükten sonra fırına atarsam havaya ucmayak xD 2 sorum daha var:
    +Pcyi her kapatıp açmamda saat ve tarih değişiyor 01.01.2002 00:00 a ayarlanıyor kendiliğinden.Neyin nesidir bu?
    +anakart scaklgı sürekli 49 C,ekran kartı 36 C sizce bu scaklklar normalmi?

Bios pilin bitmiş olabilir. Onu değiştir.

Sıcaklıklar normal.
  • tamam.bu bios pili sadece saat ve tarih ile alakalı bişi mi.
  • evet bios pilin bitmiş.sıcaklıklar normal.
  • Güle güle 2 farklı yerde aynı konuyla alakalı yazdıklarını okuyorum Yelkowan ve yazılarınları okuyorum. :) Gerçekten çok ilginç. Seri üretime geçme isteiği uyandırıyor insanda. :)

Hayırlı olsun Gerçekten standart kullanıcının uğraşmaya cesaret edemeyeceği işler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Kasım 2011; 4:16:54 >
  • Evet arkadaşlar fırınlama yöntemiyle geçen hafta ayvayı yemiş olan asus nvidia geforce 8800 gts 640 mb 320 bit olan ekran kartımı hayata döndürmüş bulunmaktayım yelkovan arkadaşa burdan çok çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.