Şimdi Ara

Ekran Kartı - İşlemci Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, intel işlemcili sistem toparlayacaktım fakat dolar uçunca elde olanları yükseltmeye karar verdim.

Şimdiki durum şöyle:

Anakart: MSI 970A - G43

Ekran Kartı: Asus HD7870

İşlemci : AMD FX 6300

Ram : 12GB Corsair Vengeance

Kasa : 600W Xigmatec Asgard

Mevcut anakart ve ramleri kullanarak alabileceğim maximum ekran kartı ve işlemci modellerini söyleyebilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.

• İşlemci olarak fx8300 al güncel fiyat 630tl

Ekran Kartı rx480 güncel fiyat 1350 civarı al ultra 1080p de sıkıntısız oyun keyfi
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur0159

İşlemci olarak fx8300 al güncel fiyat 630tl

Ekran Kartı rx480 güncel fiyat 1350 civarı al ultra 1080p de sıkıntısız oyun keyfi

GTX 1060 - Fx9350 ikilisini kullanamaz mıyım bu anakart ile ?
  • Tabiki neden Olmasın para sıkıntım yok dedikten sonra al en sağlam FX işlemci 9590

Ama buna oc yapıcam dersen 990 yonga setli anakarta geçmen gerekir 970 yonga seti oc yapmak stabil olmaz gtx 1060ise rx480 ayarında bi kart rahatça Çalışır işlemci darboğaz yapmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: V7

quote:

İşlemci olarak fx8300 al güncel fiyat 630tl

GTX 1060 - Fx9350 ikilisini kullanamaz mıyım bu anakart ile ?

HAYIR SAKIN.

Kullanamazsınız, TDP yetersiz. En fazla 8350.
  • Böyle kullanmaya devam et. Oyun dünyasının sınırı yok. Yetişmek mümkün değil. 1 yıl sonra falan anakart işlemci ram ekran kartı değiştirirsin. :D
  • Orlando DeJoseph kullanıcısına yanıt
    Neden kullanamasın gtx 1060 120 Watt 9590 220 Watt tdp ye sahip güç kaynağı sertifikalıysa rahat besler
  • Selamlar ,

Sizin yerinizde olsam fx6300'e OC ile en azından 4.4 gibi bir frekansa çıkartıp eldeki ekran kartını satıp rx 470 ve rx 480 alıp bir süre ederdim. Dolar bu kadar yükselmişken ve ZEN geliyorken AMD işlemcilere 800-900 tl para verilmez !

Bilginiz olsun diye söylüyorum fx 6300 + rx 470 ikilisi ile BF 1 ve Witcher 3 de 1080p 60fps civarı sıkıntısız oyun oynabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAJU -- 12 Ocak 2017; 10:39:10 >
  • quote:

Neden kullanamasın gtx 1060 120 Watt 9590 220 Watt tdp ye sahip güç kaynağı sertifikalıysa rahat besler

Yanlış bilgi vermeyin adamın evinde yangın çıkartacaksınız.

Anakartın 220watt TDP desteği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAJU

Selamlar ,

Sizin yerinizde olsam fx6300'e OC ile en azından 4.4 gibi bir frekansa çıkartıp eldeki ekran kartını satıp rx 470 ve rx 480 alıp bir süre ederdim. Dolar bu kadar yükselmişken ve ZEN geliyorken AMD işlemcilere 800-900 tl para verilmez !

Bilginiz olsun diye söylüyorum fx 6300 + rx 470 ikilisi ile BF 1 ve Witcher 3 de 1080p 60fps civarı sıkıntısız oyun oynabilirsiniz.

OC konusunda pek bir bilgim yok. Sakıncalı bir durum olur mu? Verdiğiniz fikir kafama yattı açıkçası. Hatta Fx6300 ü kullanırsam ekran kartını daha da yükseltebilirim.

Zaten sistemi komple Intel yapacaktım fakat malum dolar kuru yüzünden elde olanı yükselteyim dedim. OC işleminde sıkıntı olmaz diyorsanız 4.4 beni oldukça rahatlatacaktır.

Peki Fx6300 ve mevcut anakart ile kullanabileceğim en iyi ekran kartı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V7 -- 12 Ocak 2017; 14:35:59 >

• En iyisini söylemiş işte sana. 470'den ötesi bu işlemci için israftır.
  • V7 kullanıcısına yanıt
    Stok işlemci soğutucu var ise OC riskli olabilir fakat 2.el veya uygun bir soğutucu ile en kötü fx 6300 4.3ü görür diye düşünüyorum.

rx470 bence şu anda sizin en mantıklı ekran kartı hafif darboğaz yaşarsınız fakat performansı gayet tatmin edici olur , rx470 sonrası bütün kartlarda darboğaz oranı artacak ve verdiğiniz paranın tam karşılığını alamayacaksınız fakat 6-7 ay sonra o günün piyasasına göre intel sisteme ve ZEN e geçerim derseniz rx480 veya gtx 1060'da alabilirsiniz.

1080p 60 fps monitör kullandığınızı varsayarak söylüyorum rx480 / gtx 1060 yukarısı kartlar daha iyi bir işlemciye sahip olsanız bile bence gereksizdir.
    https://m.youtube.com/watch?v=MQxAY_0xiF0

Bakın videoya hangi kart ile test Yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur0159 -- 12 Ocak 2017; 16:51:9 >
  • quote:

https://m.youtube.com/watch?v=MQxAY_0xiF0

Bakın videoya hangi kart ile test Yapılıyor

Paketim az olduğundan videoyu izleyemedim ama açıklamasında geçen şu:

"AMD'nin en güçlü işlemcisi olan FX 9590, test platformumuzdan daha güçlü ve özel anakart modelleriyle çalıştığı için bir inceleme olarak değil, oyun testleri olarak yayınlıyoruz. Siz FX 9590 ile bir sistem toplamak isterseniz mutlaka 990 FX yonga setli güncel bir anakart kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Zira bu işlemci bir güç canavarı ve yüksek miktarda elektrik çektiği için az sayıda anakart ile birlikte tam gücünde çalışabiliyor."

Technopattaki adamlar g3258li sisteme titan x takıp darboğaz yok diyen tipler. Kaale almayınız. Fx8350 üzeri o anakart için risklidir.

evet hocam benimde demek istediğim zaten 970 o işlemci için iyidir demiyorum birçok problem yaratır kuzey köprüsünde ısınma sorunları gibi tabiki tavsiye edilen 990 çipsetidir

test videosunda işlemciyi baz frekansta test ediyorlar overclock için 990 çipsetli anakart olması gerektiği söyleniyor dediğinize katılıyorum bu konuda

g3258 titanx videosunuda izlemiştim adamlar kesinlikle aynı ekran kartı her işlemcide aynı performansı verir gibi birşey kesinlikle söylemediler söylemezlerde bilgisayar konusunda gayet bilgili kişiler technopatıda yabana atmayın gayet bilgili kişiler.
  • 8350 - rx470
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar, Fx 6300 ü OC ile 4 üstüme çıkarıp Rx470 alacağım. En mantıklısı bu sanırım. Elde olan 7870i de satarım ikinci el olarak. Ram eklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: V7

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar, Fx 6300 ü OC ile 4 üstüme çıkarıp Rx470 alacağım. En mantıklısı bu sanırım. Elde olan 7870i de satarım ikinci el olarak. Ram eklerim

Bir süredir rx 470 kullanıyorum. Memnunum. Gtx 960dan geçiş yaptım. 960 göre daha performanslı fakat kart 60 70 derece olmasına rağmen kasa içi ısı daha yüksek. İyi bir fan düzeni ile oda kolyca çözlür.

İ5 3470 ile kullanıyorum. Şu aralar h1z1 oynıyorum en ufak bir darboğaz yaşamadım. Aldığım fps şehir içi 50 ormanlık alan 100. Ayarların geneli high. Bilenler bilir oyun bug simulator mübarek. Ona rağmen performans iyi
  • Zaten işlemci OC olacağı için sağlam bir fan alacağım. Yorumun için teşekkürler
  • Hocam 470 bu işlemci ile tam işinizi görecektir hem paranızda cebinizde kalır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.