Şimdi Ara

Ekran kartı fps sorunu yardımcı olursanız sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gtx 1050 ti ekran kartı aldım witcher 3 goty edition da tüm sürücüler güncel core i5 750 işlemci 12 gb ddr3 ram msi gtx 1050 ti oc ekran kartı aoc 2352 phz 3d 5 ms ekran windows 10 pro ile 1920*1080 çözünürlükte her şey high ta sadece gölge med nvdia hair works low da 40 lı fps lerde alıyorum ve fps düşüşleri yükselmeleri çok sık yaşıyorum özellikle şehirde öyleki fps yi 30 a sınırlandırdım oyunu sizce bu değerler normalmi yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç yardımcı olacak olan yokmu bilen anlayan

• Novigradda dusuyorsun galiba. Witcher 3 islemciyi cok yoran bir oyun. Ben bu halde bile novigrad icinde cok npc olan yerlerde ekran kartini %100 besleyemiyorum. Islemci tikaniyor. Sizin islemci de kurtarmiyordur. Zaten bir iki program kurup oyun icinde neler oluyor diye inceleseniz bunu anlardiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktım oyunda %75 lerde geziyor ama bişi farkettim işlemci sıcaklığı 95 leri görüyormuş ta haberim yokmuş hemen yeni fan siparişi verdim stock fanı değiştiricem performans sorununu ısı yapabilir değilmi

• Anlaşılan bu sitede yardımlaşma bitmiş neyse cevap veren arkadaşa teşekkür ederim fanı değiştirip öyle deniyicem

• adamım oyunda optimizasyon sorunu vardır belki bizim arkadas gta 4 te adam gtx980 ile 30 fps yi gecemiyordu.

• Dsr la çözünürlüğü arttır adım adım 99 a çekmeye çalış tabi önce grafikleri yükselterek dene

• 95 derece çok yüksek sıcaklık dostum. Acaba stok fanı termal macun sürmeden felanmı taktınız ? Stok fan tam oturmamışta olabilir. Zaten yeni fan sipariş etmişsiniz. Fan gelince termal macunu güzelce sürüp birde öyle deneyin.
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Baktım fanın termal kurumuş ya zaten 2011 den beri hiç çıkartmamıştım fanı işlemciden yeni şimdi akasanın güzel bir tane var onu sipariş verdim termal macun sürülmüş geliyormuş yeteresizse ben yinede sürerim

• lordrealm L kullanıcısına yanıt
    2011 den beri hiç termal macun yenilemesi yapdıysan doğal. Termal macun kuruduğu için ısıyı fana iletemiyordur yani işlevini kaybeder. Aranızıda çok açmayın işlemci ile yaz ayına girerken termal macun yenileyin.
    Öyle yaparım bu ısıya bugüne kadar hiç dikkat etmemiştim yeni ekran kartı alınca fps de bu tür sorunlar yaşayınca program kurup bir bakıyım dedim witcher 3 te 95-97 derece arasında gittiğini görünce şok oldum oyundada bazen atmalar oluyordu işlemci ısındığı için atıyordu demekk
    diye tahmin ediyorum

dostym akasa k32 geldi fanı %35 lerde çalıştırıyorum 70 dereceyi görüyor witcher 3 te normalmidir
    70 derece normal bi sıcaklık ama fan hızını arttırıp 65 derece sabitlesen daha iyi olur. Fan hızını %45 yapabilirsiniz.

Edit: Ayrıyetten 70 derece tam yükte mi ? Aid64 ile stres test yapıp foto atarsanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 23 Şubat 2017; 20:51:51 >
    %35 e ayarlı sıcaklıkta 70 yapmışım bios ta herhalde ondan çıkıyor sıcaklık 70 i e fan 1400 rpm de falan çalışıyor ama 3000 de hatta 3300 ü gördü hızı ayarlamadan önce acayip rüzgar gibi ses çıkıyordu çok fena hemde gerçi şu an 65 lerde geziyor 1100-1400 rpm arası gayet sezsizde pc de o kasılmalarda kalmadı witcher 3 ü 30 fps ye sabit şekilde gayet akıcı oynuyorum yukardaki ayarlarla eskiden hd 5750 ile sürünüyor dum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordrealm -- 23 Şubat 2017; 21:56:52 >
    30 fps değilde ayarları düşürerek 60 fps oynamanızı tavsiye ederim. Her halde her ayarı açtınız. Hair works leri kapatmanızı tavsiye ederim.
    İşte yukarıda yazdığım gibi her şey açık ve yüksek ayarda hairworks ta açık ama sadece geralt mıydı öyle bişiydi kademesi de 2 mi neydi bide ssao var ve gölge orta ayarda

• Baktımda hairworks yüksekteymiş seviyesi 2 miş

Benden sana tavsiye termal macununu kaliteliyle değiştirmen, bunun için aşağıda bi ürün önericem. Eminimki o derecelerden 15-20 derece minimum düşürecektir bizzat kendim amd işlemciyle 80 görürken stok fan olmasına rağmen şimdi Call of Duty;İnfinite Warfare gibi bi oyunda 60 dereceyi bile geçmiyor hatta 55 te sabit diyebilirim. Soğutucu fan almanızda büyük yarar var bu hafta bende sıvı soğutmaya geçiyorum. Bu verdiğim ürün biraz pahalı gelebilir ama parasını hakediyor,ilk başta zalman stg2 almayı planlıyordum fakat vatandaki eleman bunu çok önerdi daha iyi olduğunu söyledi ve gerçektende çok iyi çıktı bu ürün yeni bi ürün yanında silme bezi ve spatulasıda cabası ve zalmandan daha uygun bi 5 lira kadar.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-mastergel-maker-thermal-macun.html

bu arada yazını şimdi okudum, yetmezse ben daha sürerim demişsiniz bu termal macun tabakasını çok ince çekmeniz ve düz olması gerekiyor hava boşluğu kalmayacak şekilde. İnternette bununla ilgili videolar mevcut tavsiye ederim izlemenizi yararınıza olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem Gülyeşil -- 28 Şubat 2017; 0:59:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.