Şimdi Ara

Ekran kartı Önerini GTX 590-580 ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Coxiella93

quote:

Orijinalden alıntı: DoUqAnSfKx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qwertydevil34

Bence her ıkı marka ıcın de (Nvidia- Amd) bıraz bekleyın derım gercı amd'nın yenı serılerı cıktı nvıdıa'nın da yakında gelır tahmınımce bu benım gorusum tabıkı en ıyısını alıcı arkadasım bılır..
    Psu ıcınde gercek 750w ısını her ıkı karttada gorur ben H.P Absolut 850w ıle Asus-Zotac GTX570 kullandım ve hıc bır sorun yasamadım...

Artık beklemek usandırdı parayı ayarladım yeni 600 serisi gelcek yazdı nvdia uyuz oldum ama karar verdim beklemenin pek manası yok 2 ay sonra ne olcagı belli degil hazır para çar çur olmadan sistemi kurayım sonuç itibariylede gtx590 kartla her türlü oyunu ultrada oynucagımı tahmin ediyorum gelelim şimdi marka hangisi olucak ?
    Zotac - Asus , zotac bi 50 tl daha pahalı aralarında fark varmı onu anlamadım

o sitden siteye fark der bazı sitelerde asus bazılarında zotac pahalı ama asusu tavsiye ederim hep asus kullandım hiçbir şikayetim yok 7970in 7950nin gtx 590dan daha iyi olduğunu söyleyen arkadaşlar 7970i 1250 mhz gibi bir hıza o.c etmediğiniz sürece bu dediğiniz imkansız bazı amd dostu testlerde olabilir ama gtx 590 kesinlikle dha iy bir kart hem oyunlarda pyshx desteği candır buda sadece nvidiada var doğru karar hocam şimdiden güle güle kullanın para sizin paranız sizin sorunuz gtx 580 mi gtx 590mıydı cevabı belli

Benim demek istedigim aralarında 500 tl var gtx580 ile 590 değer mi o parayı vermeyi ? arasındaki fark ne kadar bilmiyorum biri 756 bit diğeri 384

kişiden kişiye değişir ben değer dedim aldım gtx 590 genel olarak gtx 570in sli düzeniyle aynı sonuçlar verir bence değer alın pişman olmazsınız psu da çok önemli bir faktör kac watt elinizdeki psu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bence her ıkı marka ıcın de (Nvidia- Amd) bıraz bekleyın derım gercı amd'nın yenı serılerı cıktı nvıdıa'nın da yakında gelır tahmınımce bu benım gorusum tabıkı en ıyısını alıcı arkadasım bılır..
    Psu ıcınde gercek 750w ısını her ıkı karttada gorur ben H.P Absolut 850w ıle Asus-Zotac GTX570 kullandım ve hıc bır sorun yasamadım...

Artık beklemek usandırdı parayı ayarladım yeni 600 serisi gelcek yazdı nvdia uyuz oldum ama karar verdim beklemenin pek manası yok 2 ay sonra ne olcagı belli degil hazır para çar çur olmadan sistemi kurayım sonuç itibariylede gtx590 kartla her türlü oyunu ultrada oynucagımı tahmin ediyorum gelelim şimdi marka hangisi olucak ?

o sitden siteye fark der bazı sitelerde asus bazılarında zotac pahalı ama asusu tavsiye ederim hep asus kullandım hiçbir şikayetim yok 7970in 7950nin gtx 590dan daha iyi olduğunu söyleyen arkadaşlar 7970i 1250 mhz gibi bir hıza o.c etmediğiniz sürece bu dediğiniz imkansız bazı amd dostu testlerde olabilir ama gtx 590 kesinlikle dha iy bir kart hem oyunlarda pyshx desteği candır buda sadece nvidiada var doğru karar hocam şimdiden güle güle kullanın para sizin paranız sizin sorunuz gtx 580 mi gtx 590mıydı cevabı belli

Benim demek istedigim aralarında 500 tl var gtx580 ile 590 değer mi o parayı vermeyi ? arasındaki fark ne kadar bilmiyorum biri 756 bit diğeri 384

aralarındaki farka gelince de en önemli faktör çekirdek hızları gtx 580 772 mhz çekirdek hızına ship gtx 590 1224 mhz çekirdek hızına sahip artı belleğide 3gb bellek veriyoluda 768 bit yani önemlli bir fark var arada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

quote:

quote:

Heyecan bastı tabi demi, artık sabırsızlanıyorsun hemen Bf 3, Crysis 2'yi göreyim diye. Zotac overclockla özel soğutmalı, fabrika çıkışlı karttan 2-3 fps daha hızlıdır.

Aynen aynen sıkıntı oldu içime alayımda bitsin bu çile diyorum gün geçtikçe yeni ürünler geliyor pc topladıgım gün işlemci olarak 2600k vardı bide 2500 tl lik edition işlemci vardı intelin şimdi 2700k geldi 3930k geldi 3820 geldi yaklaşık 1.5 ay once gitmiştim vatana , bu teknoloji malesef ne takip edilebiliyor nede yaklaşılabiliyor her gün degişik ozellikler çıkartıyolar 3d 4d 5d - 1000 tl 1500 tl 2000 tlvs

Kafanda ki sistemi bir yazsana bakayım nasıl?

Pahalı bir sistem %25 indirimle 5.5 tl

ASUS P8Z68 DELUXE INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ (O.C) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

THERMALTAKE VN10001W2N LEVEL 10 GT FULL TOWER OYUNCU KASASI

ZOTAC GTX590 GDDR5 3GB 768BIT (384BIT-2) NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI

INTEL CORE I7 2600K SOKET 1155 3.4GHZ 8MB CACHE 32NM İŞLEMCI

OCZ 120GB VERTEX 3 SERISI SATA 3.0 SSD (550MB OKUMA/ 500MB YAZMA)

Corsair H100 Sıvı Sogutma

SAMSUNG S27A950D 27" 2ms Full HD DVI HDMI 120Hz 2D-3D Led Monitör (3D Gözlük) / Aşık oldum bu monitore /

Windows 7 64 bit Orjinal yazılım

GSKILL 16GB(4X4GB) RIPJAWSZ DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

Ve ıvır zıvırlar logitech nano klayve mouse var onu ilerde degiştirip razer yapmayı planlıyorum ve gamecom 777 kulaklık alıcam pc aldıktan sonra,vatanda bu ürünleri goremedim çünkü

Monitoru Asus'un yeni monitoru vg278h alin yoksa 3d kullanamazsiniz. Ben bu aksam siparisini verdim eksenden. P.tesi de elimde olacak. Eksene gitmisken bir de gtx590 aldim asus.

İvy gelince yavastan ona gecip, sata2 ssdmin yanina da birtane sata3 eklemek istiyorum onumuzdeki aylarda.

Artik duruma gore Kepleri bile atlayabilirim. Cift cekirdekli kepler gelene kadar ki yazdan sonrayi bulacaktir kafam rahat. 7970le arasindaki 200tl farka deger bence hem performans hem de physx ve 3d bakimindan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 18 Şubat 2012; 22:14:55 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar ekran kartını alıcam fakat çok kararsızım uzun zamandırda pc toplamadıgım için pek bilmiyorum detayları çok testler izledim ama kullanan arkadaşlar veyatta daha iyi bilgisi olan bu konuyla ilgili yardımcı olursa sevinirim
    ( Kasada 750 watt power var gtx580 için yeter mi ? )
    Güç gereksinimleri
    • 600 Watt güç kaynağı önerilir
    • 244 Watt maksimum güç tüketimi

ZOTAC GTX580 GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA 1581 tl

ZOTAC GTX590 GDDR5 3GB 768BIT NVIDIA 2000 tl

oyun için alıcam arkadaşlar iki kartın arasında aşırı bir fark varmı acaba ?

hocam maddi imkan varsa alınır bu kartlar ben gtx 590 kullanıcısıyım hiç pişman değilim bu maddi durum meselesidir imkanınız el veriyorsa hiç düşünmeden alın ama şu anda gtx 580 i o paraya tavsiye etmiyorum onun yerine 7970 alın yada biraz daha bekleyin gtx 680 çıkkacak onu alırsınız ama ben beklemem diyorsanız gtx 590 ı rahatlıkla alabilirsiniz

Açıkçası ben forumdan 1300 tl ye aldım ASUS GTX 590'ı aynı şey değil tabii ki ama...Kart canavar yani, 1920-1200 ultra ayarlarda rahat rahat ne varsa oynuyorsunuz, ben oynuyorum valla, BF 3 ultra ya banamısın demedi kart misal. Para sorun değilse alın, yada sağlam güvenilir bir ASUS GTX 590 bulursanız ikinci el onu alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

hd 7950 twin frozr3 oc performansı :)

Ekran kartı Önerini GTX 590-580 ?

gtx 590 sollamışmı bana mı öyle geliyor bir de hd 7970 ini düşünün :)

Hmm kartı alan arkadaş benchmarkmı kasacak sentetik sentetik, oyun mu oynayacak.

Hepimiz biliyoruz ki ne HD 7970 ne HD 7950 bir o.c yapın yapmayın GTX 590 değildir. İyi güzel kartlar ama o.c yaparak günlük hiiç sorunsuz kullanacağınız şüpheli, o.c değerleri ile GTX 590 a yaklaşıyor dediğiniz o kartlar o verdiğiniz test sonuçlarını kaç dakika da alıyor ?

Peki aylar boyunca sınırda o.c edilmiş bir kartla, yüzlerce saat oyun oynanır mı? Kaldı ki sentetik bench in skorları önemsiz oyunlar önemlidir.

HD 7970 hele hele HD 7950 kesinlikle GTX 590 gücünde bir kart değildir, gerçeğe dönelim lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

3d vision lazim hocam, ona gore monitor alacagim.

Simdi bakiyorum mesela Vatan'da Xfx'in ozel sogutmali 7970'i 1.600tl. Eksen'de gtx590 1.600tl ki o fiyati ben biraz daha asagi cekebilirim diye tahmin ediyorum. O 7970'i istedigin kadar oc yap 590'a yetismez dogal olarak. Vatan indirimini beklesem 1320tl'ye geliyor 7970. Aradaki 200-250tl fark icin 590 tercih edilmez mi? Ivy ve Kepler'in cift gpu'su gelene kadar idare etsin iste.

Aynen katılıyorum kardeşim, benim izlediğim yolda o, hiç kulak asma yok micro stuttering varda yok efendim ısınıyor da patlıyorda.

Alayı hikaye, 1 saat aralıksız Furmark maksimum 86 derece, fan sesini hiç bir zaman duymuyorsun bile, manuel olarak % 95 yap yine de çok düşük bir fan sesi var kartın. Hiç ciddiye alma çift GPU sorunludur diyeni, kaç kişide var sanki GTX 590 da aylarca kullanıp sonra yorum yapsın. BF 3 Crysis ler herşey en yüksekte yağ gibi akıyor. İlk defa ilk CRYSİS i bu görsellikte yüksek Fps de oynuyorum (8X AA da açık olacak şekilde) oyun muhteşem ötesiymiş cidden, nasıl 2007 oyunudur aklım almıyor hala.

O.c için zorlamayacak, voltaj vermeyeceksin o kadar, zaten yuh artık neyin o.c si, bu karta. Kepler X 2 yada Maxwell tek gpu ya kadar hiiç niyetim yok değiştirmeye, buna beni ancak çok yüksek bir performans farkını veren tek gpu yada çift gpu bir kart ikna edebilir.

Tek GPU da %30-40 arası fark atan canavar bir Geforce çıkar, yada daha da yüksek bir oranı yakalayan çift gpu lu bir kart, o zaman dönemin oyunlarına göre düşünürüm.

O.c falan geçelim... Sen o kartları aylarca o kadar yüksek gerilim altında voltaj bilmem ne ile yüzlerce saat kullanırmısın, ki yapsanda bir gtx 590 etmiyorlar. O o.c li değerler hep aklını çeliyor son kullanıcının, 5 dk 3d Mark, yarım saat oyun bench i alıp bırakıyor adamlar tabii sırf skor için. Sen 1500 tl üzeri verdiğin kartı aylarca yüksek gerilimle zorlayarak kullanırmısın. Özel soğutma falan yetmez, özel pcb özel komponentler gerekir uzun vadeli kullanım için, zaten o kartlar da GTX 590 dan pahalı olurlar.

Ya o.c için tasarlanmış canavar bir HD 7970 al çıktığında (Lightning, SOC, MATRİX, Sapphire ın modelleri gibi- ki bunlar dahi geçmez GTX 590 ı, ama sağlam kartın olur, için rahat yaparsın o.c yi) yada hiç düşünme al GTX 590'ı.

Ben çok memnunum ASUS GTX 590 dan, ZOTAC a göre bir yıl fazla garanti süresi. Yinede o parayı verme bence kesinlikle sağlam bir indirim anında al. Bulamazsan da 1600 e gtx 590 1600 e hd 7970 ten iyidir kardeşim, gerisi hikaye. Ve idare eder seni KEPLER X2 ye kadar.

NVİDİA destekli oyunlar, sorunsuz hızlı çıkan yamalar, bazı oyunlarda bariz fark yaratan PHYsx de cabası( BATMAN AA,AC gibi). Unutmadan performansı katleden yüksek PHYSX efektlerinin hakkından tek kart olarak hakkından gelebileceğin yegane karttır GTX 590, yani tüm getirisini görerek oynanabilirlik seviyesinde Frame lerle tüm oyunları oynatır.

Pek çok oyunun 3D VİSİON'ı içinde tek başına yeterli olacaktır, hepsi olmasa da. Ne yapacaksın HD 7970'i, crossfire yapmayacaksan ileride...Veya bir kaç ay daha bekle HD 7990 al, o mesela iyi bir fark koyacaktır GTX 590 performansının üzerine, HD 7970 o paraya değmez hocam, 1600 verilmez o karta.

Şu bellek yetmiyor diyenlere de en azından single campaign de BF 3 ultra da kesinlikle öyle bir şey olmadığını söyleyebilirim, daha orijinal almadım, online tecrübem yok ona birşey diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

quote:

3d vision lazim hocam, ona gore monitor alacagim.

Simdi bakiyorum mesela Vatan'da Xfx'in ozel sogutmali 7970'i 1.600tl. Eksen'de gtx590 1.600tl ki o fiyati ben biraz daha asagi cekebilirim diye tahmin ediyorum. O 7970'i istedigin kadar oc yap 590'a yetismez dogal olarak. Vatan indirimini beklesem 1320tl'ye geliyor 7970. Aradaki 200-250tl fark icin 590 tercih edilmez mi? Ivy ve Kepler'in cift gpu'su gelene kadar idare etsin iste.

Aynen katılıyorum kardeşim, benim izlediğim yolda o, hiç kulak asma yok micro stuttering varda yok efendim ısınıyor da patlıyorda.

Alayı hikaye, 1 saat aralıksız Furmark maksimum 86 derece, fan sesini hiç bir zaman duymuyorsun bile, manuel olarak % 95 yap yine de çok düşük bir fan sesi var kartın. Hiç ciddiye alma çift GPU sorunludur diyeni, kaç kişide var sanki GTX 590 da aylarca kullanıp sonra yorum yapsın. BF 3 Crysis ler herşey en yüksekte yağ gibi akıyor. İlk defa ilk CRYSİS i bu görsellikte yüksek Fps de oynuyorum (8X AA da açık olacak şekilde) oyun muhteşem ötesiymiş cidden, nasıl 2007 oyunudur aklım almıyor hala.

O.c için zorlamayacak, voltaj vermeyeceksin o kadar, zaten yuh artık neyin o.c si, bu karta. Kepler X 2 yada Maxwell tek gpu ya kadar hiiç niyetim yok değiştirmeye, buna beni ancak çok yüksek bir performans farkını veren tek gpu yada çift gpu bir kart ikna edebilir.

Tek GPU da %30-40 arası fark atan canavar bir Geforce çıkar, yada daha da yüksek bir oranı yakalayan çift gpu lu bir kart, o zaman dönemin oyunlarına göre düşünürüm.

O.c falan geçelim... Sen o kartları aylarca o kadar yüksek gerilim altında voltaj bilmem ne ile yüzlerce saat kullanırmısın, ki yapsanda bir gtx 590 etmiyorlar. O o.c li değerler hep aklını çeliyor son kullanıcının, 5 dk 3d Mark, yarım saat oyun bench i alıp bırakıyor adamlar tabii sırf skor için. Sen 1500 tl üzeri verdiğin kartı aylarca yüksek gerilimle zorlayarak kullanırmısın. Özel soğutma falan yetmez, özel pcb özel komponentler gerekir uzun vadeli kullanım için, zaten o kartlar da GTX 590 dan pahalı olurlar.

Ya o.c için tasarlanmış canavar bir HD 7970 al çıktığında (Lightning, SOC, MATRİX, Sapphire ın modelleri gibi- ki bunlar dahi geçmez GTX 590 ı, ama sağlam kartın olur, için rahat yaparsın o.c yi) yada hiç düşünme al GTX 590'ı.

Ben çok memnunum ASUS GTX 590 dan, ZOTAC a göre bir yıl fazla garanti süresi. Yinede o parayı verme bence kesinlikle sağlam bir indirim anında al. Bulamazsan da 1600 e gtx 590 1600 e hd 7970 ten iyidir kardeşim, gerisi hikaye. Ve idare eder seni KEPLER X2 ye kadar.

NVİDİA destekli oyunlar, sorunsuz hızlı çıkan yamalar, bazı oyunlarda bariz fark yaratan PHYsx de cabası( BATMAN AA,AC gibi). Unutmadan performansı katleden yüksek PHYSX efektlerinin hakkından tek kart olarak hakkından gelebileceğin yegane karttır GTX 590, yani tüm getirisini görerek oynanabilirlik seviyesinde Frame lerle tüm oyunları oynatır.

Pek çok oyunun 3D VİSİON'ı içinde tek başına yeterli olacaktır, hepsi olmasa da. Ne yapacaksın HD 7970'i, crossfire yapmayacaksan ileride...Veya bir kaç ay daha bekle HD 7990 al, o mesela iyi bir fark koyacaktır GTX 590 performansının üzerine, HD 7970 o paraya değmez hocam, 1600 verilmez o karta.

Şu bellek yetmiyor diyenlere de en azından single campaign de BF 3 ultra da kesinlikle öyle bir şey olmadığını söyleyebilirim, daha orijinal almadım, online tecrübem yok ona birşey diyemem.

Aldim hocam Asus bu aksam. Eve gecince kurulumu yapip baslarim keyfini surmeye. simdi tabii ki cok gereksiz ama ileride bu kart hic mi oc olmuyor? Cok mu sakat is?

• HD 7000 serisini tavsiye ederim yada sizin seçeneklerinizden karar vermek gerekirse gtx580. Çift gpu içeren kartlar markalarin birbirine artislik yapmak için geliştirdigi ürünler.
  • Ben denemedim şahsen ama voltajsız core frekansı 670,680 lere kadar o.c oluyor sorunsuz diye biliyorum. Daha yukarısı için voltaj vermek gerekiyor ki, kart buna pek müsait değil. Su soğutma ile GTX 580 referans frekans değerlerinden biraz daha yüksekte kullananlar da var özellikle EVGA Classified GTX 590 larla ama bu arkadaşların alayı yurt dışında çoğunlukla da ABD de yani. Açıkçası voltaj vermeye değecek bir artış olacağını da sanmıyorum hava soğutma ile o riske girmeye değmez. Çok üst düzey bir ekran kartı, çok pahalı taş çatlasa 5 6 fps fazladan alacağız diye 670 in üzerine çıkmaya değmez, o riski almaya değmez bence. Ben daha 1 mhz bile o.c yapmadım.

Fakat bak mesela tüm CRYSİS leri yada BF 3 ü (ms hissine kapılırsan Vsync aç yeterli) çok sağlam oynattığını göreceksin ultra ayarlar da ve zaten sessiz de bir kart. Çok iyi bir seçim yapmışsın kardeşim bana sorarsan, ben çok memnunum karttan. İşin bench falan değilde oyun oynamaksa, o.c yaptım deli gibi vaaay be ! modun da değilsen (çünkü aşırı o.c yapılan voltaj verilen kartlarla aylarca sorunsuz risksiz oyun oynanmaz özellikle o.c için tasarlanmış bir kart değilse, bunu da herkes biliyor ama kimse söylemiyor, o.c li haliyle bench leri tamamlasın yeter öyleleri için, kimse yüksek o.c değerleri ile saatlerce oyun falan oynamıyor bana sorarsan, kim alır o riski o kadar para verip.) en doğru kartı almışsın kardeşim.

Bekle bekle nereye kadar, zaten GTX 590 her oyuna fazlasıyla yeten bir kart, 3d vision surround yada BF3 3d vision düşünmüyorsan her oyuna fazla bile gelir. Çıkacak oyunların çoğunu ultra da belki bir iki tanesini de high da oynarsın rahat rahat en az bir yıl.

Zaten 1 seneden önce de GTX 590 ın performansını %50 geçen bir performansı olsa olsa HD 7990 yada Kepler X2 verir ki o da şüpheli. Verseler bile hangi (yada kaç tane) oyun için fark yaratacak ki o kartlar zaten. GTX 580 bile bir sene rahat götürür kullanıcısını zaten. Bir iki oyunu ultra değil high da yada AA kısarak oynar en fazla.

Bana sorarsan rahat % 50 fark(tek tük oyunda değil genel olarak, benchmarkları, aşırı o.c ile ulaşılan skorları ciddiye alma) koyan bir kart çıkmadıkça, daha da önemlisi o performansı kullanan hakeden bir düzine oyun çıkmadıkça (mesela DOOM 4, yeni Unreal Engine 4'ü kullanan oyunlar, bi ihtimal Half Life 3, Crysis 3 gibi...) yenisini almaya pek gerek yok. Sadece çok değer kaybetmesin ikinci elde düşüncesiyle elden çıkar kartını çıkartacaksan daha iyisi çıktığında.

Burada ki insanların çoğunun donanım tarafı ağır basıyor hobi olarak oyunlardan ziyade, o başka bir mevzu. Ben daha çok ne oyun varsa sevdiğim çıkan çıkacak, kafam rahat ULTRA HİGH arası şöyle 1 1.5 sene takılayım diyorsan GTX 590 işini fazlasıyla görür, donanım diye kafayı kırmaya gerek yok. Az buz para değil bu aletler, herkes zevkine göre, misal bir alışveriş daha yapacak param olsa ilk olarak sağlam bir LED TV alırım sonra da bir PS3, çünkü orada da kendi tarzında şahane oyunlar var. Bir de oyunculuğun o tarafının tadına bakayım derim.

Anlamı olmayan, harcadığın paranın yanında performans artışı minimum olan her upgrade downgrade dir kardeşim. Biraz da görgüsüzlüktür aslında. Tabii ihtiyaçlara göre yapılan alımlardan bahsetmiyorum burada, adamda 3D vision kit vardır, 3D monitör vardır, her oyunu 3D oynamak ister gider GTX 580 sli, GTX 590 sli yapar bu onun setup ına göre çok pahalı olsa da olabilecek bir durumdur.

Sırf bench kasıp(oyun falan oynanmaz) buradan zaten dünya alemin bildiği skorları millete ss leyip göstermek için yapılan alımlarda kusura bakmayın ama para ile yapılan görgüsüzlüklerin teknoloji donanım ayağıdır sadece.

Bu işin ticaretini yapan adamlar ufak kayıplarla alım satım yaparak bu zevki tadabilir tabii, bu normal, sonuçta işi gereği zararı az oluyor ve kartlar sürekli değişiyor, aksi durumda yaklaşan arakadaşların yaptığı ise ne yazık ki budur. Herkesin kendi bileceği iş fakat bunun adı budur yani.

• SAPPHIRE HD 7950 DUAL FAN OC
  • quote:

Ben denemedim şahsen ama voltajsız core frekansı 670,680 lere kadar o.c oluyor sorunsuz diye biliyorum. Daha yukarısı için voltaj vermek gerekiyor ki, kart buna pek müsait değil. Su soğutma ile GTX 580 referans frekans değerlerinden biraz daha yüksekte kullananlar da var özellikle EVGA Classified GTX 590 larla ama bu arkadaşların alayı yurt dışında çoğunlukla da ABD de yani. Açıkçası voltaj vermeye değecek bir artış olacağını da sanmıyorum hava soğutma ile o riske girmeye değmez. Çok üst düzey bir ekran kartı, çok pahalı taş çatlasa 5 6 fps fazladan alacağız diye 670 in üzerine çıkmaya değmez, o riski almaya değmez bence. Ben daha 1 mhz bile o.c yapmadım.

Fakat bak mesela tüm CRYSİS leri yada BF 3 ü (ms hissine kapılırsan Vsync aç yeterli) çok sağlam oynattığını göreceksin ultra ayarlar da ve zaten sessiz de bir kart. Çok iyi bir seçim yapmışsın kardeşim bana sorarsan, ben çok memnunum karttan. İşin bench falan değilde oyun oynamaksa, o.c yaptım deli gibi vaaay be ! modun da değilsen (çünkü aşırı o.c yapılan voltaj verilen kartlarla aylarca sorunsuz risksiz oyun oynanmaz özellikle o.c için tasarlanmış bir kart değilse, bunu da herkes biliyor ama kimse söylemiyor, o.c li haliyle bench leri tamamlasın yeter öyleleri için, kimse yüksek o.c değerleri ile saatlerce oyun falan oynamıyor bana sorarsan, kim alır o riski o kadar para verip.) en doğru kartı almışsın kardeşim.

Bekle bekle nereye kadar, zaten GTX 590 her oyuna fazlasıyla yeten bir kart, 3d vision surround yada BF3 3d vision düşünmüyorsan her oyuna fazla bile gelir. Çıkacak oyunların çoğunu ultra da belki bir iki tanesini de high da oynarsın rahat rahat en az bir yıl.

Zaten 1 seneden önce de GTX 590 ın performansını %50 geçen bir performansı olsa olsa HD 7990 yada Kepler X2 verir ki o da şüpheli. Verseler bile hangi (yada kaç tane) oyun için fark yaratacak ki o kartlar zaten. GTX 580 bile bir sene rahat götürür kullanıcısını zaten. Bir iki oyunu ultra değil high da yada AA kısarak oynar en fazla.

Bana sorarsan rahat % 50 fark(tek tük oyunda değil genel olarak, benchmarkları, aşırı o.c ile ulaşılan skorları ciddiye alma) koyan bir kart çıkmadıkça, daha da önemlisi o performansı kullanan hakeden bir düzine oyun çıkmadıkça (mesela DOOM 4, yeni Unreal Engine 4'ü kullanan oyunlar, bi ihtimal Half Life 3, Crysis 3 gibi...) yenisini almaya pek gerek yok. Sadece çok değer kaybetmesin ikinci elde düşüncesiyle elden çıkar kartını çıkartacaksan daha iyisi çıktığında.

Burada ki insanların çoğunun donanım tarafı ağır basıyor hobi olarak oyunlardan ziyade, o başka bir mevzu. Ben daha çok ne oyun varsa sevdiğim çıkan çıkacak, kafam rahat ULTRA HİGH arası şöyle 1 1.5 sene takılayım diyorsan GTX 590 işini fazlasıyla görür, donanım diye kafayı kırmaya gerek yok. Az buz para değil bu aletler, herkes zevkine göre, misal bir alışveriş daha yapacak param olsa ilk olarak sağlam bir LED TV alırım sonra da bir PS3, çünkü orada da kendi tarzında şahane oyunlar var. Bir de oyunculuğun o tarafının tadına bakayım derim.

Anlamı olmayan, harcadığın paranın yanında performans artışı minimum olan her upgrade downgrade dir kardeşim. Biraz da görgüsüzlüktür aslında. Tabii ihtiyaçlara göre yapılan alımlardan bahsetmiyorum burada, adamda 3D vision kit vardır, 3D monitör vardır, her oyunu 3D oynamak ister gider GTX 580 sli, GTX 590 sli yapar bu onun setup ına göre çok pahalı olsa da olabilecek bir durumdur.

Sırf bench kasıp(oyun falan oynanmaz) buradan zaten dünya alemin bildiği skorları millete ss leyip göstermek için yapılan alımlarda kusura bakmayın ama para ile yapılan görgüsüzlüklerin teknoloji donanım ayağıdır sadece.

Bu işin ticaretini yapan adamlar ufak kayıplarla alım satım yaparak bu zevki tadabilir tabii, bu normal, sonuçta işi gereği zararı az oluyor ve kartlar sürekli değişiyor, aksi durumda yaklaşan arakadaşların yaptığı ise ne yazık ki budur. Herkesin kendi bileceği iş fakat bunun adı budur yani.

Vallahi hocam ben 3d vision icin aldim acikcasi. Hatta kartla beraber Asus'un yeni modelini de siparis verdim ama o p.tesi gelecekmis. 3d vision sadece Bf3'te full ayarlarda zorlayacak karti, artik aa'yi biraz kisip oynariz kepler x2 gelesiye kadar.

Bu kartin bios update'i var Asus'un sitesinde. Yapmaya cesaret olan oldu mu? Bazi forumlarda sorun cikarttigi yaziyor tirstim ben.

• Bende ileride belki söyle sağlam bir 3d monitör alırım diye düşünmüştüm alırken. Ama şimdi kullandığım mönitör de 3D özelliği olmasa da ebatları açısından beni tatmin ettiği için sanırım bir süre daha beklerim gibime geliyor 3D mevzusunu. Ve bildiğim kadarı ile BF 3 3D ultra da biraz kasıyor GTD 590, en iyi performansı GTX 580 sli veriyor. Ama kısarız azcık artık aaa, zaten bi BF 3 mü canım..

Bahsettiğiniz update i ben yapmadım, o.c işine kıyısından köşesinden bile bulaşmadım, nede olsa riskli durum.

Bu arada 3D sisteminizi kurduktan sonra farklı oyunlarla denerseniz eğer GTX 590 la aldığınız performansı paylaşırsanız sevinirim, açıkçası 3D Vision performansını merak ediyorum çünkü kullanıcı tecrübesi olarak. Batman AA, AC, CRYSİS 2 falan nasıldır acaba 3D olarak, birde siz 3D vision kiti mi aldınız yoksa farklı bir 3d setup mı kuruyorsunuz acaba ?

• quote:

Bende ileride belki söyle sağlam bir 3d monitör alırım diye düşünmüştüm alırken. Ama şimdi kullandığım mönitör de 3D özelliği olmasa da ebatları açısından beni tatmin ettiği için sanırım bir süre daha beklerim gibime geliyor 3D mevzusunu. Ve bildiğim kadarı ile BF 3 3D ultra da biraz kasıyor GTD 590, en iyi performansı GTX 580 sli veriyor. Ama kısarız azcık artık aaa, zaten bi BF 3 mü canım..

Bahsettiğiniz update i ben yapmadım, o.c işine kıyısından köşesinden bile bulaşmadım, nede olsa riskli durum.

Bu arada 3D sisteminizi kurduktan sonra farklı oyunlarla denerseniz eğer GTX 590 la aldığınız performansı paylaşırsanız sevinirim, açıkçası 3D Vision performansını merak ediyorum çünkü kullanıcı tecrübesi olarak. Batman AA, AC, CRYSİS 2 falan nasıldır acaba 3D olarak, birde siz 3D vision kiti mi aldınız yoksa farklı bir 3d setup mı kuruyorsunuz acaba ?

Kurdugum sistem benim gayet iyi diye düşünüyorum overclockla filan ugraşmıcam ekran kartına riske gerek yok en fazla i7 2600k işlemcimi stabil 3.9 -4 Ghz çalıştırmayı planlıyorum aşırı bi overclock tutkunu değilim , tutkunu oldugum tek şey ultrada 2-3 yıl tüm oyunları oynamak askerlik geldi zaten donusu 1.2 sene daha takılır evlenirim , evlene kadar zevkle takılabilcegim ultra bir pc

• quote:

Bende ileride belki söyle sağlam bir 3d monitör alırım diye düşünmüştüm alırken. Ama şimdi kullandığım mönitör de 3D özelliği olmasa da ebatları açısından beni tatmin ettiği için sanırım bir süre daha beklerim gibime geliyor 3D mevzusunu. Ve bildiğim kadarı ile BF 3 3D ultra da biraz kasıyor GTD 590, en iyi performansı GTX 580 sli veriyor. Ama kısarız azcık artık aaa, zaten bi BF 3 mü canım..

Asus'un monitorunde 3d vision 2 entegre ve gozlukle beraber geliyor zaten. P.tesi deneyip yazarim. Su an pc'de bf3 disinda oyun yok, indirip deneyecegim hepsini.

• quote:

quote:

Kurdugum sistem benim gayet iyi diye düşünüyorum overclockla filan ugraşmıcam ekran kartına riske gerek yok en fazla i7 2600k işlemcimi stabil 3.9 -4 Ghz çalıştırmayı planlıyorum aşırı bi overclock tutkunu değilim , tutkunu oldugum tek şey ultrada 2-3 yıl tüm oyunları oynamak askerlik geldi zaten donusu 1.2 sene daha takılır evlenirim , evlene kadar zevkle takılabilcegim ultra bir pc

Yukarıda atılan mesajları okuyorum da kimisi Hd 7970 gtx 590 ı geçiyor demiş, kimisi hd 7950 de geçer demiş... Yahu cidden inanıyormusunuz kendi dediğinize siz. Nereye geçiyor GTX 590'ı. Dünya kadar o.c yapıyorsun o karta(Hd 7970) yaklaşıyor ancak. Sen o kartı hep o değerlerde o referans soğutucu ve pcb ile komponentlerler güç fazları ile ıvırı zıvırı ile sürekli hep maksimum o.c ile kullanacağını mı sanıyorsun sorunsuz ? İnsanlar bench alıyorlar o o.c değerleriyle yada günde 2 saat BF 3 atıyorlar taş çatlasa, referans kartlarla yüksek o.c yapılıp uzun süre (aylarca) kullanılır mı ? O zaman millet ne diye MSİ LİGHTNİNG falan alıyordu alsın referans GTX 580 dimi ? Ha bu arada adam gibi özel tasarlanmış o.c için üretilen HD 7970 ler GTX 590 dan pahalı olur kardeşim zaten.

Bu arada HD 7950 nasıl geçicek o.c ile falan GTX 590 ı, daha abisi yapamıyor adam gibi. Saçma salak sentetik benchleri baz alıyorsanız zaten hiç almayın ekran kartı daha iyi. Oyunların büyük çoğunluğunda sağlam o.c yapılmış HD 7970 ten bile hızlıdır GTX 590.

Kardeşim sen ne aldın yada alıcaksın bilmiyorum ama o.c ye bel bağlama derim ben, o işi adam akıllı yapan kartların fiyatları da ona göre olur zaten. O.c uğraşmam diyorsan da (desen de demesen da aslında :)) alacağın en iyi en sağlam en sessiz, sıcaklıkları da fena olmayan kart GTX 590 dır.

Fail kart diyen adamların hiç biri kullanmamıştır bu kartı, moda olduğu birde o çok sevdikleri oyuncağı kurcalama mantığındaki o.c olayını kart kendilerine vermediği için öyle demektedirler. GTX 590 vereceğini veriyor, fiyatını da HD 7970 e göre daha çok hakediyor eğer aynı fiyattan satılırlarsa yada yakın fiyattan.

HD 6990 çok daha iyi diyenler ise cidden hayal dünyasında yaşıyor, aha 3 5 oyunda (zaten FPS olmuş 80 90) 5,6 Fps daha yüksek veriyor (ayrıca BF 3, Metro, Arkham City gibi pek çok popülr oyunda da GTX 590 öndedir-PHYSX de cabası) çok çok daha sessiz, çok çok daha küçük bir karttır GTX 590.

Pek çok inceleme sitesi hem de en önemlileri GTX 590'ı NVİDİA nın bir mühendislik başarısı olarak görüyor ama gel gelelim çok anlayan arkadaşlar karta fail diyor, niye çünkü HD 6990 la başabaş performans veriyor adam akıllı geçemedi diye-sanki lüzumu varmış gibi o performans segmentinde-, niye çünkü ilk çıkan bazı kartlar bios driver ve aşırı o.c zorlamaları yüzünden yandı diye, kardeşim adam sitesinde her yerde belirtmiş voltaj vermeyin kart voltaj arttırımına uygun tasarlanmadı diye, sen ver, illa bokunu çıkartıcan ya para bok tabii sonra kart yansın yok efendim GTX 590 fail !

Kart tasarım olarak çok başarılıdır iki tane dana gözü gibi GTX 580 gpu sunu tek pcb de bu performans ısı güç tüketimi ve ses değerlerinde ondan çok daha küçük olan Hd 6970 gpu sunun çiftini barındıran HD 6990 dan daha başarılı olarak vermek mühendislik başarısından başka bir şey değildir.

ATİ AMD çok daha elverişli GPU larını eşşek kadar
    bir karta anca sığdırmış, üstüne de jet motoru performansı veren bir akustik hediye etmiştir...

Neden ne forumda ne burada ne ikinci elde bir tane HD 6990 görmezsin de her yerden illa ki bir GTX 590 çıkar? Çünkü HD 6990 ın aksine GTX 590 Fail falan değildir popüler söylemin aksine ve alanlarda gayet memnundur kendisinden ben de dahil olmak üzere.

İşlemcin de gayet yeterli zaten mantık sınırının alacağı en pahalı lüks işlemci hatta oyunlar için, ötesi gereksiz şimdilik.

Asıl GTX 590 almak gereksiz bu saatten sonra diyenler gereksiz yorum yapıyor. Hangi saatten sonra, geçen bir kart mı var ? KEPLER x2 mi çıktı, adam artık oyun oynamak istiyordur beklemek istemiyordur alır, sanki KEPLER çıkınca fark mı atacak GTX 590 a hayret birşey. GTX 680 geçebilecek mi o bile muamma. Kepler X2 ye daha vardır muhtemelen.

En yakında gelecek olan, GTX 590 üzerine alındığı takdirde bir anlam yaratacak olan tek kart HD 7990 dır. Onu beklerseniz bekleyin, GTX 680 de beklenir tabii tek gpu performansı beklenmeye değerdir muhtemelen. Ama hali hazırda GTX 590 alan yada alacak adam hiç bir şey kaybetmez, tam tersine elinde taş gibi performans veren kartıyla rahat rahat bekler KEPLER in HD 7000 serisinin oturmasını, özel modelleri ve hatta ikinci revizyonlarını bekler o serilerin.

Yani beni idare ederse MAXWELL e kadar yolu var valla GTX 590'ın.

• quote:

quote:

Asus'un monitorunde 3d vision 2 entegre ve gozlukle beraber geliyor zaten. P.tesi deneyip yazarim. Su an pc'de bf3 disinda oyun yok, indirip deneyecegim hepsini.

Entegre olması çok iyiymiş yani alıcı verici sistemi içine gömülü herhalde aletin, yanında da Nvidia gözlükler. Hayırlı olsun güle güle kullanın, siz nereden almıştınız monitörü ? Bu arada duyduğum kadarıyla CRYSİS 2 3D vision da muhteşemmiş keza BF 3 te öyle.

• Eksen'den aldim. Ben de cok merak ediyorum acikcasi, simdi gecmek bilmez pazar gunu. Hic p.tesi'yi iple cekecegimi zannetmezdim.

Iyi dilekleriniz icin ayrica tesekkur ederim Uraz Bey.
  • quote:

Eksen'den aldim. Ben de cok merak ediyorum acikcasi, simdi gecmek bilmez pazar gunu. Hic p.tesi'yi iple cekecegimi zannetmezdim.

Ne demek efendim rica ederim Dr.Feelgood bey(isim bilmeme sonucu oluşabilecek garip hitap biçimleri)

Bende heves ettim iyimi şimdi, daha GTX 590 ın taksidi bitmedi, hay Allah 3d nasıl oluyor ki acep ?

• quote:

quote:

Eksen'den aldim. Ben de cok merak ediyorum acikcasi, simdi gecmek bilmez pazar gunu. Hic p.tesi'yi iple cekecegimi zannetmezdim.

Ne demek efendim rica ederim Dr.Feelgood bey(isim bilmeme sonucu oluşabilecek garip hitap biçimleri)

Bende heves ettim iyimi şimdi, daha GTX 590 ın taksidi bitmedi, hay Allah 3d nasıl oluyor ki acep ?

Bu isin sonu yok bir bakmissiniz 590 sli yapmissiniz.:)

• quote:

quote:

Vallahi denemis bir tanidigin iki kelimeyle ozeti suydu: "Anlatilmaz yasanir." Dedigi kadar varmidir bilmiyorum ama cok keyifli olur orasi kesin.

Bu arada Asus VG278H varken sakin baska monitor dusunmeyin cunku bu monitorde su an tek 3d Vision 2 ve Lightboost destekli monitor. Farklarinin dramatik boyutlarda oldugu soyleniyordu baktigim butun incelemelerde.

Gecmiyor yahu zaman...

Bu arada kart masaustunde 53-55c'lerde geziniyor. Bazen 60'lara geliyor... Neden boyle? Sorun mu var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Şubat 2012; 5:34:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.