Şimdi Ara

Ekran Kartı Karşılaştırma-Öneri Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben ekran kartı özellikleri okurken neye dikkat etmem gerektiğini bilemiyorum açıkçası
    Yani hangi özelliğin nasıl bir önceliği var bunu neye göre dikkate alacağım öğrenmek istiyorum;
    Örneğin şu ss teki karşılaştırmaya bakalım
    1. SS

Burada sırasıyla (hepsi ZOTAC marka) 670 (4GB), 670 AMP, 760, 670 kartlarını görüyoruz
    Şimdi 1. kart 4 GB ama 2 GB lık AMP versiyonundan sadece 100 tl fazla, arada gördüğüm fark 600 Mhz bellek hızı ve 170 çekirdek hızı farkı. Ekran kartlarını "GB"ına göre değerlendirmemeyi öğrendim ancak bunların arasında seçim yaparken neye dikkat etmeliyim?
    3. ve 4. karta yani 760 ve 670e baktığımızda ise neredeyse fark görünmemekte hatta 760 ın çekirdek hızı yüksek olduğu halde 110 TL daha ucuz. Yazılmayan bir özellik mi var burada yoksa 670 almak aptallık mı oluyor?

2. SS

Bir tarafta 384 Bit çekirdek/bellek hızı düşük ancak 3 GB olan bir kart 866 TL; bir tarafta 256 Bit çekirdek/bellek hızı yüksek 2 GB olan kart 993 TL
    Bizim buradan anlamamız gereken şey, pahalı kartın daha iyi bir kart olduğunu varsaydığımda Ram, Bellek arayüzü değilde çekirdek/bellek hızı mıdır? NVIDIA nın pahalı olmasının başka nedenleri mi var yoksa?

Bu A bellek hızı B GB RAM C çekirdek hızı D bit gibi özelliklerin önem sırası nedir ya da ne olmalıdır?

bazı sitelerden benchmark sonuçlarını aldığımda ise GTX 670 > GTX 760 > HD 7950 şeklinde
    gtx 670in bir çok sitede 760a göre kısmen üstünlüğü olduğu ancak aradaki fiyat farkına değmediğinden bahsedilmiş.

Bu nedenlerden dolayı ekran kartı seçmekte çok zorlandım.
    Son olarak da sormak istediklerim
    NVIDIA kullanmadım daha önce (GeForce MX400ü saymazsam :D ) ZOTAC tercihi iyimidir yoksa GIGABYTE ya da ASUS a mı yönelmeli yoksa daha başka üreticiler mi?
    RADEON alırken SAPPHIRE ve HIS aldım şimdiye kadar, 7950 almaya karar verirsem yine sapphire alırım muhtemelen bu konuda ne dersiniz?

Almak istediğim üç kart yukarıda karşılaştırılanlar GTX 670 GTX 760 ya da HD 7950
    Ya da her şey bir yana yeni çıkacak kartları beklemeli miyim biraz? (En geç eylül ayı içinde almayı planlıyorum)

Şimdiden yardım eden herkese teşkkür ederim.

• Çok mu uzun yazdım okumaya mı üşeniliyor bilemedim bi yardımcı olursanız çok sevincem :D
  • yarin vatan %30 bayram indirimi yaparsa bu kart 658 liraya dusecek gozun kapali alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11196-19-20g-hd7950-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65316

7950 mi gtx760 mi diye millet birbirini yiyor ama bence ayni ayar ikisi uce besi cok karistirmamak lazim.arkadas ben nvidia isterim dersen bu gtx760 guzel.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5957

ayrica 4gb yuksek cozunurlukte, cift kart takarsan ya da 3 monitor surround eyefinity filan yaparsan lazim.1080p'de 2gb is gorur bence.islemci anakart ram guc kaynagi ve monitor cozunurlugunu yazmalisin.

• her gpunun kendine has çekirdek hızı vardır. yani A gpusu 900 mhzde çalışarak B gpusunun 1000 mhzde çalıştığındaki performansı verebilir. önemli olan gpu gücüdür. o yüzden farklı seri kartları hızlarına göre karşılaştırmak yanlış olur. "E peki o zaman 670ler arasındaki fiyat farkları niye bu kadar mantıksız geldi bana?" dersen de ilk koyduğun resimdeki 1. ve 4. kartlar nvidianın referans tasarım kartlarıdır. genelde çok ses yapıp soğutma adına pek bir performans göstermezler. 2. ekran kartı ise zotac markasının kendi özel soğutucusunu koyduğu AMP versiyonudur. ( bu zotac'a özeldir. her marka kendine has isimler kullanır. asus directcu, msi lightning, sapphire dual-x, powecolor pcs+ vb. bunları araştırıp ne anlama geldiini öğrenmek gerekir. mesela asus directcular soğutma ve sessizlik vaad ederken msi lightningler yüksek overclock değerleri vaad eder. ) amp, zotac markasının özel soğutuculu ve oc edilmiş versiyonları olduğu için sen 1. ve 2. ekran kartları arasında 2gb fark olmasına rağmen 100 tl farkı az gördün. 2. kart dikkat edersen amp. yani asıl gb'dan dolayı fiyat farkı 1 ve 4. kartlar arasında özel soğutma fiyat farkı ise 2 ve 4. kartlar arasında oluşuyor. fiyat karşılaştırırken buna dikkat et. ve son bir şey daha söyleyeyim ASLA ZOTAC ALMAAAA takoz kartlara o kadar para verme.

• işlemci muhtemelen paraya kıyarsam 3770k yoksa fx 8350 iki model içinde asus sabertooth anakart alacağım sanırım belki amd için v-formula olabilir. 8x2 16 gb cl9 1600 mhz corsair vengeance cpu ise cooler master silent pro 1000w düşünüyorum çünkü iki ekran kartına çıkabilirim ilerde

zotac almamam konusunda beni uyaran çok fazla kişi var o yüzden vazgeçtim muhtemeln asus alcam :D

son olarak şöyle sorayım

kart bazlı oalrak değilde
    nvidia sli konfigürasyonlar mı daha başarılı
    yoksa ati crossfire lar mı ona göre de karr değişikliği olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.