Şimdi Ara

ekran kartı o.c sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar ekran kartım evga gtx 970 ssc ekran kartının işlemci frekansını +100 artırınca bu arada power target 105 te fan manuel de ayarlı gpu sıcaklığı 72 dereceyi gecmiyo oyunlarda ve gpu stres testlerinde örneğin; battlefield 4 ve Unigine Valley Benchmark sorun olmuyo fakat gpu freakansını + 125 power target 105 ya da 110 fark etmiyo oyun ve test programı yaklaşık 30 saniye içerisinde kitleniyo ve programda hata verip kapanıyor sıcaklık değerleri normal olmasına rağmen neden hata alıyorum ..bu arada cpu sıcaklık değerleri tam yükte 50 dereceyi geçmiyor..görüşlerinizi bekliyorum tşkler ..
    sistemim
    i5 3570k cpu
    evga gtx 970 ssc gpu
    asus p8 z77 vl-x anakart
    8gb kingston ddr3 1600 mhz ram
    cm gx 650 bronze 80 plus güç kaynağı
    o.c programı EVGA PrecisionX 16

• Isınma ile ilgili değil de, donanımın stabil çalıştığı güç ve frekans aralıkları vardır. Demek ki ya bu aralıkları aşıyorsunuz, ya da karttaki ya da sistemdeki bir parça yetersiz kalıyor ve sıkıntı çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Isınma ile ilgili değil de, donanımın stabil çalıştığı güç ve frekans aralıkları vardır. Demek ki ya bu aralıkları aşıyorsunuz, ya da karttaki ya da sistemdeki bir parça yetersiz kalıyor ve sıkıntı çıkarıyor.
    peki hocam nasıl tespit edicem hangi donanımın yetersiz kaldığını bu arada işlemci o. c li onuda belirteyim i5 3570k 4.2 gz hızında çalışıyor anakartın otomatik alarak hız aşırtma özelliği var ..ayrıca bi sorum daha olucak bu psu yeterlimi sizce bu sisteme psu dan kaynaklı olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: red_time

peki hocam nasıl tespit edicem hangi donanımın yetersiz kaldığını bu arada işlemci o. c li onuda belirteyim i5 3570k 4.2 gz hızında çalışıyor anakartın otomatik alarak hız aşırtma özelliği var ..ayrıca bi sorum daha olucak bu psu yeterlimi sizce bu sisteme psu dan kaynaklı olabilir mi ?

Alıntıları Göster
    nvidia dan hiç anlamıyorum ama bukadar kolay fail vermemesi lazım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

nvidia dan hiç anlamıyorum ama bukadar kolay fail vermemesi lazım diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    işletim sistemi kısıtlıyo olabilr mi acaba win 7 ultimate 64 bit
  • Kartin asic degerini yazabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Kartin asic degerini yazabilirmisiniz

75.7% hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Kartin asic degerini yazabilirmisiniz

75.7% hocam

Alıntıları Göster
    ha bu arada gpu ya o.c yaparken voltaj vermiyorum bunuda belirteyim hocam
  • quote:

ha bu arada gpu ya o.c yaparken voltaj vermiyorum bunuda belirteyim hocam

Alıntıları Göster
    bende msi gtx 970 100me var asic değeri %74.5 ancak %110 power targetla voltajsız +140 core clock rahat yapıyor hangi programlarda sorun oluyor acaba yazabilirmisiniz ?
  • quote:

bende msi gtx 970 100me var asic değeri %74.5 ancak %110 power targetla voltajsız +140 core clock rahat yapıyor hangi programlarda sorun oluyor acaba yazabilirmisiniz ?

Alıntıları Göster
    battlefield 4 ultra ayarlarda ve unreal valley benchmark programında fullhd ayarlarda test ederken yani kart yuk altındayken oluyo
  • quote:

battlefield 4 ultra ayarlarda ve unreal valley benchmark programında fullhd ayarlarda test ederken yani kart yuk altındayken oluyo

Alıntıları Göster
    hocam kusura bakmayın yanlış bilgi verdim formun birinde aynı karttan asic değerini yazmıştı bi kullanıcı kopyala yapıştır yaptım bende gpu-z programından baktımda şimdi 71.3% gösteriyo
  • quote:

hocam kusura bakmayın yanlış bilgi verdim formun birinde aynı karttan asic değerini yazmıştı bi kullanıcı kopyala yapıştır yaptım bende gpu-z programından baktımda şimdi 71.3% gösteriyo

Alıntıları Göster
    bu arada gpu +100 artırımda 1505 mhz de stabil çalışıyo onuda belirteyim zaten fabrika çıkışlı hız aşırtmalı kart belkide kartın üst limiti bu kadardır ne dersiniz yani fabrika çıkışlı hız aşırtmalı olduğundan olabilirmi ?
  • quote:

bu arada gpu +100 artırımda 1505 mhz de stabil çalışıyo onuda belirteyim zaten fabrika çıkışlı hız aşırtmalı kart belkide kartın üst limiti bu kadardır ne dersiniz yani fabrika çıkışlı hız aşırtmalı olduğundan olabilirmi ?

Alıntıları Göster
    habirde şöle bir topik var formdahttp://forum.donanimhaber.com/m_58321657/tm.htm gpu-z programınında pek tutarlı olmadığı soleniyo aynı kart program sürümüne göre değişiklik gösteriyomuş hocam :)

• quote:

habirde şöle bir topik var formdahttp://forum.donanimhaber.com/m_58321657/tm.htm gpu-z programınında pek tutarlı olmadığı soleniyo aynı kart program sürümüne göre değişiklik gösteriyomuş hocam :)

Alıntıları Göster
    yokmu fikri olan :(
  • quote:

yokmu fikri olan :(

Alıntıları Göster
    1505 de çalıştıştrıyomussun stabil işte daha ne istiyosun zorlama kartı bence bende gıgabyte g1 olan modeli var fabrika çıkışlı 1329 çekirdek hızı 1420 yaptım dahada ellemiyorum 1480 yapmıştım 67 68 dereceleri görüyo 1420 ye çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic Wall -- 23 Kasım 2015; 16:30:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WatchGuard

1505 de çalıştıştrıyomussun stabil işte daha ne istiyosun zorlama kartı bence bende gıgabyte g1 olan modeli var fabrika çıkışlı 1329 çekirdek hızı 1420 yaptım dahada ellemiyorum 1480 yapmıştım 67 68 dereceleri görüyo 1420 ye çektim

67 68 derece sıcaklıklar bu kartlar için normal sıcaklıklar hocam..kabul edilebilir değerler eğer oyun performansınız stabilse bence düşürmeyin..bu arada benim kartta dual bios özelliği varmış o.c moduna getirdim biosunu power target % 115 olarak açıldı.. test programında bi sıkıntı yaşamadım ama battlefield 4 te multiplayer modunda yarım saat kadar oynadıktan sonra oyun kilitleniyor ve sadece görev yöneticisinden kapatılabiliyor sizce oyunda bi sorun olabilir mi ?

• quote:

quote:

67 68 derece sıcaklıklar bu kartlar için normal sıcaklıklar hocam..kabul edilebilir değerler eğer oyun performansınız stabilse bence düşürmeyin..bu arada benim kartta dual bios özelliği varmış o.c moduna getirdim biosunu power target % 115 olarak açıldı.. test programında bi sıkıntı yaşamadım ama battlefield 4 te multiplayer modunda yarım saat kadar oynadıktan sonra oyun kilitleniyor ve sadece görev yöneticisinden kapatılabiliyor sizce oyunda bi sorun olabilir mi ?

pc kitlense anlarım hocamda oyunun donması oc la alakalı deyil bence bide hocam 67 68 i gördümü deli gibi dönüyo fanlar ondan düşürdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic Wall -- 24 Kasım 2015; 8:55:27 >

• quote:

quote:

quote:

pc kitlense anlarım hocamda oyunun donması oc la alakalı deyil bence bide hocam 67 68 i gördümü deli gibi dönüyo fanlar ondan düşürdüm

anladım hocam. bu arada kilitlenme olayı olmadan hemen önce ekrandan bi an görüntü gidiyo yani ekran kartı görüntü vermeyi anlık olarak kesiyo sonrasında oyun çöküyor.bunuda belirrtmek isterim..o.c yapmadan oynadığımda bir sıkıntı yaşamıyorum ayrıca belirli değerlerin üzerinde de bi sıkıntı yaşamıyorum ...galiba her kartın belirli bir o.c sınırı var ..

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım hocam. bu arada kilitlenme olayı olmadan hemen önce ekrandan bi an görüntü gidiyo yani ekran kartı görüntü vermeyi anlık olarak kesiyo sonrasında oyun çöküyor.bunuda belirrtmek isterim..o.c yapmadan oynadığımda bir sıkıntı yaşamıyorum ayrıca belirli değerlerin üzerinde de bi sıkıntı yaşamıyorum ...galiba her kartın belirli bir o.c sınırı var ..

aynen öle hocam zorlamayın bence 1.5 bin liralık kartı heba etmeyin yazık günah şanki aklım olsa r9 390 an alırdım 8gb vram ve 512 bit oldugu için gtx 970 gene geçiyo bazı yerlerde 390 nı ama 970 lerdeki 3.5 gb vram sorunu kötü oldu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic Wall -- 25 Kasım 2015; 9:15:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

kartın elde kalması biraz zor hocam ..zaten kart limitinin aşıldığını fark ettiği an devre dışı bırakır kendini anlık olarak..zaten çekirdek sıcaklığı önemli belirli normlardaysa kartın elde kalması söz konusu olmaz ..ama çekirdeğe voltaj vermek biraz tehlikeli olabilir..bu durumumda riskli olduğu tartışılır yeni kartlarda...bu arada bahsettiğiniz kartla arasında ciddi güç tüketimi farkı var her nekadar 970 in 3.5 gb fiyaskosu bu kadar popiler olsada..bence 970 tercih edilmeli..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.