Şimdi Ara

Ekran kartı ile soğutma bloğu arasına bakır plaka?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarımın Nvidia 8400m gs ekran kartı bir süre önce bozuldu ve değişmesi gerekiyordu. Ben de yurdışından ATI HD3650 ekran kartı siparişi verdim. Aldığım satıcı bana ATI'nin GPu çekirdeğinin Nvidia'nınkinden daha aşağıda olduğunu ve soğutma bloğu ile GPU çekirdeği arasına bakır plaka koymamı söyledi. Gönderdiği epostaya şu fotoğrafları eklemiş. Bu şekilde araya koyabileceğim ısıyı iyi iletebilecek bir parçayı nereden, nasıl bulabilirim?

• Ekran kartın 8400m GS olduğuna göre makinan 5720g sanırım. Ramlerin üzerinde ısı plakası var. Ordan ısıyı soğutucuya transfer eden termal ped var. Onlardan bir tanesini gpu'nun arasına koyarak bi dene sanırım çalışır. 4650 kullananlar öyle yapmıştı. Daha sonra bakır plaka bulursan koyarsın. Onu nerden bulabilirsin bilmiyorum sanırım hırdavatçılarda olabilir.
  • Ben biraz panik yaptım satıcı bana yanında gönderdiğini söylemeyince. Sadece araya bakır plaka koyman lazım dedi ve fotoğrafları verdi. Boyutunu sorunca ben gönderdim dedi, içim rahatladı valla. "Hi, friend, we sent your ebay item with the Sheet copper, thanks."
  • Bir dakika kartın arasına ne diye bakır plaka koymasını istiyor ki sizden kart normal koşullarda zaten kendini soğutacaktır,problemi olması gerekir ki size bunu tembihlesin.
  • GPU ile soğutma bloğu arasında boşluk kaldığında nasıl kendini soğutsun alet? ATI kartlar Nvidia olanlardan biraz aşağıda oluyormuş, internette birkaç yerde daha bahsediliyor. Yazdığımı bir oku istersen, başka bir şeyle karıştırmışsın gibime geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal can

GPU ile soğutma bloğu arasında boşluk kaldığında nasıl kendini soğutsun alet? ATI kartlar Nvidia olanlardan biraz aşağıda oluyormuş, internette birkaç yerde daha bahsediliyor. Yazdığımı bir oku istersen, başka bir şeyle karıştırmışsın gibime geldi.

Bir yanlışı düzeltelim her ATİ kart alan veya ATİ chipsetli kart alan bir kişi evine gelip içini söküp arasında boşluk varmış diye bakır blok mu koyacak?
  • Off arkadaşım ne alaka o genellemeyi yaptın. Ben bunu bizim dizüstü bilgisayar modeli için diyorum. Burada ekran kartları ve dizüstü bilgisayarın modellerini vermişim. Olaya özel bir durum. Sorun çözüldü zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Off arkadaşım ne alaka o genellemeyi yaptın. Ben bunu bizim dizüstü bilgisayar modeli için diyorum. Burada ekran kartları ve dizüstü bilgisayarın modellerini vermişim. Olaya özel bir durum. Sorun çözüldü zaten.

http://forum.donanimhaber.com/m_39400112/mpage_1/f_/key_//tm.htm
    burayı bir incele istersen ben hd 4650 taktım sadece kaliteli bir macunla kendi soğutucusunu kullanarak gayet verimli çalıştırıyorum.güle güle kullanın yeni kartınızı

• quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

quote:

Off arkadaşım ne alaka o genellemeyi yaptın. Ben bunu bizim dizüstü bilgisayar modeli için diyorum. Burada ekran kartları ve dizüstü bilgisayarın modellerini vermişim. Olaya özel bir durum. Sorun çözüldü zaten.

http://forum.donanimhaber.com/m_39400112/mpage_1/f_/key_//tm.htm
    burayı bir incele istersen ben hd 4650 taktım sadece kaliteli bir macunla kendi soğutucusunu kullanarak gayet verimli çalıştırıyorum.güle güle kullanın yeni kartınızı

Bu arada bilgisayarın modeli 5520g. Verdiğin konuya da baktım. 5520g için yapılmış bir örnek burada var:http://forum.donanimhaber.com/m_34026017/tm.htm Termal pad kullanmış burada arkadaş. Termal pad ile kapanan o açıklığın macun ile kapanacağı pek kafama yatmadı. Termal macun aldığım yerdeki adam da buna dikkat etmemi söyledi. Kartı takmadan önce bir bakarım, eğer adamın dediği gibi bir boşluk oluşuyorsa verdiği bakır plakayı kullanmam gerekir. Aslında bu bakır plaka koyma işini "copper mod" diye yapıyorlarmış. Ben pek anlamıyorum bu mod işlerinden zaten. Sonuçta bozulan dizüstü bilgisayarım çalışır hale gelsin tek dileğim şu an o. Arctic cooling mx-3 aldım, işimi sağlama alayım diye. İnş olucak bu iş.

• Bende bu kış 8400m g yi 3650 ile değiştirdim. Benimde laptop 5520g. Satıcının dediği gibi biraz boşul var. ama boşul çekirdek değilde 3650 nin ramlerinde oluyor. ben termal pad siparişi verdim onun için. Şu an bi sorun yok 4 aydan fazla oldu kullanıorm kartı hayırlı olsun. Zaten kart eline geçince dediğimi anlıcaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.