Şimdi Ara

Ekran kartı, işlemci uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2000 tl lik sistem topluyorum, ekran kartında Sapphire r9 280 da karar kıldım, İşlemci oalarak fx 8300 ü gözüme kestirdim fakat biraz daha paraya kıyıp i5 4460 veya fx 8350 de alabilirim. Sorum şu ki eğer intel almaya karar kılarsam herhangi bir uyum sorunu yaşarmıyım veya söylendiği gibi fx serisi bu ekran kartı ile daha 'optimize' mi çalışır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mta_ -- 28 Haziran 2015; 3:46:19 >

•  Ekran kartı, işlemci uyumu

Hesabım 2000 liraydı fakat monitörü henüz eklememe rağmen bu fiyat çıktı fiyatı biraz daha aşağı çekmem için tavsiye verir misiniz ?
  • Buyrun.
     Ekran kartı, işlemci uyumu
  • Hocam çok teşekkürler cevap için. Psu 500W'lık yeter mi dersiniz bu r9280 lerin baya elektirik çektiğini duydum.
  • _mta_ kullanıcısına yanıt
    Direk yazılımsal olarak böyle bir uyum veya uyumsuzluk yok intel le amd veya amd ile nvidia kullanabilirsiniz rahatlıkla ama iki amd bir araya gelince psular fanlar chasis templer seyran olur onu söyleyim yani amdler kas gücüne dayalı üretiyorlar parçalarını dolayısıyla ne kadar kas o kadar isi ve elektrik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Anladım müdür, teşekkürler.
  • PSU ile ilgili bir önerisi olan yok mu 500W yeter mi ?
  • r9 280 için aynı psunun 600W versiyonunu alın 500w sınırda çalışan psu her zaman daha fazla ısınma ve bağlı olarak ses üretir.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, diğer konudaki pc önerinizi gördüm benim toplamaya niyetlendiğim pcye benziyor sizce sinerjiden mi almalıyım yoksa vatandan mı, yada başka öneriniz var mı..

Birde biraz daha ekleyip gtx 960 almak içimden geçiyor sizce değer mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mta_ -- 29 Haziran 2015; 1:31:23 >
    280 gtx960 dan iyidir derimhttps://www.youtube.com/watch?v=pEWABNJi6Rc bu devirde vram kullanımları artarken (sürüyle örnek var) 2 gb kart almayı uygun bulmuyorum 4gb versiyonu zaten bir üst seviye kartlara yakın satılıyor düşünmem (1000 liralara hatta altına r9 290 alındı çektir kampanyadır vesairedir )

Vatan bilgisayar yakaladığına yüksek fiyat biçtiği için önermiyorum denildiği gibide değil hizmeti gayet zayıf bir firmadır sorunlu malı senden alıp rafa koyuyorsa benim memnuniyetim tamam ya onu alacak adam ne yapacak böyle olmamalı.

öte yandan sinerjide montaj biraz zayıf anlaşılan birazcık anlayan biriyseniz rahatça yapabilirsiniz veya eksiklerini görüp düzeltebilirsiniz.

•  Ekran kartı, işlemci uyumu

Fikirleriniz ışığında son karar kıldığım sistem hocam, bana kalırsa f/p açısından iyi bir toplama oldu. Son bir sorum daha olacak, bu pc'yi şimdi toplamayıp mesela şu kadar zaman sonra topla gibi bir öneriniz olur mu ? (yeni parça çıkması sonucu yada dolar düşmesi sonucu toplam fiyat düşer diyerek den)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mta_ -- 29 Haziran 2015; 4:14:31 >
    Vatandan alma kazik yeme

O monitör vga boşuna o kadar para verme eski teknolojiye o fiyatlara dell dvi girisli monitör bulunur (vatanda yok)

Anakart düşük olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Haziran 2015; 8:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Vatan dışında alternatiflere göz attım. Eksen, exa, inventus ve sinerji ilk göze çarpanlar. Bunlar içinde de inventus'un müşteri memnuniyeti sanırım biraz daha fazla.
    Bunun dışında anakart konusunda msi h97 pc mate ile msi h81 pro vd arasında 100 liralık bir fark var.

Bu farka değecek ne gibi özellikler vardır ?

Çip setleri farklı ama bu bilgisayar performansını nasıl etkiler ?
    (Benim için usb giriş sayısı pek önemli değil 2 usb 3.0 2 usb 2.0 kafi)
    Anakart stabilken performans farkı yok denebilir fakat anahtar kelime stabilite

h81 anakartlarda 1-2 model hariç mosfetleri üzerinde bir soğutma bloğu yok bu da anakartın ısınıp işlemciyi termal yavaşlamaya zorlaması gibi bir ihtimale yol açıyor.Yazın uzun süreli bilgisayar başında geçen vakit içinde ısınmaya bağlı performans kaybı olsun istemeyiz.(ihtimal mevcut herkese %100 denk gelmez olacak diye bir şey yok teorik bilgi benim gördüğüm bir arkadaş forumda h81m plus ile böyle bir sorun yaşadı )

gigabyte h81 d3 en uygun üstünde blokları bulunan kart faz yapısınında stabil olduğu söyleniyor

MSI-B85M-E45 yine hem usb 3.0 ön yuvaları olan stabil olduğu söylenen (hakkında sorunla karşılaşmadım) uygun fiyatlı bir anakart.

h97 nin 5 ci nesil desteği pci 3.0 arabirimi olması gibi artıları var.

Ek vatana mecbur kalmayin kalırsanız h81 s2pv de alınabilir digerleri yok stabil karttir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Haziran 2015; 19:21:29 >

Yardımınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.