Şimdi Ara

Ekran Kartı Önerisi ryzen 5 3600 için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ya zaten oyun oynama ve film izlemekten başka bir şey yapmayacam. Ultra çözünürlük manyağı değilim. Pcyi yormayı sevmiyorum elhamdülillah tüm parçalarım 7 senedir tıkır tıkır çalışıyor. hardiskim 11 senesi hala çalışıyor. Temiz bakıyorum ürünlere.

bakalım inşallah

ekran kartı almak nasip olur.

• son 7 seridir amd kullanıyorum. daş gibi... hata sorun yok. 6600xt hem az yakar hem çok kaçar. eger 1000 tl gibi bir bütce daha ayarlarsanız 6700xt tadından yenmez. hem 12 gb hem de daha güclü bir kart. iyi forumlar.

not: şu anda da 6900xt kullanıyorum. son sistem am5 2 adet setim var. öncekiler de amd 3600 5700x işlemcilerdi. daha öncelerinde phenom x4 serisi bi ara 7700k intel almıştım. say say bitmez. amd hem ekran kartında hem işlemcide üzmez.

• casrow kullanıcısına yanıt
    Hocam 6 gb kart alma bence. 2060 super yeterli 1080p için zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1050Ti yakışır o zaman.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

2060 SUPER MSİ GAMİNG X ALICAM kardeşim teşekkür ederim önerin için.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

yok kardeşim ultrası multrası performansı ekran kartında amd benden uzak dursun bedava olsun ama başkalarının olsun. O stresi çileyi çeken beni çok iyi anlar

ben de alır paşa paşa kullanırım. sıfır sıkıntı. dikkat edilecek bazı hususlar var mesela herkes atlıyor. poweriniz kaliteli olacak. kaliteden kastım gold olacak minimum. mesela 2 adet 8 pin bağlantı varsa ekran kartında. powerden bir tane gelip de çatal gibi çoğaltarak bağlanmayacak. sisteminiz 600w max de çekiyorsa power de 650 ya da 700 olmamalı.

anakart msi kapımdan içeri sokmam mesela. amazon indiriminde ilk gün b650 4000 tl idi. almadım. gittim asus aldım mesela. yeminliyim. ne zaman msi alsam sorun yaşıyorum. tam tersi ekran kartından da 6600xt o kadar memnun kalmıştım ki anlatamam. fanları bir ekran kartının bu kadar mı sessiz olur. serin çalışır. mech2x midir nedir o modeldi.

genelde asus anakart alırım. alışkanlık oldu senelerdir alırım. x670 de biraz bios sorunları yaşamıştık. bunu amd değil de asus düzeltemedi. diğer bütün firmalar düzgün bios çıkarttı asus ise düzgün dediği biosla sorunlar yaşatmıştı. en son biosla az uz oturdu mesela. bir sonraki biosu 4 gözle bekliyorum.

bazı amd markalarını da millet bilmiyor dandik marka diyor. asrock.. sapphire. xfx. bu markalar asusdan msi dan gigabyte dan daha iyi benim gözümde. ana partner firma. mesela ekran kartım asrock phantom gaming serisi 33 cm boyunda kaslı fanları sessiz serin çalışan bir kart. dengi kart bence rog strix dir.

ram olayı tam muamma. amd de 4 adet ram threadripper serisi harici kullanmayacaksınız. kendi ana dökümanlarda bile diyor. mhz düşer kullanamazsınız. max 2 tane dual kanal kullanan ram ile sistemi çalıştırın diyor. atıyorum 2 tane 6400 mhz ram varsa sistem 6400 çalışıyor. 4 tane bu ramlerden varsa mhz 4800 e düşürmelisiniz ki çalışsın diyor amd. kitapçıkta da yazıyor ama millet 6400 mhz ramim var çalıştırmalıyım diyor ve alıyor 6400e başlıyor sorunlar. ya boot olmuyor ya da olduğu halde resetler kilitlenmeler gibi gibi. ram üstünde zaten kac volt da çalışacağı yazıyor. anakart o rami qvl listesine almamışsa bazen bios o voltu yanlış okuyor. 1.35v yazıyorsa ram üstünde o voltta o mhz lerde ve timingde çalışıyor demektir. anakart 1.3v verirse çalışmaz. manual 1.35v vermelisiniz. bu hem intelde hem amd de böyle olmalı.

sürücü problemi yaşayanlar oluyor. ekran kartının sürücünüsü amd.com dan yükledikten sonra sapır saçma windows kendisi de güncelliyor ve driverlar çöplüğe dönüyor. genelde windows sürücü güncelleştirmelerini kapatmak gerekir. elle yükleme en iyi yöntemdir. anakart sitelerinden amd nin sürücülerini yüklemek bence yanlış. eski sürümlerde duruyorlar yenilemiyorlar genelde. amdnin kendi sitesine gidip manual yüklemek daha doğru olur.

bu kriterleri yapınca herhangi bir markada sorun yaşama olanağınızı göremiyorum. ben en azından bu yöntemlerle sorunsuz kullanıyorum.

iyi forumlar.

dostum sen bu konuda baya bilgilisin benim çevremde yaşadığım ilçede bu bilgisayardan anlayan yok. Ben senin gibi voltaj falan ayarlayamam bilmem anlamam bozarım.

benim işim oyun, film, internet başka da bir şeyim yok benim. bir ara rx 6600 xt almaya gönlüm razı oldu. sonra bana dediler anakartın 4.0 desteklemiyor. Performans düşer dar boğaz oldur dediler. Biri çıktı dedi yeni sıfır kart aldım watman hatası aldım kartta sesler gelmeye başladı dediler. Ben de almaktan vazgeçtim.

6 senedir MSİ 1050 2 GB GAMİNG X ekran kartını kullanıyorum. Anakart MSİ 7 sene oldu. İşlemci intel i5 4460 3.20 ghz bu zamana kadar elhamdülillah yarı yolda bırakmadı ama artık değişim istiyor pc. ben çevremden borç alarak forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile sistem topladım sadece ekran kartım kaldı ona da 2250 tl para toplamışım.

Sosyal Bilgiler öğretmeniyim 1565. oldum bizim branştan 1204 kişi aldıkları için atanamadım.

Kpss hazırlanıyorum. Sınav bittikten sonra ekran kartını eski parçaları sattıktan sonra alıcam inşallah.

Benim sistemi incele anakart pcı 3.0 destekliyor. sen AMD ekran kartı önersen peki

Malzeme kalitesi sağlam olan

sessiz çalışan

soğutması iyi olan

güç tüketimi ekonomik olan hangi kartı önerirdin ?

• B550M-DS3H-rev-14 Anakart, 3600 İşlemci, 16 Gb Ram, 850 Seasonic Power, PowerColor 6600XT aldım forumdan bi arkadaştan garantili. Tek sorunum windows 11 ekran kartı sürücümü kaldırıp kendisi yüklüyor bu konuda çok dert yanan var bende bi çözüm bulamadım. Ama fiyat performans olarak mecbur AMD aldım 3060 ile arasında 1000 Tl fark vardı.1.4 Anaa)

• Warlords W kullanıcısına yanıt

tnctr den reg bakın. windows sürücü yüklemesini kapatıyor. 3600 cpu yu da kullandım. 4.2 de all core süper çalışıyordu. 4.4 de de çalışıyordu ama hem ısı hem de güç tüketimi anormal çıkıyordu ben de 4.2 ye çekmiştim. 5600 ve üstü cpuları da gözüm kapalı öneririm bilginiz olsun. baya bi iyileştirme yaptılar ve performansları da yabana atılmayacak kadar iyi. 5600x 5700x imkanınız varsa alın ve kullanın.

Yani tam olarak meali nedir bu işin

Bende yeni işlemci alacak para yok.

rx 6600 xt olmaz mı ?

eğer olacaksa hangi marka öneriyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casrow -- 17 Temmuz 2023; 9:18:5 >

Dostum para olsa alırdım yok artık para yok :)

6600xt alın süper kart. ilk önerdiğim kart buydu. nvidia 3060ti gücünde, 8 gb bir kart. msi mech 2x modelini şiddetle öneririm sessiz serin güzel kart. az yakar çok kaçar. sorun sıkıntı yaşamazsınız. artılarından birisi de hackintosh uyumlu karttır kendileri.

eğer 1000 tl daha bulursanız ve o fiyata satan birisini, 12 gb 6700xt öneririm. bu bütçeyle alakalı tabiki. hangisi bütçenize uyuyorsa onu alın. iyi forumlar.

1050 gibi az güç tüketen bir kartla örneğin 1080 ti'ın bozulma oranlarını karşılaştırın bakalım da görürsünüz nvidia kral mıymış neymiş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bütçe 4000 bin demişsin 3 ay önce 4300'e aldım bunu "PowerColor Fighter RX6600XT 8GB GDDR6" garantili, dahada düşmesi lazım fiyatın, 6600XT zaten Full Hd için bi kart, bundan aşağısınıda alma zaten, senin kriterlerini karşılayan tek kart bu, boşta fan hiç dönmüyor, küçük dev gibi bişey değil. Ya bu kartı alacan ya 3060ti param yok diyosun mcbur 6600xt.

Önerin için teşekkür ederim kareşim. Ben hala şu sorunun cevabını kimseden alamıyorum.

ANAKART PCL 3.0 RX 6600 XT PCI- 4.0 BENİM SİSTEMDE DAR BOĞAZ OLUR MU OLMAZ MI ONU SÖYLEYİN BANA.

Ekran Kartı Önerisi ryzen 5 3600 için

sorunsuz kullanırsın.

cevap bekliyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casrow -- 17 Temmuz 2023; 12:32:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.