Şimdi Ara

Ekran Kartı için 80 Derece çok mu fazla ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
42.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • GPU sıcaklığı oyun seçmez. %99 yükte sabit çalışmaya başladığı an her oyunda aynı sıcaklıklara ulaşır demek ki PUBG de sürekli %99 yük görmüyorsunuz

GTX1060 Jetstream ile PUBG de 72-73 aynı şekilde Witcher 3 de de 72-72 dereceleri görüyorum.

78-80 derece karta zarar vermez ama o sıcaklıklarda çalışması çok iyi bir şey de değil. Kasa içi soğutmayı düzeltmeye çalışın başka alternatif yok.
  • Çalışma frekansını düşürmesi dışında bir problem olmaz. 85'e kadar yolu var.
  • gtx1070 aero itx var malum tek fanlı model. 67 derece kart bf1 gibi bir oyunda.. Kasa air540 kasadan kasaya çok fark ediyor dostum. E. kartı fan hızını %70 e alın. Yada düşük sıcaklıklar istiyor iseniz sıvı sogutma alacaksınız. böylelikle hem vrm ler az ısınacak hem gpu az ısınacak
  • Normal değerler ve zaten 2-3 derece fazlaysa araştırdıgından kasanın hava dolaşımındandır bu da dert edilecek bir durum değil.
  • Hocam biraz hortlatmak gibi olacak ama ben de aynı durumdayım. Kasamız (phanteks) ve ekran kartımız aynı yeni topladım sistemi. Bir sorun yarattı mı veyahut sıcaklıkları düşürecek bir çözüm buldunuz mu? Herkesten özür dileyerek yazıyorum bu cevabı ama endişeliyim. Witcher'da 76-77 derecede geziyor kart fan ayarı %75 sabit.
  • sefa911 S kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle hayırlı olsun. Uzun zamandır ön kapak açık şekilde oynuyorum. Devasa derecede fark ediyo açıkken. Yani sıcak hava atımında yetersiz kalıyo kasa 2 fanıyla. Yakında fan ekleyeceğim sanada fan ekleyene kadar ön kapağı açmanı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devilneversleeps kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Cam kapağı açarak denedim 70'lere kadar düşüyor sıcaklık 69 falan değil mi? Peki ya sizce tozlanır mı kasamız? Temizliği ne ölçüde yapmalıyız? Vallahi tozlanır da sıkıntı olur korkusunda olmasam direkt açıcam öneriniz ile.
    Ben camı değilde ön tarafı açık tutuyorum ve ufak tefek tozlanma dışında bi sorun yaşamadım. Ama en sağlıklısı en yakın sürede fan eklemek. Ben görsel olarak şimdilik rahatsız olmadığımdan birde hiçbir sorun yaşamadığımdan bi kaç aydır bu şekilde kullanıyorum. Bayadır msi afterburner falan açmıyorum bile o kdar rahatladım. Piskolojim bozulmuştu değerlere bakmaktan oyuna odaklanamıyordum

AA onu hiç denemedim. Hocam ayıptır söylemesi nasıl açtınız on kapağı biraz tarif eder misiniz? Hiç bir fikrim yok :D
    Tam hatırlamıyorum ama azcık yukarı falan kaldırarak çek çıkıyodu hemen
    Hocam bu neymiş ya :) Resmen kasa boğuluyormuş. Paneli çıkarıp elimde bulunan minik bir portatif masa vantilatörünü usb girişi ile taktım, kasanın önüne (masanın üstünde duracak şekilde) yerleştirdim. Öndeki fana biraz yardımcı olsun diye. Tam sıcaklığın 75-76 olması gereken yerde şuan sıcaklık 67-68 gidip geliyor :) Allah senden razı olsun buraya uğrayacak arkadaşlar bunu görün ve uygulayın :) Ha bir de üstte kullanmadığım filtrelerden birini kasanın önüne yapıştırdım magnet'i ile siz de deneyin toza karşı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa911 -- 23 Temmuz 2018; 0:54:56 >
  • Referans tasarım kartlar 86'ya hatta 90'a kadar normal. Özel soğutmalı modellerde 80 sınır denilebilir. Mesela gtx 1080ti FE versiyonu yükte ortalama 83-84 derecede çalışır ki gayet normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

%100 emin değilim ama GPU yu yoran olaylar:

- Isınma - soğuma hızı. En çok hasarı bu veriyor olabilir.

- Gereksiz derecede yüksek voltaj.

- Isınma - soğuma - ısınma döngülerinin sayısı.

- Isınmanın veya soğumanın gerçekleştiği sıcaklığın kritik sıcaklığa yakın olması. Kritik sıcaklık atıyorum 58 derece olabilir.

- Tam %100 GPU kullanımındayken komşunun fırını, başka bir komşunun da elektrikli süpürgeyi açarak ani sinyal bozukluğu nedeniyle önce güç kaynağına sonra orayı geçmişse anakarta sonra ekran kartına hasar vermeye çalışması.

Zaten aşırı ısınınca kart kendini korumak için hız düşürür veya reset atar. En az hasarı da bence bu verir. Zaten her kartın sıcaklığı da farklı olabilir. Hatta aynı marka aynı model 2 GPU bile çok farklı dayanıklılıklara sahip olabilir. Çok eskiden TNT-64-vanta karta overclock yaparken hiç sıcaklığa bakmazdım, kafam rahattı. Kart yandı ama olsun. Çok rahattı. Bugünkü kartlar o günkü kartların zırhlısı. Öyle kolay kolay birşey olmaz. Birgün kartın yanarsa şu konuya kayıt yaptır:https://forum.donanimhaber.com/kartini-yakanlar-toplulugu-oc-mekanik-darbe-defo-merak--70251444

Sattığım ilk ve tek kart olan HD7870 i 1475MHz e overclock yaparak benchmarka sokmuştum, 85 derecelere kadar gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Çok önemli birşey de olmadı, sadece eskisinden daha çok voltaj ister hale gelmişti çünkü voltajjını da arttırmıştım.
    Bu kadar uzun uzadıya gılgamış destanı yazmaya gerek yok.

GTX1080 güçlü bir kart ve tam yükte 180-200w tdp görebiliyor haliyle Armor gibi kötü bir soğutma sistemi kartı yeterli soğutamıyor bu kadar basit. 75 derece bana göre ekran kartları için sınır değerdir daha üstü kesinlikle zararlı tabi zararlı derken çat diye kartı bozacak değil uzun vadede kartın ömründen çalıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=b5CT26tWFXw

• quote:

Orijinalden alıntı: Echo Sabre

Bu kadar uzun uzadıya gılgamış destanı yazmaya gerek yok.

GTX1080 güçlü bir kart ve tam yükte 180-200w tdp görebiliyor haliyle Armor gibi kötü bir soğutma sistemi kartı yeterli soğutamıyor bu kadar basit. 75 derece bana göre ekran kartları için sınır değerdir daha üstü kesinlikle zararlı tabi zararlı derken çat diye kartı bozacak değil uzun vadede kartın ömründen çalıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=b5CT26tWFXw

Alıntıları Göster
    nick dotadan değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

nick dotadan değil mi?

Alıntıları Göster
    Evet dotadan.
  • Değerler normal fakat daha sürekli bir deneyim için kasanızın havalandırnmasını kuvvetlendirmeniz şart.
  • Benim MSI GTX 1070 izmir gibi cehennem sıcaklarının olduğu bir yerde şu sıralar 68-70. Odada klima yok, vantilatör çalışıyor.

• 80-85 sonrası gpuyu uzun vadede yorar, ömrünü azaltır.Fan hızlarını ayarlarsan sorun ortadan kalkabilir.

• evet 80 derece çok fazla her ne kadar oyuna engel olmasa bile yinede kartın ömrünü çok kısaltacaktır. bu arada aynı kartı kullanıyorum ve aynı sorun bendede vardı cod black ops 4 ü full ayaralara alınca sorunsuz 90-120 fps arası alıyorum çok başarılı bir kart fakat kullanılan termal macun yani msi tarafından kullanılan okadar kötü ki diş macunu koysalar daha çok iş yaparmış. neyse şuan 65 dereceyi geçmiyor kart fanlar auto da iken fanları fullediğimdede 55 dereceyi asla geçmiyor. ben fanı söküp en kaliteli macınlardan birini alıp uyguladım tek yaptığım bu ve eğer kart halen sende ise bunu yapmanı veya msi a yaptırmanı öneririm... sormak istediklerini sorabilirsin yine istersen.

• Format öncesinde 75-80leri görmezdim şu günlerde formatladım bilgisayarı ve 80leri gürür oldum acaba bir yerde sıkıntı mı oldu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.