Şimdi Ara

Ekran kartı ısınması ve oyunda ekran gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu konunun benzerini teknik yardım bölümüze de açmıştım,

Arkadaşlar ben Ati Redeon x1950 pro ekran kartı kullanıyorum 256mb

öncelikle sorunum : Ekran kartımın boşta iken dahi 70-85 arasında geçmesinden rahatsızım ve yüksek çözünürlüklü oyunlarda bir süre sonra ekran kapanıyor monitörün ışığı yanıp sönüyor ve ses tekrar tekrar geliyor. Çözünürlüğü düşürünce 1 saat yerine 1.5 saat sonra yapıyor.

-5 Adet fan var hepsini temizledim sorunsuz çalışıyorlar (1 büyük + 3orta +1 küçük fan var)
    -kasanın tozunu da aldım tertemiz
    -PC boştayken 70 resimde gördüğünüz gibi açıldıktan 15 dakika sonra :
     Ekran kartı ısınması ve oyunda ekran gitmesi

- Ramlerin yerini de değiştirdim sorun yok

BU EKRAN KARTIMIN ISINMASINA NASIL ÇARE BULABİLİRİM ? NEDEN KAYNAKLANIR? HANGİ PROGRAMLA SOĞUTABİLİRİM? FAN HIZLANDIRMA PROGRAMLARI ZARARLI MIDIR?

Not:
    Ati Catayls Control Center(CCC) i kurcalıyordum Overdriver'i biraz kurcalamıştım ve ekran kartının Çok ısındığını farkettim. değerleri aşağıya çektim gene değişmedi tam olarak OverDriver den kaynaklandığından da emin değilim.Sonra fabrikaya döndürdüm res attım falan hiç değişmedi

-OverDriverde (otomatik saat donatısını çalıştır)dedim fakat ekran gidiyor monitörün ışık yanıp sönüyor.

Kasanın bir kapağında büyük fan var diğer kapağını açık mı bırakayım kapatayım ? kapatırsam bunaltıcı sıcak olmaz mı ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.