Şimdi Ara

Ekran kartı Önerini GTX 590-580 ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: urazs

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada hazir sistem konusundan kartlardan acildi olay bende yakin zamanda toplayacagim pcyi yazayim yeni islemci ve kartlar geliyor biliyorum ama ne yenilik sunacagi belli degil ki alacagim bilesenlerede beklememe gerek kalmayacak.Sistem su yorum yaparsaniz sevinirim evet gpu dusuk biliyorum ama islemciden daha kolay degistirmek.

Kasa: Haf x 942
    Islemci: Intel core i7 2600k
    Ram:Corsair vengence 16 gb 1600 mhz ram
    Ekran Karti: EVGA GeForce GTX 560 Ti Superclocked 1024MB GDDR5 PCI-Express 2.0 Graphics Card -
    Hdd: Western Digital Caviar Blue 500 GB SATA III 7200 RPM 16 MB Cache Bulk/OEM Desktop Hard Drive - WD5000AAKX
    Isletim Sistemi: Windows 7 Home Premium SP1 64bit (Full) System Builder DVD 1 Pack
    Anakart: Gigabyte Intel Z68 ATX DDR3 2133 LGA 1155 Motherboards GA-Z68X-UD3H-B3​
    Psu:Corsair Enthusiast Series 750-Watt 80 Plus Bronze Certified Power Supply Compatible with Intel Core i3, i5, i7 and AMD platforms - CMPSU-750TXV2
    Driver: Asus 24xDVD±RW Serial ATA Internal OEM Drive DRW-24B1ST (Black)

Sisteminiz hem son derece yeterli güçlü hemde genel olarak mantıklı seçimlerden kurulmuş benim fikrime göre.

Özellikle soket ve işlemci seçiminiz son derece uygun. Tabii İvy Bridge de nisan da geliyor aceleniz yoksa bekleyebilirsiniz ama tabii beklemenin de sonu yok, bu sistem rahat 3 sene götürür sizi. Ben hala Core İ7 930 la devam ediyorum ve GTx 590 ı son derece iyi kaldırıyor, özellikle 4.2 GHz yaptıktan sonra CPU yu performansı çok iyi oldu oyunlarda, farkı (özellikle minimum FPS ler de) hissedebiliyorum.

Belki bir tek şunu diyebilirim; oyun amaçlıysa eğer inanın 16 gb ram e gerek yok, uzun bir sürede olacağını sanmıyorum orada ki fiyat farkını Corsair AX gold serisinden (gold bir PSU kendisi, altın gibi maşallah) 750 yada 850 watt bir model PSU için ayırırsanız daha iyi olur gibi sanki.

Evladiyelik PSU almış olursunuz. Ayrıca GTX 590 için falan kendi sitesinde bile minimum 700 watt önerir Nvidia ama benim güç arsızı X58 sistemim ve 4.2 GHz ye o.c edilmiş 930 uma ve 6 adet yüksek profilli fana ( Ram lerin üzerinde dahi fan var yüksek devirli Gskill Perfect Storm ların yanında gelen, her yeri fan kasanın anlayacağınız ) rağmen GTX 590 lı sistemi banamısın demeden çok rahat kaldırıyor CORSAİR HX 750 watt PSU.

Ki AX serisi HX ten de üstün bir seri, %90 verimlilikle çalışır. Kaba bir tahminle CORSAİR AX 750 watt bir PSU yeri geldiğinde 1000 watt a kadar peak tepe değerlere ulaşabilir. Benim PSU 900-950 ye kadar ulaşabiliyorsa yani...

Basitçe ifade etmek gerekirse GTX 580 sli yaparsınız hiç bir şey de olmaz sisteminize. Biraz fazla abartıyorlar bu en az şu lazım bu lazım işini...

O tarz yaklaşanlara göre benim sistemim o.c edilmiş hemde en çok güce ihtiyaç duyan X58 soketli sistemimin GTX 590 la cortlaması gerekirdi minimum 700 watt ya GTx 590.(Ama 1 saat furmark ta gördüm nedir ne değildir yani., saatler süren oyun seansları da cabası). İşte siz kaliteli bir PSU alırsanız iş öyle olmuyor işte.

Corsair in profesyonel serilerinden bir PSU alın Corsair alacaksanız, yani HX yada AX serileri. Biraz daha pahalılar tabii ama çok kaliteli komponentlerin kullanıldığı uzun yıllar garantisi olan PSU lardır. Benim Hx 750 watt ın 7 yıl garantisi vardır misal. Bu ürünün sağlamlığını da gösteriyor. Başka serilerinde 3 sene garanti verdiklerini de biliyorum ama Corsair in mesela.

Bunlar haricinde anakart seçiminizde son derece yerinde. HDD olarak ta işinizi görecektir o ürün. SSD ler çok pahalı hala yaw, niyetlenip niyetlenip vazgeçiyorum ne zamandır.

Ekran kartınızın da hiç hafife alınacak tarafı yok aslında, ileride yanına uygun fiyata bir tane daha eklerseniz alın size HD 7970 performansı. Ram miktarının sorun olacağı bir kaç oyun dışında cidden HD 7970 performansı alırsınız. Ama PSU yu bence Ram i 8 gb a düşürüp bahsettiğim modellerden biri ile değiştirin. ENERMAX olsa onuda tavsiye ederdim ama piyasa da yok. Silverstone strider lar da iyidir. PSU yu sağlam almak lazım. Çok yüksek watt larda olmasa da 700, 750 ,850 watt aralığında profesyonel serilere bakmak geleceğe yönelik en mantıklı yaklaşım olur.

PSU her sene verimliliği azalan bir ürün, alalı 2 sene oldu ve işte GTX 590 ı bu sistemde rahat rahat kaldırıyor HX 750.

Oncelikle yorumunuz icin tesekkurler ram olayi oyun icin fazla ama sadece oyun icin degil programlamada ve rendering yapacagim ama asil amacim oyun alacak ramlerin oyun odakli olmasina ragmen 16 gb olmasinin asil sebebi zirt pirt sistem degistirmek istemememdir.Soyleki yurtdisinda yasiyorum ve burada ikinci el piyasasini bilmiyorum turkiyede yasasaydim tamam ama burada surekli sistemi degistirmeyecegim yani uzun omurlu olsun diyorum 16 gb rami bende gereksiz buluyorum ama suan icin oyle zaten islemci secimini i5 2500k yapip 570 kaqrtida alabilirdim ama ileriye donuk dusunuyorum cunku ivy bridgelerin oturmasina zaman var ve dediginiz gibi beklemenin sinir yok.Daha elimdeki islemciyi bile forumda ve dunyada oyun icin kullanan cok az yani daha eskimesine cok zaman var.Sli dusuncemde var ilerki zamanlar icin heleki 600 serisi cikinca fiyatlar dusecek alacagim.Zaten ekran kartimin kucumsenecek bir tarafi yok gayet iyi ayrica ocdede iyi ve kaliteli bir firma evga ama dsedigim gibi ikinci el pazarindan burada pek anlamadigimdan karti satmak yerine yetmediginde ocler sonra bir ti daha alirim cok rahat goturur.Psu sizce kalitesiz mi acikcasi psuya o kadar para vermek istemiyorum yani gold sertifikali olsun diye bir tutturmam yok kaliteli olsun yeter ki kullananlarin yorumlarina baktigimdada gayet iyi deniliyor.Ramleri degistirmemeyi dusunuyorum kasayi haf x aldim ki uzun seneler gitsin ayni sekilde performans bakimindanda anakartimi kaliteli bir chipset sectim islemcide oyle ramlerda o yuzden yani 500 gbde bana yetiyor filmlerimi internetten indirmeden izliyorum yada dvd aliyorum.

Kesinlikle kalitesiz bir PSU değil ama sisteminiz High end tabir ettiğimiz ileri seviye de bir pc. Şu yazdığınız bileşenlerle kesinlikle bir sorun yaşamazsınız ama GTX 560 ti sli için zorlayıcı olabilir, yada diyelim ki o.c yapmak istediniz 2600k yı yanına da bir tane daha GTX 560 ti alıp sli yaptınız işte o sistemin ihtiyacı 700, 750 watt olsa da silver verimlilikte çalışan daha üst seviye bir Corsair dır mesela, HX AX serileri gibi. Tabii yeterli de olabilir sisteminize SLİ yapsanız dahi ama bence daha kaliteli bir PSU düşünmelisiniz o sisteme SLİ yapacaksanız ileride.

Çünkü bileşenlerin şakaya gelir yanı yok, hepsi pahalı ve güçlü ürünler bir de mesela EVGA gibi en iyi NVİDİA kartları yapan hem de Superclocked serisi bir GTX 560 ti alırsanız üstüne bir de SLİ yaparsanız kesinlikle o.c yapmak isteyeceksiniz, e 2600 k da 5 GHZ de bile çalışan bir ürün günlük.

Bütün bu yükü voltajı gerilimi kaldırmakta zorlanabilir o PSU ne yazık ki, insanlar genelde öyle bir sisteme 1000 watt lık PSU lar alıyorlar, o kadarına gerek olmasa da siz 700-850 watt arası ama profesyonel serilerden bir PSU dan şaşmayın derim ben. İyi bir ürün olsa da o.c edilmiş 2600 k lı GTX 560 sli lı bir sisteme göre değildir o PSU. Evet doğru demişler iyi bir PSU ama enthusiast dediğimiz kullanıcı ve sistemlere göre değil. SLİ yapıp o.c yapmadıkça yeterli olabilir belki ama inanın o sistemi daha sağlam bir PSU ya emanet etmelisiniz. Watt falan çok önemli değil, 750 watt HX ya da AX Corsair fazlasıyla yeterlidir çok sağlam şekilde sistemin bileşenlerin (sizin kurulumunuz için diyorum tabii) her türlü ihtiyacını, voltaj dalgalanmaları olmadan, zorlanmadan karşılayacaktır. SLİ yaptığınız takdir de, o.c yi de düşünürsek o PSU sınırlarında gezecektir muhtemelen.

Şöyle bir örnekle açıklayayım durumu Corsair HX 750 watt PSU , HİGH POWER Absolute Power 1000 watt PSU dan daha sağlam ve güçlüdür, daha kararlı çalışır daha verimlidir ve daha güvenilirdir.

Size önerdiğim PSU lar üst seviyedir ama kesinlikle lüks tüketim malları değildirler. Tri Sli GTX 580, GTX 590 sli gibi uç sistemler için Corsair AX 1200 watt alınır mesela, o arkadaş(AX 1200) biraz lükse kaçıyor.. Tabii ihtiyaca göre düşünülürse çok iyi bir PSU dur kendisi, alın 5 6 sene unutun yani.

Benim tavsiyem bu yönde, siz isterseniz kendiniz de biraz araştırma yapabilirsiniz mesela GTX 560 ti sli yapıp alacağınız PSU nun modelini yazın Google dan yanına, aşağı yukarı genel bir fikir edinebilir kararınızı o yönde verebilirsiniz çıkan sonuçlara göre. Bu arada ramleri geleceğe yönelik düşünüp 16 gb alıyorsanız daha çok, programlama ve rendering den ziyade, emin olun siz bir 8gb ram e daha ihtiyaç duyar hale gelmeden (oyunlar için) yeni bir soketle yeni bir işlemciye geçme planları yapıyor olursunuz.

Zaten ram fiyatları çok uygun, dilediğiniz zaman bir 8 gb daha alıp takabilirsiniz yanına (diğer bileşenlere göre uygun tabii ). En doğru yaklaşım daha güçlü bir PSU almak olacaktır inanın, ki önerdiğim PSU lar sisteminiz için fazla aşırı değil en ideal olanlardır.

Simdi dusundum aslinda ram olayini daha oncedende dusunuyordum dediginiz gibi pahali birsey degil ileride takviye yapilir ve yorumlarida okudum psumun.Soyleki sli yazisi yok bu demek oluyorki sli icin tasarlanmamis ki buda ilerde benim basimi agritacaktir cunku psuyu degistirmem gerekir ki 2600k ile oc yapacagimdada iyi olmayacak gibi duruyor cunku sistemim baya bir yuk cekecek ve onerdiginiz urune baktim herkes tam not vermis.Simdilik 8 gb yetecektir bana ve daha iyi bir psuyu tercih ediyorum cunku daha ileriye yonelik olacak benim icin firmadanda sli garantili yani tri sli asla yapmam cok gereksiz bir olay sliyide eski kartlarla yani 560ti la yaparim 600 serisi cikinca.Psu konusunda basim agrimaz yine ama sli i7 ve obur bilesenlerle ilerde agriyabilir ve gunluk kullanim amacli bir psu oldugunu gordum.Ben en iyisi dediginiz gibi high bir sistemim oldugundan saglam alayim zaten ramler cok ucuz ki 8 gb rahat yetecektir cok emin bir sekilde psu ve ram degisikligi yapiyorum okudum cunku yorumlari ve istatisliklerde herseyi gosteriyor psu yolla bunu getirtmek bana daha zor olacaktir tavsiyeniz icin tesekkurler 8 gb yapinca ramleri tam bu psun parasi cikiyor.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana İnanın en doğru kararı verdiniz, alacağınız PSU HX yada AX serisinden 750-850 watt farketmez (hangisini seçtiğiniz anlamadım çünkü) elinize geçtiğinde sırf kutusunu gördüğünüzde anlayacaksınız zaten doğru kararı verdiğinizi, bir de elinize şöyle bir alınca... Hani derler ya ağırsa iyidir diye Çok kaliteli bileşenlerden yapılmıştır o PSU lar ve kaliteyi hiç anlamasak bile PSU dan falan hemen anlarız yani.

Şimdi şöyle bir örnek vereyim size benim OCZ Gamextreem 700 watt bir PSU m vardı bu sistemi ilk kurup GTX 470 i taktığım da, açıkçası o.c yaptığımda işlemcime (core i7 930 4ghz ye) sistemi bir türlü başlatamadım. NELEROLOYOR Allahım demeye kalmadı, Psu araştırmalarına başladım temiz 3 hafta içim dışım PSU oldu yani sabah akşam nette oku babam oku, oyunlarda benchlerde hep bir sıkıntı vardı sanki...

Açıkçası zamanının son derece iyi PSU su (e 8400 zamanları...) FERMİ ye yetmiyordu 700 watt bile olsa. Ne zaman ki HX 750 yi aldım o zaman anladım olayı Yani sırf tipi ağırlığı boyutu kutusu ile bile arada dağlar kadar fark vardı altı üstü 50 watt fark olmasına rağmen aralarında lafta. Gerçek te ise HX 750 ler 950 watt a kadar hiç sıkıntısız sorunsuz güç ihtiyacını karşılayabilen PSU lardır. Siz hangisini alacaktınız bu arada. AX serisi 750 yada 850 watt size GTX 580 sli bile yaptırır (o.c yapmazsanız tabii, o kadarından emin değilim artık ) Yeni gelen serilerde de işinizi rahat rahat görür. En iyi tercihi yaptınız, rami zaten alırsınız ihtiyaç duyduğunuz da.

Bu arada cidden CORSAİR satış elemanı marketing uzmanı olsam bu kadar propaganda yapamazdım herhalde.. Ama elinize geçince anlayacaksınız zaten iyimişş gülümsemesi yayılacak yüzünüze muhtemelen, bana öyle olmuştu. Ah bu donanım sevdasının gözü kör olmasın, büyüklere oyuncak resmen.

Cok yardımcı oldunuz yükselen energiside iyiy,is.Hx proffesional 750 Watt aliyorum.Yaptiginiz yardimlari için cok tesekkurler 580 sli yapmam ılerde olsa bile dediğim gibi high segment bir kartla sli yapmak bana sacma gelir ti ile yaparım o da oyunlarda yetmeyince olur öç yaptıgım halde.İlerde iki tii ocleyip i7 yide ocleyecegim kafamın rahat olmasini istiyorum böyle bir sistemi tek ti varken bile tehlikeye atmak yanlış olur az para değil ve güç pusudan geliyor iyi bir şey alinmali.Sli ibaresi olmamasına beni korkuttu ben Sliyi ti yetmeyince yaparim birde en son işlemciyi alacagim ivylerin en büyük farkı 3.0 ama anakart lazım bana suan gereksiz geliyor i7 sahiplerinin geçmesi sacma çünkü alacagim islemci şimdilik hayda hayda yeter ivyler daha tam gün yüzüne çıkmadı ki sonu yok anakartiniz çıkacak dahamda pahalı olacaktir.

• birazdaha bekle bari 600 serisinden bisi al. bu lanet olasi teknoloji her sene degisiyo. nisanda falan çıkacam sanırım 600 serileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

hd 7950 twin frozr3 oc performansı :)

Ekran kartı Önerini GTX 590-580 ?

gtx 590 sollamışmı bana mı öyle geliyor bir de hd 7970 ini düşünün :)

Hmm kartı alan arkadaş benchmarkmı kasacak sentetik sentetik, oyun mu oynayacak.

Hepimiz biliyoruz ki ne HD 7970 ne HD 7950 bir o.c yapın yapmayın GTX 590 değildir. İyi güzel kartlar ama o.c yaparak günlük hiiç sorunsuz kullanacağınız şüpheli, o.c değerleri ile GTX 590 a yaklaşıyor dediğiniz o kartlar o verdiğiniz test sonuçlarını kaç dakika da alıyor ?

Peki aylar boyunca sınırda o.c edilmiş bir kartla, yüzlerce saat oyun oynanır mı? Kaldı ki sentetik bench in skorları önemsiz oyunlar önemlidir.

HD 7970 hele hele HD 7950 kesinlikle GTX 590 gücünde bir kart değildir, gerçeğe dönelim lütfen.

o bahsettiginiz sorunlar ozel sogutmali kartlarda olmaz, ayrica 7970 yeni bir karttir ve driver guncellemeleri ile birliktle performansi daha da arttacak ayrica cok daha az elektrik harciyor, cok daha sessiz, ve ilerde crossfire yapma imkani da var

7970 crossdami sessiz? kullanmadığın belli oluyor

+7970 crossda bf3 driver sorunu var bikere kartı tanıtmak bile zor 3arkadaşda format atmak zorunda kaldı...

crysis +cod tarzı oyunlar sli desteklidir tek gpulu karta göre sli kart yada çift gpulu kartlar daha iyi sonuç alır.

• bende 590 var gercekten cok memnunum. Tek kart ama SLI bir kart.

Su an piyasadaki en hizli tek kart halen 590 dir.

690 cikmaya bilir haberin olsun. Her seride cift GPU lu kart cikartmiyor Nvidia. Zaten kepler serisinde 590in yakinina performans olarak 680 gelicek ve 680 hemen cikmayacak. Yaz ortasi sonu en erken.

590 i 580 uzerine sahsen tavsiye ederim.

Bu karti alinca 2-3 yil rahat tum oyunlari ultra da oynarsin sorunsu. 3D oynayacak isen ileride belki biraz tekler ama su an Battlefield 3 haric hic bir oyunun 3Dsinde sorun olmuyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

bende 590 var gercekten cok memnunum. Tek kart ama SLI bir kart.

Su an piyasadaki en hizli tek kart halen 590 dir.

690 cikmaya bilir haberin olsun. Her seride cift GPU lu kart cikartmiyor Nvidia. Zaten kepler serisinde 590in yakinina performans olarak 680 gelicek ve 680 hemen cikmayacak. Yaz ortasi sonu en erken.

590 i 580 uzerine sahsen tavsiye ederim.

Bu karti alinca 2-3 yil rahat tum oyunlari ultra da oynarsin sorunsu. 3D oynayacak isen ileride belki biraz tekler ama su an Battlefield 3 haric hic bir oyunun 3Dsinde sorun olmuyo.

Bf i problemi yapıyorlar bence bu bir pazarlama taktığı oyunu fullde 3d acabilseniz en yükseğe ulaşırsınız ezanı. Reklamlarına yazık olur bu yüzden probleml yaptılar ki en yüksek kartlar bile açamadı ne oyun denilsin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

7970 crossdami sessiz? kullanmadığın belli oluyor

+7970 crossda bf3 driver sorunu var bikere kartı tanıtmak bile zor 3arkadaşda format atmak zorunda kaldı...

crysis +cod tarzı oyunlar sli desteklidir tek gpulu karta göre sli kart yada çift gpulu kartlar daha iyi sonuç alır.

özel soğutmalı modeller sessiz oluyor, ayrıca crysis cod birbirine hiç benzemeyen iki oyundur, cod dx9'dur, crysis ta dx10-11 oyunudur, ve crossfire verimi dx10-11 oyunlarında çok daha üste seviyede (%100'e kadar ulaşabiliyor, oysa dx9 oyunlarında verim daha azdır)

BF3teki driver sorunun nedeni sa nVidia'dır, nVidia herzamanki gibi bir oyuna sponsor olduğu zaman, bu oyunun AMD kartlarında sorunlu olması için elinden geleni yapıyor ve oyun yapan firmalara bunu yaptırıyor, ve AMD de bu durumu oyun yapan firmadan yardım almadan tek başına çözmeye çalışıyor, bu yüzden bazen uzun zaman alabilir sorunların çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 21 Şubat 2012; 13:13:38 >

• @Statistik:

Crysis'in CF desteği yok, SLI desteği var. demircibu onu demek istemiş.
  • Ya beyler monsterdan notebook sipariş ettim burda yazılanları görünce alacağım notebooktaki ekran kartı amd hd 6990 2 gb siparişi geçildi ama ekran kartı olarak gtx serisi kafamı karıştırdı bu konuyu okuyunca gtx 580m 256bit 2 gb ekletebilirim arada 390 lira fiyat farkı olacağını söylediler siz ne dersiniz sizce değer mi yeri değil ama konu gtx 580
  • 6990m kalsın bence
  • Hocam biraz daha bekleyin aceleniz yok ise , yeni sistem toplayacaklara sabırlı olunması şiddetli tavsiyemdir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.