Şimdi Ara

Ekran kartı fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemci: Core 2 Quad q8400 2.7 Ghz
    Ram: 4GB
    Ekran kartı: Asus radeon R9 280x
    Arkadaşlar sistemim bu. ama oyunlarda sürekli ekran kartı optimizasyon sorunu alıyorum ve oyunun grafik ayarlarını high vs. yapamıyorum. crysis 2 gta 4 hep 60 fsp stabil bir şekilde. sorunun ne olduğunu çözemedim her şeyi yapdım format attım ekran kartı driverini tekrar yükledim oyunları tekrar yükledim gene nafile. arkadaşlar konuyla ilgilenmenizi istiyorum çok acil

• fdsafdsafsd F kullanıcısına yanıt
    o işlemcinn o kartı taşıması zor oluyodur ve system belleğinde 4gb. grafik ayarlarını yükseltmek başta system belleğinide doldurmak demek buna mukabil işlemcide güncel oyunlarda taşıyamıycağı 1 yüke biniyodur, optimizasyon sıkıntıları dediğinden afallamalar takılmalar sıkışmalar gibi 1 anlam çıkarttım ama bundan bahsetmiyosan açarsın 1 az, işlemcin belirttiğin üzre default hızdamı çalışıyo ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

o işlemcinn o kartı taşıması zor oluyodur ve system belleğinde 4gb. grafik ayarlarını yükseltmek başta system belleğinide doldurmak demek buna mukabil işlemcide güncel oyunlarda taşıyamıycağı 1 yüke biniyodur, optimizasyon sıkıntıları dediğinden afallamalar takılmalar sıkışmalar gibi 1 anlam çıkarttım ama bundan bahsetmiyosan açarsın 1 az, işlemcin belirttiğin üzre default hızdamı çalışıyo ?

arkadaş yazmış yazılacakları bendende ona + vermek düşer.
  • Evet işlemci default hızda çalışıyo. mesela crysis 2'yi düşük ayarlarda max fps: 60 ultra ayarlarda max fps yine 60. oyunlarda donma takılma felan yok. 60 fsp almamım nedeni işlemimi yani
    Oyunlardaki optimizasyon sıkıntın nedir, sadece high grafik açamamakmı ?
  • aynen öle hocam. yani grafik ayarlarına felan girilmiyo oyunların.
    Mesela gta 4 ün grafik ayarlarını hiçbir şekilde değiştirilemiyo
     Ekran kartı fps sorunu
  • Hep 60 fps almanın sebebi vsync'nin açık olması.
    Şu resme bakınca, windowsun dolayısıyla oyunların kartını tanımadığı gibi 1 durum var, yani windowsa sürücü tanıtılmamış yüklenmemiş gibi.
    Hangi sürücüyü kurdun ve e. kartı sürücü ayarlarına girebiliyomusun ?
    1'de hangi işletim systemini kullanıyosun ?

Edit : mesela resimde GTA ıv diyoki bu kartın üzerinde bellek var ama yazılabilir değil (kullanılabilir değil) bu sebeple 1 ayar açamıyosun.

Şunu indirip çalıştır yazılım üzerindeki photo makinesi ikonuyla resim al buraya yükle yada linkle görelim resmi, 1 şeyler çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 5 Kasım 2014; 2:46:08 >

• Hocam onu kapattım sorun düzeldi eyw.
  • GPU-Z indirdim ekran kartını görüyo özelliklerini felan. gta 4 ün ayarlarınıda very high yapınca en fazla 25 fsp alıyorum ve ara ara kasmalar takılmalar oluyor nedeni ne olabilir?
  • işletim sistemim Win 7 64 bit
    Bütün ayarları köklediysen, mesela mesafe ve trafik ayarlarını, direk yük işlemciye biner ve işlemcin o oyun için kaydadeğer 1 model değil, ayarları auto yap sonra mesafe ve trafik ayarına dokunmadan diğerlerini fulle 1 dene, olmadı gece gölgelerini normal' çekip dene, GTA IV için yanlış hatırlamıyosam 1004 ve 1040 patch'leri iyilerdi, patch yüklü değilse bu 2 sinden 1'ini bulup yüklersin v.s.
  • mesafe ve trafik ayarları hangileri oluyor hocam oyun ingilizcede.
    bu arada ben oyunu hiç patch indirmedim onunla alakalı bir durum olabilirmi?
    vhicle density olan trafik ayarları yani araç younluğu, kalabalık.
    hemen üzerindekilerde detail & view distance'larda görüş mesafesi ayarları, mesel standartta üsttki 27 alt taraf 50 ve trafik 25 mi ne oluyodu, patch oyunu rahatlatıyo evet, çünkü optimizasyon sorunları olanda 1 oyun ve AMD kartları çokta sevmiyodu sanki, bunlarda işlemcin kadar etken yaratıyodur.
  • Teşekkür ederim ilginiz için.
    Bir sorum daha olacaktı. bu sistemle battlefield 4 ü ultrada oynarmıyım? oynarsam kaç FPS alırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fdsafdsafsd

Teşekkür ederim ilginiz için.
    Bir sorum daha olacaktı. bu sistemle battlefield 4 ü ultrada oynarmıyım? oynarsam kaç FPS alırım?

Ben mediumda oynuyorum ekran kartımız farklı sadece gerısı aynı o işlemci ultrada oynatmaz denedım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield 4'ü yükledim. ultra ayarlarda 1680x1050 çözünürlükde 50-80 fps arası aldım ve hiçbir şekilde kasma takılma vs. olmadı
    tahminime göre ekran kartınız o işlemcide iyi bir işlemcideki 260x'in vereceği performansı verebilir ancak veya taş çatlasın 265.
  • Yapmayın hocam. adam i5 4670 ve R9 280x ile benim aldığım fps değerini alyor. dışarda çatışırken 70 fps yi görüyorum. ama R7 260x en iyi fps değeri ultrada 40 fps
    tmm ancak 260x kadar performans vermesi biraz ''desteksiz'' olabilir :) ama r9 280x'ten bahsediyoruz.. bu ekran kartını sizin işlemcinizin i5 4670le aynı oranda beslemesi bana pek mümkün gözükmüyor.hele ki işlem gücüne ihtiyaç duyan oyunlarda hiç sanmıyorum. ben olsam bu ekran kartını o işlemciyle kullanmazdım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.