Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Soğutucuyu sökmen lazım.
  • Laptobumda bütün işletim sistemlerini denedim. Hepsinde bilgisayar açılır açılmaz pat diye ekran kapanıyodu. Güvenli modda açtım. Ekran kartını iptal ettim. Bilgisayar açıldı. Bende ekran kartı ölmüş bari fırınlayım dedim. 200 C de 7.30 dk. fırınladım videoda anlatıldığı gibi. 15 dk bekledim şuanda çalışıyor işe yaradı fırınlama. İnşallah eski haline dönmez sonradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakayser -- 13 Aralık 2013; 18:05:24 >
  • 1 hafta oldu hiç bi sıkıntı yok. Takır takır çalışıyo ekran kartım. Ama bu arada touchpadin anakarta bağlantı kablosunu koparttım. Neyse touchpadsiz kullanacaz artık.
  • zotac 880gt amp ekran kartını 3 yıldan fazla bir süredir kullanıyordum taki geçen aya kadar.Artık oyunları açınca pcyi kitleyip çizgi çizgi yapıor ve pcden alarm sesi geliyordu.İnternette çok araştırdım bu tarz sorunlarda genelde fırınlama metodu dediğimiz fırına ekran kartını atıp ısıtma yöntemi tavsiye edilmiş.Derinlemesine araştırma yaptığımda fırınlamanın çok riskli olduğunu alternatif başka bir yolun olduğunu öğrendim.SAÇ KURUTMA MAKİNASIYLA ISITMA.evet arkadaşlar ekran kartının fanını söküp alüminyum folyoyla kaplıyıp sadece işlemci kısmını açık bırakıyorsunuz.Sıradan bir saç kurutma makinasıyla(bendeki saç kurutma makinası 10 yıllık rowenta idi 70derece sıcaklık yazıyodu üstünde son kademede 10dakika tuttum.Soğumasını bekledikten sonra birgüzel termal macunu bütün chiplerin üstlerine sürdüm.Fanı tekrar takıp pcye monte ettim.Sonuç:ekran kartı eskisinden iyi oldu.Nasıl daha iyi oldu diyeceksiniz lolde (leauge of legends online görüntüsü güzel bir oyundur)bazen hafif kasma yapardı ilk açılışta ama şimdi yapmıyor ayrıca macunun da büyük faydası oldu başlangıç sıcaklığı 75 derece olan ekran kartı artık 55-60larla başlıyor.Aklıma geldikce geçen zamanı ve durumunu yazacağım ama şuan gayet iyi:) Bu aradahttp://forum.donanimhaber.com/m_42907844/tm.htm bu konudaki tüm arkadaşlara teşekkürler araştırmamda oralardan okuduklarım etkili oldu.

• Arkadaşlar bendede Palit gt220 1 GB 128 bit ekran kartı var takıyorum ne fanı çalışıyor ne görüntü geliyor saç kurutma makinasıyla ısıtmayı denemek istiyorum lakin kafama takılan şu ana karta zarar verme ihtimali
    var mı yoksa çalışırsa çalışır çalışmasa da ekran kartı ana karta her hangi bir zarar veremez mi. konuya hakim olan arkadaşlar bilgilendirirse iyi olur.
  • Arkadaşlar ekran kartı eski haline döndü 5 hafta filan dayandı fırınlamayla. Tekrar fırınladım bu sefer olmadı. 7 senelik bilgisayar perte çıktı sonunda. Çalışmıyo yenisini alacam artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakayser

Arkadaşlar ekran kartı eski haline döndü 5 hafta filan dayandı fırınlamayla. Tekrar fırınladım bu sefer olmadı. 7 senelik bilgisayar perte çıktı sonunda. Çalışmıyo yenisini alacam artık :)

Ben 3 kere fırınladım 3ünde de çalıştı. En sonunda babam bir takım argo lafla yeni kart aldırdı
  • Palit gt220 1 GB 128 bit ekran kartı çakmakla fırınladım ama bir işe yaramadı acaba diyorum üzerindeki 5 adet
    diyot kondansatörleri değiştirsem bir işe yaramı.
  • çakmakla olmaz tabiki.ısının yavaş yavaş artması lazım birden alevi işlemcinin kılıfına uzun süre tutarsanız kılıf çatlar.kısa süre tutarsanız da lehimler erimez.amaç grafik işlemcinin altındaki lehimlerin eriyip tekrar bakıra tutunmasını sağlamak bu işin en sağlam yolu da sıcak hava üfleyen havyalar.Diğer yöntemler ancak 1-2 ay işe yarar çünkü lehimlerin ancak toplu iğne ucu kadar bir kısmını eritebilir fırın.Fırının maksimum sıcaklığı 250 derece o da turbo fanının hava üflediği yerlere gelirse.
  • sagol hocam bugun ati 3850 kartımın pc yi açtıgımda dikey çizgiler halinde oldugunu gördüm sistemde açılmıyordu dediklerini aynen yaptım 8 dakika fırında beklettim hiç umudum yoktu yaparken ya tutarsa diye pc taktıgımda sorunsuz çalıştı emeginden dolayı teşekkürler güzel anlatım olmuş...
  • porsuk773 kullanıcısına yanıt
    mümkün olduğunca yük altına sokma.Oyun falan oynama yani yoksa haftası dolmadan kart"Eline sağlık" olur.Gerçi bendeki 9800 GTX+ 16 gün dayanabilmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg01

mümkün olduğunca yük altına sokma.Oyun falan oynama yani yoksa haftası dolmadan kart"Eline sağlık" olur.Gerçi bendeki 9800 GTX+ 16 gün dayanabilmişti

oyun oynamadıktan sonra ekran kartını ne işe yararki onboarddan farkı olmazki gittigi yere kadar artık asıl mesele artık 2. el ekran kartına ne kadar güvenilir olması mesela ben bunu fırınlayıp satsam alan kişinin 1 ay sonra elinde patlar bu olayı ögrendikten sonra 2. el ekran kartlarına yaklaşmam artık
  • porsuk773 kullanıcısına yanıt
    Orası doğru.Ben bu yüzden ekran kartını aldığımda deli gibi yük altına ve o/c yapmıştım acaba katakulliye mi geldik diye
  • yelkowan kullanıcısına yanıt
    Abi ekran karti nasil erimedi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mardina

fırın sadece grafik çipini degil tüm bileşenleri ısıtıyor haliyle ekran kartının alt tarafında bulunan bileşenler yerçekimi etkisiyle düşebilir,ayrıca ekran kartında bulunan kondansatörler askeri tip değilse 105 derece üzerinde şişerek patlar veya zarar görür.Bu işi yapmanın en doğru yolu sıcak hava üfleyen bir havya ile 380 derece ısıda çipin üzerine 7-8 cm mesafeden 12-15 dakika kadar sıcak hava üflemek tabi bu işlemi yapmadan önce aluminyum folyo ile ekran kartınızı 2 kat olacak şekilde sarıp sadece grafik çipinin üzerini tırnak ucuyla veya bir maket bıçağıyla hafifçe bastırarak aliminyumdan sıyırmak gerekir.maket bıçağını fazla bastırırsanız bağlantı yollarını keser.tırnak ucu daha güvenli.bu şekilde bir çalışma ekran kartınızın uzun süre sağlıklı çalışmasını sağlar.İşlem esnasında veya üfleme kapatıldıktan sonra kesinlikle kart oynatılmamalıdır.soğuma süresi 10 dk beklendikten sonra işlem tamamlanır.eğer işlem sonrası grafik çipinin soğutucusuna termik macun sürüp sıkıca oturacak şekilde yerine takmazsanız aynı sorun tekrar ortaya çıkacaktır.2.ısıtma genelde sonuç vermiyor.Bu yöntemi laptop anakartlarında defalarca deneyip olumlu sonuç aldım.Ama eğer çöpe atmayı göze aldığınız kartınız varsa ve sıcak hava üfleme havya olanağınız yoksa fırın işi şansınıza kalmış olmazsa çöpe atarsınız olur biter.(yenisi kaç para ki zaten?)

4 ekran kartım ve 1 tane notebook anakartı fırınlanma noktasına geldi. fırınlamak yerine sıcak hava tabancası almayı düşünüyorum
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/cat-sicak-hava-tabancasi-550c-2yil-garanti-pro-105642819 linkteki ürünü önerir misiniz? Ya da siz ne tavsiye edersiniz?

• Bu kart ne kadar daha çalıştı fırından sonra?
    Akşam patates tavası yaptiracam onunla beraber benimde 3 adet arızalı kart var onları vericem fırına.
  • Bu yöntemi ben de duyup hemen asus g50vt min 9800m gs ini yapayım dedim. Daha sonra üzerindeki ısıtma boruları yapışık olduğu için sökmeden yaptım. Fön makinesi ile yavaş yavaş ısıttım sonra birden yüklendim en sonunda topladım kapattım pc yi. Açtım ve sonuç başarılıydı. Hemen bir oyun kurup test ettim ilk günkü gibiydi. Canavar gibi çalışıyordu. Daha sonra masaüstün de hızlı işlemler yaparken birden ekran dondu ve monitör bi gidiyor bi geliyordu. Sonra reset attım düzeldi. Fakat eskiden günlük bu hızda yaptığım şeyleri, şimdi yapınca donuyor mouse bile hareket etmiyor mecbur reset atıyorum bende. Tam olarak ekran kartındaki ram ler görevini yerine getirmedi. Ben de sonuç böyle oldu.
    Tekrar fırınlama yapayım dedim ve sonuç elde edemedim.
  • Sayenizde HD6870 ekran kartımı kurtardım
    Çok teşekkür ediyorum çol bir paylaşım
    İki hafta önce elektirik kesintisinden dolayı yanan HD6870 ekran kartımı bu yöntemle hayata döndürdüm
    Sökülebilen parçaları söküp tiner yerine koloya ile temizledim biraz kuruduktan sonra fırını 230 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekledim
    Daha sonra ekran kartını fırına sürüp tam 13 dakika beklettim çıkarıp soğuduktan sonra sonuç mükembel oldu ekran kartı masrafından kurtuldum size nekadar teşekkür etsem azdır çok saolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgin99

quote:

Orijinalden alıntı: mardina

fırın sadece grafik çipini degil tüm bileşenleri ısıtıyor haliyle ekran kartının alt tarafında bulunan bileşenler yerçekimi etkisiyle düşebilir,ayrıca ekran kartında bulunan kondansatörler askeri tip değilse 105 derece üzerinde şişerek patlar veya zarar görür.Bu işi yapmanın en doğru yolu sıcak hava üfleyen bir havya ile 380 derece ısıda çipin üzerine 7-8 cm mesafeden 12-15 dakika kadar sıcak hava üflemek tabi bu işlemi yapmadan önce aluminyum folyo ile ekran kartınızı 2 kat olacak şekilde sarıp sadece grafik çipinin üzerini tırnak ucuyla veya bir maket bıçağıyla hafifçe bastırarak aliminyumdan sıyırmak gerekir.maket bıçağını fazla bastırırsanız bağlantı yollarını keser.tırnak ucu daha güvenli.bu şekilde bir çalışma ekran kartınızın uzun süre sağlıklı çalışmasını sağlar.İşlem esnasında veya üfleme kapatıldıktan sonra kesinlikle kart oynatılmamalıdır.soğuma süresi 10 dk beklendikten sonra işlem tamamlanır.eğer işlem sonrası grafik çipinin soğutucusuna termik macun sürüp sıkıca oturacak şekilde yerine takmazsanız aynı sorun tekrar ortaya çıkacaktır.2.ısıtma genelde sonuç vermiyor.Bu yöntemi laptop anakartlarında defalarca deneyip olumlu sonuç aldım.Ama eğer çöpe atmayı göze aldığınız kartınız varsa ve sıcak hava üfleme havya olanağınız yoksa fırın işi şansınıza kalmış olmazsa çöpe atarsınız olur biter.(yenisi kaç para ki zaten?)

4 ekran kartım ve 1 tane notebook anakartı fırınlanma noktasına geldi. fırınlamak yerine sıcak hava tabancası almayı düşünüyorum
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/cat-sicak-hava-tabancasi-550c-2yil-garanti-pro-105642819 linkteki ürünü önerir misiniz? Ya da siz ne tavsiye edersiniz?

evet bahsettiğim tabancayı aldım.
    - 4 Sapphire HD 3870 ekran kartından biri tamamen yandı 2'si çalışıyor. Biri hala vakit ayırıp ilgilenmemi bekliyor. (Windows 7 puanı 7.0)
    - 1 Ati HD 2600 XT ekran kartı onarıldı, çalışıyor. (Windows 7 puanı 6,4)
    - 2 Harddiskten 500GB olanı artık çalışmıyor. 80GB olanı kurtuldu.
    - 2 ram'den 1GB olanı komple yandı, 2 GB olanı kurtuldu .

Haberiniz olsun :)

• bende 4650 yi yarın fırınlayıp cız bız yapmayı düşünüyorum :) saka bir yana kartın ramlerinde sorun var vericem odunu vericem ısıyı belki bir umut düzelirde sırf fifa oynamalık pc toplarım
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.