Şimdi Ara

Ekran Kartı Overclock Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç overclock yapmadım, acayip noobum bu konuda.
    Muhtemelen ekran kartı değiştiricem diye şimdikine bi deniyim diyorum. Kartım 7850.

Şimdi netten baktım birkaç tane voltaja dokunmadan çıkartabilinecek düzeye çıkartın falan demiş birileri. Mümkün mü bu voltaja dokunmadan?
    Hayır çünkü kartın default saat hızı 860MHz. Ben bunu 910'a çıkardım mesela bf4 oynadım, GPU-Z'den de baktım max 860 görmüş yine.

Voltaj arttırmadan nasıl olucak bir şeyleri mi yanlış yapıyorum? Voltaj artırırsam da sadece sıcaklığa bakarak artırsam sorun olmaz herhalde sanırım değil mi?

edit: gerek kalmadı hallettim, konu kilitlenebilir/silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k1nJo -- 31 Aralık 2015; 1:51:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: k1nJo

Hiç overclock yapmadım, acayip noobum bu konuda.
    Muhtemelen ekran kartı değiştiricem diye şimdikine bi deniyim diyorum. Kartım 7850.

Şimdi netten baktım birkaç tane voltaja dokunmadan çıkartabilinecek düzeye çıkartın falan demiş birileri. Mümkün mü bu voltaja dokunmadan?
    Hayır çünkü kartın default saat hızı 860MHz. Ben bunu 910'a çıkardım mesela bf4 oynadım, GPU-Z'den de baktım max 860 görmüş yine.

Voltaj arttırmadan nasıl olucak bir şeyleri mi yanlış yapıyorum? Voltaj artırırsam da sadece sıcaklığa bakarak artırsam sorun olmaz herhalde sanırım değil mi?

edit: gerek kalmadı hallettim, konu kilitlenebilir/silinebilir.

Merhaba,
    Overclock yaptıpınızda masaüstündeyken memory clock son hızda mı çalışıyordu?
    Ben yaptım ancak memory clock hep son hızda. Normalde masaüstünde düşük hıza alıyordu otomatik.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nygaard -- 2 Ocak 2016; 1:04:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OC yapınca ısı yükseliyor değil mi?
  • Nygaard kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Açıkçası başta gpu hızına odaklandığım için memory clock'a çok dikkat etmemiştim fakat gpu-z'den hatırladığım kadarıyla farklı bir hız görmedim sanıyorum. Yani hep max hızdaydı muhtemelen evet.
  • Eser- kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaptığım overclock çok efektif bir overclock olmadığı için ben pek hissetmedim açıkçası. Yine de muhtemelen birkaç derece oynamıştır tam bilemiyorum ama.
    Kartım zaten 3 yıllık olduğu için çok yüklenemedim.
    gpu:860 ve memory:1200 MHz'den
    sırasıyla 1000 ve 1300 MHz yaptım.

gpu'yu 1020 yaptığımda battlefield4'te hata aldım. Gerçi herhangi bi siyah veya mavi ekran almadım sadece oyun ekran kartına yönelik hata verdi. Belki ileride yine deneyebilirim.
  • k1nJo kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sağol benim kartta 3 yıllık var ufak bir oc yapayımn bakalım ne olucak
  • Eser- kullanıcısına yanıt
    evet ufak da olsa hissedilebilir bir fps artışı oluyor, şimdiye kadar yapmadığıma pişman oldum açıkçası.

umarım sende de bir artış olur, kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kart - Bios İlişkisi?
    12 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çeşitli programlarla oc yapmak sadece göstermelik olur ve stabil olmaz benim tavsiyem Bios mod ile karta oc yapman 7850 karta 7870 bios atıp frekans hızını çıkarman ben 6850 kartıma 6870 bios atarak bir müddet bu şekilde kullandım ama sonradan sıkıntılarını yaşadım oda sağlam ve iyi psu olmadığından oyunlarda ve masa üstünde hatalar aldım sonra iyi bir psu yatırımı ile bu şekilde oynadım birde bu şekilde yaptığında garanti dışı bırakırsın unutmadan söyleyeyim ayrıca şans işi bios mod karta zarar verebilir yada 7870 kartın olur ama tavsiyem hiç bulaşma derim cf olayına gir yada elindekini sat ufak bir para ile üst seviyeye geç ama illa tatmin olmak istiyorum dersende bu konuda sana yardımcı olabilirim

İyi Forumlar..!
  • 960 mhz ye 1600mhz yapabilirsin voltaj vermeden...şahsen ben memory clock a +550 verdim gpuyada 150 mhz + yaptım...bu işlemleri voltaj vermeden yaptım. sen de voltaj vermeden biraz hızlandırabilirsin kartını...oyunlarda sana 5-7 fps kazandırır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.